Haberler

Dirk Kuyt, Vincent Janssen'e Fenerbahçe'ye Gitmesini Söylemiş

Fenerbahçe'nin eski yıldızı Dirk Kuyt, Sarı-Lacivertlilerin yeni transferi Janssen'e, "Eğer Fenerbahçe seni istiyorsa kesinlikle git. Pişman olmazsın." temennisini yaptı.

Diego Costa'ya imza attırmaya çok yaklaşmasına rağmen bunu başaramayan Fenerbahçe, transferin son gününde rotasını yine İngiltere'ye çevirdi.

JANSSEN 1 YILLIĞINA KİRALANDI

Merakla beklenen son transfer Vincent Janssen oldu. Sarı-Lacivertliler, 23 yaşındaki forveti Tottenham'da 1 yıllığına kiraladı.

KUYT: MUTLAKA FENERBAHÇE'YE GİT

23 yaşındaki forvet, Fenerbahçe'nin kendisiyle ilgilenmeye başlamasının ardından Dirk Kuyt'ı arayarak bilgi aldı. Feyenoord'la şampiyonluk yaşadıktan sonra futbolu bırakan Kuyt'ın vatandaşına, "Eğer teklif gelirse kesinlikle kabul et. Pişman olmazsın. Büyük bir kulüp ve muhteşem bir taraftarı var. Kendini sevdirirsen, hayatının en güzel deneyimini yaşarsın" dediği öğrenildi.

HAYALİ İNGİLTERE'YDİ

Vincent Janssen, Alkmaar'da sergilediği müthiş performansıyla 2015-16 sezonunda Hollanda Ligi'nde 27 golle kral olarak dikkatleri üzerine çekti. Atletico Madrid ve Milan'ın tekliflerini geri çeviren Hollandalı oyuncu, geçtiğimiz sezon 21 milyon Euro'ya Tottenham'ın yolunu tuttu. Alkmaar'ın sattığı en pahalı isim oldu. Ancak hayali olan İngiltere macerası istediği gibi gitmedi. Kariyerinde 1 sezonda büyük bir düşüş yaşadı.

"BÜYÜK BİR KULÜBE GELDİM"

Tottenham, Janssen'i Şampiyonlar Ligi kadrosuna almadı. İngiltere'de transferin son gününde Premier Lig ekipleri West Bromwich ve Brighton, 23 yaşındaki oyuncu için teklif yaptı. Ancak Hollandalı golcü, "Tottenham'dan sadece şampiyonluğa oynayacak bir takım için ayrılırım" diyerek bunları geri çevirdi. Janssen, Fenerbahçe'nin teklifini ise düşünmeden kabul etti. Dün sabah İstanbul'a gelen yıldız futbolcu, "Büyük bir kulübe geldim. Fenerbahçe'de oynayacağım için çok mutluyum. Teklifi aldığımda, bir an önce buraya gelmek istedim. Kariyerim açısından güzel bir fırsat olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

İDOLÜ VAN NİSTELROOY

Hollandalı futbolcunun en önemli özelliği, ceza sahası içindeki etkinliği. Son vuruşlarındaki yüksek isabet yüzdesi, onu skorer bir oyuncu haline getirdi. Bu yönüyle, idolü olan vatandaşı Ruud van Nistelrooy'u andırıyor. Janssen, güçlü fiziği ve 1.83 m.'lik boyuna rağmen hava toplarındaki hakimiyetiyle de dikkat çekiyor. Başarılı oyuncu dripling yapıp, adam geçen bir tarza sahip değil ancak topu ayağına aldığında kolay kolay kaybetmiyor. Henüz 23 yaşında olan Janssen, Fenerbahçe forması altında kariyerini yeniden yükselişe geçirtmeye kararlı.

ADVOCAAT DA İSTEMİŞ

Vincent Janssen, geçtiğimiz sezonun devre arasında Galatasaray'ın gündemine gelmişti. Yıldız futbolcuyu, o dönüm Fenerbahçe'yi çalıştıran ve şu anda Hollanda Milli Takımı'nın başında olan Dick Advocaat'ın da istediği öğrenildi. Advocaat'ın talebi sonrası Fenerbahçe'nin girişimde bulunduğu ancak o dönem transferin gerçekleşmediği kaydedildi.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Fenerbahçe Tottenham Dirk Kuyt Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title