Haberler

Futbol dünyasını sarsan haber! Premier Lig'in genç yıldızı kalp krizi riski nedeniyle kariyerini noktaladı

Güncelleme:

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Brighton & Hove Albion FC'nin 24 yaşındaki orta saha oyuncusu Enock Mwepu kalp rahatsızlığı nedeniyle futbolu bıraktığını açıkladı.

İngiliz futbolunun son dönemlerine damga vuran Premier Lig ekibi Brighton'a Zambialı yıldız orta saha oyuncusu Enock Mwepu'dan kötü haber geldi.

24 YAŞINDA FUTBOLU BIRAKTI

Sağlık kontrollerinin ardından yüksek kalp krizi geçirme riski saptanan 24 yaşındaki oyuncunun futbolu bıraktığı açıklandı.

"BU KARARI ÜZÜNTÜYLE AÇIKLIYORUM"

Hayranlarını ve tüm futbolseverleri üzen haberi kendisi açıklayan Mwepu, yayınladığı mesajda, "Aldığım tıbbi tavsiyeler sonucu kramponlarımı asmam gerektiğini üzüntüyle açıklıyorum. Ancak bu, futbolla olan ilişkimin sonu değil. Her zaman futbolun içinde olmayı planlıyorum. Eşim ve ailem, menajerim, Zambiya Futbol Federasyonu, önceki tüm kulüplerim, takım arkadaşlarım, antrenörlerim ve özellikle Brighton & Hove Albion'daki herkes dahil olmak üzere futbol yolculuğumda beni destekleyen herkese teşekkür etmek istiyorum" dedi.

"KALP KRİZİ RİSKİYLE KARŞI KARŞIYA"

İngiliz kulübünden yapılan açıklamada ise, "Enock Mwepu, kalıtsal bir kalp rahatsızlığı teşhisi konulduktan sonra futbol kariyerine son vermek zorunda kaldı. Zamanla kötüleşebilen durum, rekabetçi futbol oynamaya devam ederse, Enock'u potansiyel olarak ölümcül bir kalp krizi riskiyle karşı karşıya bırakacaktır." ifadelerine yer verildi.

"ELİMİZDEN GELEN TÜM DESTEĞİ VERECEĞİZ"

Brighton başkanı Tony Bloom, kulüp olarak her zaman Mwepu'ya destek vereceklerini belirterek şunları kaydetti:

"Hepimiz Enock için kesinlikle harap olduk. O ve ailesi travmatik birkaç hafta geçirdi ve biz bu dönemi atlattığı için şükretsek de, böyle genç yaşta böyle umut verici bir kariyerin kısa kesildiğini görmek üzücü. Kulüp olarak ona tam olarak iyileşmesi ve ardından gelecekteki kariyeri için elimizden gelen tüm sevgiyi, yardımı ve desteği vereceğiz."

BİRLİKTE ÇALIŞMAYI DÖRT GÖZLE BEKLEDİĞİ BİR OYUNCUYDU

Teknik direktör Roberto De Zerbi ise çok üzgün olduğunu belirterek "Enock için çok üzgünüm. Gelmeden önce tüm kadroya baktım ve o çok heyecanlandığım ve birlikte çalışmayı dört gözle beklediğim bir oyuncuydu. Ona yardım etmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız." şeklinde konuştu. Bu sezon kulübüyle Premier Lig'de toplam altı maça çıkan genç futbolcu bu maçlarda bir asist yapma başarısı gösterdi.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Spor Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title