Haberler

Derbide Düğümü Lejyonerler Çözer

Fenerbahçe'nin Gollerinin Yüzde 63'ünde, Beşiktaş'ın İse Yüzde 49'unda Yabancı Futbolcuların İmzası Var. Alex ile Bobo İki Takımın Gol Yükünü Omuzlayan İsimler.

Fenerbahçe’nin gollerinin yüzde 63’ünde, Beşiktaş’ın ise yüzde 49’unda yabancı futbolcuların imzası var. Alex ile Bobo iki takımın gol yükünü omuzlayan isimler.

LİGİN en çok gol atan (57) takımı olan Fenerbahçe ile en az gol yiyen (24) takımı Beşiktaş’ı karşı karşıya getirecek derbi maçta gözler, lejyonerlerin üzerinde olacak. Çünkü, F.Bahçe’nin gollerinin yüzde 63’ünde, Beşiktaş’ın ise yüzde 49’unda yabancı futbolcularının imzası var.

Geride kalan 30 maçta rakip fileleri 57 kez havalandıran lider Fenerbahçe’de lejyonerler 36 golle ön plana çıkıyor. Ligde gol krallığı yarışında zirvede yer alan Alex de Souza 19 golle başı çekerken, Mateja Kezman 6, Deivid de Souza 5, Diego Lugano 3, Stephen Appiah 3 gol kaydetti.

Beşiktaş’ın attığı 41 golün 20’sini kaydeden yabancılardan Deivson Bobo 10 golle yükü omuzlamış durumda. Sambacı’yı vatandaşı Ricardinho 6, Arjantinli Delgado 4 golle takip ediyor.

Fener havada etkili

Her iki takım da bu sezon 19 adet sağ ayak golü atıp, 2’şer penaltı golü bulurken, aralarındaki fark sol ayak ve kafa ile atılan gollerde oldu. F.Bahçe sol ayakla 19 gol atarken Beşiktaş 8 gol kaydetti. Hava toplarında daha etkili olan F.Bahçe’nin 17, Beşiktaş’ın ise 10 kafa golü bulunuyor.

F.Bahçe, ligde en çok golü 16-30 ve 61-75. dakikalar arasında attı. Sarı lacivertliler, bu zaman dilimlerinde 12’şer gol bulurken, Beşiktaş ise her iki devrenin bitiminde coşuyor. Siyah beyazlılar 31-45. dakikalar arasında 11, 76-90. dakikalar arasında ise fileleri 10 kez sarstı.

F.Bahçe ve Beşiktaş maçların ilk 15 dakikalık bölümünde sadece 1’er gol yerken en fazla gol yedikleri dakika aralıkları 46-60. dakikalar arası. Beşiktaş bu bölümde 6, F.Bahçe ise 7 gol yedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title