Haberler

Başakşehir Belediyesi Dördüncü Kez Çocuk Maratonuna Ev Sahipliği Yaptı

Güncelleme:

Başakşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Başakşehir Çocuk Maratonu'na 4 bin 500 çocuk katıldı. Maratonda çocuklar renkli ve eğlenceli görüntüler oluşturdu.

Başakşehir 4. Çocuk Maratonu'nda 4 bin 500 çocuk ter döktü

İSTANBUL - Başakşehir Belediyesi Avrupa Yakası'nın en büyük çocuk maratonuna dördüncü kez ev sahipliği yaptı. Maratona katılan 4 bin 500 çocuk gönüllerince eğlendi, ortaya renkli ve eğlenceli görüntüler çıktı.

Başakşehir Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Başakşehir Çocuk Maratonu'na 4 bin 500 çocuk katıldı. Spor kültürünün gelişmesi amacıyla düzenlenen organizasyonda çocuklar, el ele hep birlikte koştu. Özel çocukların da katıldığı yarışma renkli görüntülere sahne oldu. Maratonda 7 ve daha küçük yaş grupları anne ve babalarıyla birlikte 300 metre koşusuna katıldı. 8-13 yaş grupları ise bireysel olarak 900 metre uzunluğundaki parkurda ter döktü. Finiş çizgisinde koşuya katılan her çocuk "hoş geldin şampiyon" denilerek karşılandı. Çocuk maratonunda eğlence bir an olsun eksilmedi. Yarışmalara katılan her çocuğa bitiş çizgisinde madalya ve sertifika verildi. Ayrıca tüm katılımcılara Başakşehir Belediyesi'nin stantlarında pamuk şeker, patlamış mısır ve meyve ikramı yapıldı, çeşitli hediyeler verildi. Etkinlikte eğlenceli sahne programları da düzenlendi. Alanda kurulan sahnede sihirbaz, jonglör ve Başakgiller gösteri yaptı.

Maratona katılan Fatih Eser "Koşup madalyamı aldım. Belge de verdiler. Bacağım ağrıyordu. Sonuncu oldum. Burası çok eğlenceli bir sürü etkinlikler var" dedi.

Etkinliği beğendiğini dile getiren Ramazan Oruç "Başakşehir çocuk maratonundayız. Bu yıl 4'üncüsü düzenleniyor. Burada çeşitli spor alanları var. Karagöz ve Hacivat gibi oyunların sergilendiği sahnemiz var. Madalya ve başarı belgesi veriyorlar. Başta Belediye Başkanı'mız Yasin Kartoğlu olmak üzere etkinliği düzenleyen herkese teşekkür ederim. Burası çok keyifli bir yer. Herkes gelsin" şeklinde konuştu.

Etkinliğe çocuğu ile katılan Burhan Nergis "Öncelikle Başakşehir Belediyesi Başkanı Yasin Kartoğlu'na teşekkür ederim. Bu tür aktiviteler sayesinde çocuklarımız hem spor hem de eğitim alanında ilerliyor. Oğlum koştu. Çok mutluyuz. Etkinlikten memnunuz. Devamını başkanımızdan rica ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Başakşehir Belediyesi Başakşehir Çocuk Genel Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title