Haberler

Futbolcuları soyunma odasında döven Halit Kurt konuştu: Pişman değilim

Güncelleme:

Kayseri 1. Amatör Küme ekiplerinden Kayseri Meysuspor antrenörü Halit Kurt, soyunma odasında genç futbolculara şiddet uyguladı ve hakaretler savurmasıyla ilgili, "Dayak cennetten gelme, okullarda bile bir öğretmen gerektiğinde öğrencisine tokat atmalı" ifadelerini kullanarak büyük şaşkınlık yarattı.

Kayseri 1. Amatör Küme ekiplerinden Kayseri Meysuspor antrenörü Halit Kurt, soyunma odasında genç futbolculara şiddet uyguladı ve hakaretler savurdu. Bu skandal görüntüler sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Halit Kurt konuyla ilgili çok konuşulacak ve tepki çekecek açıklamalar yaptı.

Dayağın disiplinin farklı bir versiyonu olduğunu belirten Kurt, "Oyuncularım arkamda iyi ki bizi dövdün hocam diyorlar. Şikayetçi olmadılar, hukuki bir durum söz konusu değil. Tokat attığım için değil ama küfür ettiğim için pişmanım" dedi.

"SEVERİM DE DÖVERİM DE"

"25 yıllık antrenörüm. Başladığım heyecanla bu işi sürdürmeye devam ediyorum. UEFA B Lisansına sahibim. Bütün oyuncularım benim çocuğum gibi. Severim de döverim de. 3 yıl öncesine ait bir video. Müsabakanın ilk yarısını 3-1 geride soyunma odasına gidiyoruz. O gün kadroda olmayan bir arkadaşımız görüntüleri çekiyor. Nasıl olduysa şuanda yayılması sıkıntı oldu. Yoksa bütün oyuncularım bana destek veriyor ve arkamda. Şuanda eski oyuncularım bile beni arıyor. 82-84 doğumlu oyuncularım bile arıyor, video gönderiyor arkandayız iyi ki bizi dövdünüz diye."

Futbolcuları soyunma odasında döven Halit Kurt konuştu: Pişman değilim

"OYUNCULARIMIN HEPSİ ARKAMDA"

"Bu soyunma odasında bir reflekstir. Bir ailenin yatak odası nasıl gizemliyse ve mahremse soyunma odası da bir antrenör için özeldir. Orada kızar da, döver de, sever de her şey yapar. Mesela ben doktor kontrolü olmadan 10 kilo kaldıramam ama bir oyuncumun bacağı alçıya alındığı için geçe üçte sırtımda evine çıkardım. 70 kilo çocuk mesala... Zamanı geliyor çocuğu sırtında alıp üçüncü kata çıkarıyorsun yeri geliyor bu böyle yani. Bizi yetiştiren hocalarda da vardı. Yoksa art niyetli, sadist, psikopat ruhlu bir insan değilim. Ben de üniversite okudum. Halkla İlişkiler mezunu bir insanım. Video yayılmasa iyiydi ama allah var, oyuncularımın hepsi arkamda, yanımda. Ben de onları her zaman ki gibi severim. Askerliğe uğurluyorum. Evleniyor düğününe gidiyorum. Hepsiyle bir aile ortamında görüşürüz. Eşimi de alıp giderim. Onlar bize gelir. Hepsiyle birlikte aile ortamındayız." ifadelerini kullandı.

"OYUNCULAR ŞİKAYETÇİ OLMADI, SORUŞTUMA YOK"

Türkiye Futbol Federasyonu'nun konuyla ilgili soruşturma başlattığı haberleriyle ilgili olarak, "Yok. Federasyondan aradılar aynı bilgileri aldılar benden. Oyuncular şikayetçi olmadığı için sıkıntı yok. Savcılık kanadında da sorun yok. Oyuncuların şikayet etmesi lazım ya da aileleri. Onlardan da sıkıntı olmadığı için hepsi zaten 13 yaşından beri elimde olan oyuncular. Benimle büyüdükleri için belli bir kültürü biliyorlar zaten. Ben genelde hep oyuncuları sıfırdan alıp yetiştiririm. Onlar da benim karakterimi bilirler." ifadelerini kullandı.

Futbolcuları soyunma odasında döven Halit Kurt konuştu: Pişman değilim

"ÖTEDEN GELEN BİR ALIŞKANLIK"

Attığı tokatlarla ilgili Kurt, "Yaptığım tabi ki değil. Olmasa iyiydi. Benim de oğlum var mesela. Baba ya da dışarıdan birinin gözüyle bakıldığında değişik görülüyor. Ben ama soyunma odasında oyuncularıma birer tokat attım. Durum bundan ibaret. Öteden gelen bir alışkanlık. Bu her maçta olmuyor tabi. O gün takımı çok iyi hazırlamama rağmen, bireysel hatalar çok üst üste gelince anlık refleks yoksa olmasın tabi tokat niye olsun."

