Haberler

Kadın futbolcuyu dudağından öptüğü için ceza alan federasyon başkanı Rubiales'in annesi açlık grevine başladı

Güncelleme:

İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales'in, futbolcu Jenni Hermoso'yu öpmesi sonucu FIFA tarafından futbol etkinliklerinden men edilmesi, annesi Angeles Bejar'ın kiliseye kapanıp açlık grevine başlamasına neden oldu. Angeles, oğluna destek vermek ve "insanlık dışı cadı avı" olarak nitelendirdiği muameleye karşı çıkmak amacıyla bu eylemi gerçekleştirdiğini söyledi.

Kadınlar Dünya Kupası'nı kazanan İspanya'nın ödül seremonisinde İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales, futbolcu Jenni Hermoso'yu dudağından öpmüştü. Büyük tepki çeken bu hareket sonrası Rubiales, FIFA tarafından 90 gün tüm futbol etkinliklerinden men edildi. Kararın çıkmasına karşı çıkan Rubiales'in annesi Angeles Bejar, oğluna destek vermek için kendini kiliseye kapayıp açlık grevine başladı.

HAKSIZLIK SONA ERENE KADAR EYLEME DEVAM EDECEK

Emekli bir kuaför olan Angeles, Motril'deki Andalucia sahil beldesi Divina Pastora Kilisesi'nde protestosunu sürdürüyor. Eşi eski Motril Belediye Başkanı olan Angeles, Luis'in oğlunun uğradığı haksızlık sona erene kadar eylemine devam edeceğini söyledi.

"HER İKİ TARAFIN DA RIZASI VAR"

Oğluna yönelik muameleyi "insanlık dışı ve kanlı Cadı avı" olarak nitelendiren Angeles, İspanyol basınına yaptığı açıklamada, "Cinsel saldırı yok çünkü her iki tarafın da rızası var. Oğlum kimseye zarar verecek bir insan değil. Bir anne olarak herkesten anlayış bekliyorum, çünkü bu durum herkesi etkileyebilecek bir durum." dedi.

FİFA 'nın uluslarası tüm müsabakalardan men cezası verdiği İspanya futbol federasyonu başkanın annesi oğluna destek için açlık grevine başladıLuis Rubiales

Kadın futbolcuyu dudağından öptüğü için ceza alan federasyon başkanı Rubiales'in annesi açlık grevine başladı

Haberler.com / Abdullah Teymur - Spor

cadı avı İspanya Futbol cadı Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title