Haberler

İhsaniye Koşusu Tamamlandı

Rahvan At Yarışları İhsaniye Koşusu'nda "baş" kategorisinde mutlu sona Mustafa Sertkaya ulaştı.

Gölcük Belediyesi Geleneksel Rahvan At Yarışları İhsaniye Koşusu yapıldı.

Gölcük Belediyesi ve Gölcük, Değirmende Rahvan Atçılar Kulübü işbirliğiyle 17 Ağustos Rahvan At Yarışı Koşu Pisti'nde 9 kategoride 60 sporcunun katılımıyla yapılan yarışlarda "baş" kategorisinde birinciliği Mustafa Sertkaya, ikinciliği Mehmet Barut, üçüncülüğü ise Erkan Altay'ın bindiği atlar elde etti.

"Başaltı" kategorisinde ise birinciliği Bekir Er, ikinciliği Mustafa Dinçbaş, üçüncülüğü Hikmet Ürküt'ün bindiği atlar kazandı.

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gölcük ve civarında at yarışlarına gönül veren yüzlerce insan bulunduğunu belirterek, at yetiştiren meraklıların Türkiye'nin çeşitli illerindeki yarışlara katıldıklarını söyledi.

At yarışlarına gönül verenlerin arzuları doğrultusunda Gölcük'te at yarışları organize etmeye başladıklarını hatırlatan Ellibeş, "Süreç o kadar hızlı gelişti ki artık Türkiye finali, Türkiye Şampiyonası Gölcük'te koşulur hale geldi. Bir başka özelliğimiz daha var. Yılda 3 defa 17 Ağustos Rahvan At Yarışı Koşu Pisti'nde yarışlar yapılıyor, bu da bir ilk. Türkiye'de başka bir ilçede yok. Türkiye Şampiyonası burada koşulduğuna göre Türkiye'deki tüm yarışların üstünde bir yarış merkezi Gölcük olmuştur" dedi.

"Çocuklarımızı at sporuyla tanıştıracağız"

Ellibeş, Gölcükte'ki kompleksi daha iyi hale getirmeye çalıştıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Pistimizin Türkiye'de örneği yok. Şimdi hedefimiz ahırların yapılması. Yeniden yapılanma kapsamında programımıza aldık ve ahırların yapılması konusunda karar aldık. Bu şekilde hem eğitimi burada verilecek hem de misafir gelen ya da bu yörede yaşayan insanların atları burada barınacak ve midilli atlarıyla eğitim vererek çocuklarımızı at sporuyla tanıştıracağız."

Rahvan At Yarışları Tertip Komitesi Başkanı Levent Değirmenci ise deprem nedeniyle bir süre ara verilen at yarışlarını 2004 yılında yeniden düzenlemeye başladıklarını ve tesis yapma kararı aldıklarına dikkati çekerek, Türkiye'de rahvan at yarışları için yapılmış tek tesisin Gölcük'te olduğunu kaydetti.

Kocaeli Üniversitesi'yle (KOÜ) yürüttükleri proje kapsamında sahanın içine rahvan atları için barınaklar ve padoklar yapacaklarını anlatan Değirmenci, şunları bildirdi:

"Yine ilk hedefimiz, burayı 365 gün kullanılan bir tesis haline getirmek. Onları da tamamladıktan sonra Gölcük'te uluslararası bir rahvan at yarışları düzenlemenin planlarını yapıyoruz. Gölcük, rahvan at yarışlarında Kocaeli'de değil, Türkiye'de marka oldu. Şu anda dünyada bir ilki yapmanın peşindeyiz. Dünyanın 12-13 ülkesinde rahvan at yarışları yapılıyor, onlarla birlikte burada uluslararası bir yarış düzenlemenin hesaplarını yapıyoruz."

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Gölcük Belediyesi Mehmet Ellibeş İhsaniye Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title