Haberler

Erzincan'da Türkiye Yüzyılı Mehmetçik Silah ve Araç Sergisi Açıldı

Güncelleme:

Erzincan'da 3. Ordu Komutanlığınca düzenlenen Türkiye Yüzyılı Mehmetçik Silah ve Araç Sergisi, General Mehmet Kazım Orbay Kışlası'nda açıldı. Sergide, tanklar, zırhlı araçlar, helikopterler ve diğer askeri araç gereçler sergilendi. Vali Hamza Aydoğdu ve 3. Ordu Komutanı Korgeneral Veli Tarakcı da sergiyi ziyaret ederek bilgi aldı.

Erzincan'da 3. Ordu Komutanlığınca " Türkiye Yüzyılı Mehmetçik Silah ve Araç Sergisi" açıldı.

3. Ordu Komutanlığı General Mehmet Kazım Orbay Kışlası'ndaki programda, gaziler, öğrenciler ve protokol Türk Silahlı Kuvvetlerine ait harp araç gereçlerini inceledi.

Sergide tank, zırhlı muharebe aracı, haberleşme sistemleri, Jandarma Özel Harekat (JÖH) birlikleri, geliştirilmiş zırhlı personel taşıyıcı, kara gözetleme radarı, RPG 7 tank savar silahı, Skorsky helikopter, uzun namlulu silahlar, keskin nişancı tüfeği, mühimmatlar ve havanlar yer aldı.

Sergide, çocukların bazı zırhlı araçların içine girmelerine izin verildi.

Vali Hamza Aydoğdu, 3. Ordu Komutanı Korgeneral Veli Tarakcı ve beraberindekiler silah ve araç sergisi gezerek askeri personelden bilgiler aldı.

Vali Aydoğdu, burada yaptığı konuşmada, yaşanılan toprağın kıymetinin bilinmesi gerektiğini belirterek, "Bir genç kendi kültürünü, kendi medeniyetini ve kendi tarihini bilmeden ileriye gidemez. Önce yaşadığımız toprakların kıymetini bilmemiz gerekiyor. Bu nedenle tüm öğrencilerimizi Erzincan'daki bütün değerlerle buluşturacağız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Spor

Türkiye Yüzyılı Mehmet Kazım Kazım Orbay Korgeneral Erzincan Türkiye Ordu Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title