Haberler

    Derbide Gözler Emenike ve Diego'da

    Spor Toto Süper Lig'de haftanın maçında Fenerbahçe, Galatasaray deplasmanına konuk olurken, dev derbide tüm gözler Emmanuel Emenike ve Diego'da olacak.

    Sezon başından bu yana tartışılan form grafiği nedeniyle taraftarlarla bile karşı karşıya gelen Nijeryalı golcü sarı lacivertli takıma transfer olduğu günden bu yana oynadığı üç Galatasaray maçında da gol bulamazken, yarın oynanacak maçta da ağları sarsamaması halinde oynadığı 4 Galatasaray derbisinde de gol bulamayan son dönemdeki ender Fenerbahçe golcülerinden biri olacak.

    Mateja Kezman, Marcio Nobre, Dirk Kuyt, Tuncay Şanlı, Serhat Akın, Pierre van Hooijdonk, Moussa Sow, Pierre Webo ve Elvir Bolic gibi oynadığı ilk derbide gol bulan isimlerin yanı sıra Semih Şentürk, Dani Güiza, Nicolas Anelka, Deivid de Souza ve Viorel Moldovan gibi golcüler Galatasaray derbilerinde ağları sarsarak tabiri caizse gerçek Fenerbahçeli olmayı başarmıştı.

    Bir sezon formasını giydiği Fenerbahçe ile çıktığı iki Galatasaray maçında da gol bulamayan Mamadou Niang'ın yanı sıra İsveçli Kennet Andersson da iki sezonda çıktığı dört derbide gol bulamazken, oynadığı dört derbide de gol bulamayan bir diğer isim Henri Bienvenu olmuştu.

    Fenerbahçe'nin bir diğer Nijeryalı 10 numarası Jay Jay Okocha ligde oynadığı dört Galatasaray maçının tamamında gol bularak ilginç bir başarıya imza atarken, oynadığı 21 Galatasaray maçında 9 gol bulan bir diğer 10 numara Alex de Souza'nın bu istatistikleri de gözlerin Emenike'nin yanı sıra Diego'ya çevrilmesine neden oldu.

    Uğur Aktan

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Emmanuel Emenike Galatasaray Fenerbahçe Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title