"DAYAK CENNETTEN ÇIKMA"

"Ya şöyle gerektiğinde antrenmanda... Şimdi mesela okulda öğretmenler tokat atamıyor. Disipline edemiyor ve günümüz ortamındaki sosyoloji bozukluğuna bakın. Benim öğretmenim mesela bana vursun, talebeyken, niye vurmasın? Yaramazlık yapıyorsam, hoca sus diyorsa susmuyor isem suçluysam vuracak. 'Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir; tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir' Dayak cennetten çıkmadır. Biz Türk toplumuyuz. Örf, adet ve geleneklere bağlı insanlarız. Bu anlamda bir öğretmen gerektiğinde öğrencisine tokat atmalı. Babasının eğitemediği, annesinin büyütemediği çocuğu öğretmen ne yapsın? Bir düşünün. Onlar terbiye edemiyor."

"ÖLMÜŞ ANNEME KÜFÜR EDENLER VAR"

Kendisine gösterilen tepkilerle ilgili, "Tepki gösterenleri tespit ettim. Ölmüş anneme küfür edenler var. Onları hemen pazartesi günü savcılığa vereceğim. Tazminat davası açacağım hakaretten. Olumlu tepki gösterenler de var. Biri yazmış 'Keşke Beşiktaş'ın başında olsaydın hocam', biri de yazmış 'Keşke Galatasaray'ın başında olsan da Belhanda'dan başlasaydın." diyenler olduğu belirtti.

Kurt, attığı tokat ve oyunculara küfür etmesiyle ilgili olarak, "İnsani duygularla böyle bir şey yapmam gerektiğini düşünüyorum. Özür dileyeceğim." dedi.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Halit Kurt Kayseri Tokat Haberler

500

Yorumlar (34)

sadullah:

dayakla hiç bişey çözülmez ben 83doğumlu biriyim benim neslimin hepsi ilkokul dönemlerinde dayaklar yedi ve çoğu ilkokul mezunu sirf dayak yediğimiz için soğuduk ve okumadik dayakla çözülse bu işler hepimiz üni mezunu olurduk bunlar hoca değil eşkiya kalkamadiklari işin altindan dayakla çözüm bulacaklarini saniyorlar

6
2
yanıtYanıtla
istanbullu:

ben de 83 mezunuyum ve senin gibi ben de dayaklar yedim ama yüksek lisans mezunuyum.

yanıt4
yanıt4
SADULLAH:

İSTANBULLU çünkü bizim dönemlerimizde ailen fakirse eğitiminle az ilgilenirdi öğretmenler ve müdürler ön siralara zengin aile çocuklari otururdu fakirler hep arka siralarda otururdu şiddete hep uğrayan fakir öğrencilerdi senin gibi zengin aile çocuklari her yerde ayricalik taninirdi ama bunlari anlatmam işine gelmez

yanıt1
yanıt2
Tayfunn:

İlkokul hocalarımız iyi ki dövmüş diyorum bende. 30 yaşındayım ve emin ol bizden sonraki nesil hep bozuk. 1998 yılına yakın doğanlar ve sonrakileri kastediyorum.

yanıt0
yanıt0
ADMAN:

Birileri de seni benzetir, görürsün o zaman cenneti ve cehennemi.

7
1
yanıtYanıtla
objektif yorumcu:

yaptığın şeyi bir de savunuyorsun üstelik bu yaptığını Türk örf ve adetlerine uygun bir davranış olarak nitelendiriyorsun, bizim toplumumuzda dayak ile terbiye etmek diye bir şey yok hayvanlara dahi yapılmaması gereken muameleyi futbolculara yapmışsın bunu da Türk töresi ile bağdaştırmaya çalışmışsın zavallı seni. .

5
2
yanıtYanıtla
HERKES TUHAF:

ilkel çağın ilkel zhniyeti, senin yöntemin güzel olsa zaten birincli amatör kümede hoca olmaz barcelona''da messi tokatlıyor olurdun

3
3
yanıtYanıtla
hd:

bu hocayı besıktasa ıstıyorum acıl belkı ıslwr duzelır . . ))

6
0
yanıtYanıtla
Geronimo:

Lafa bak dayak cennetten çıkmaymış, cennetten mi geldin lan? Ne alaka hem cennet anlatıldığı gibi o kadar iyi bir yer ise,,,. (varsa tabi öyle bir yer) şiddetin, dayağın ne işi var orda? Çelişkiye bak yaaa

3
2
yanıtYanıtla
txx:

mal ya

2
2
yanıtYanıtla
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title