Haberler

Avrupa Fatihi

UEFA Kupası Maçlarında Taraftarını Üzen Galatasaray, Süper Lig'deki Performansıyla Avrupa'da da "En İyi 4 Ekip" Arasına Girdi.

UEFA Kupası maçlarında taraftarını üzen Galatasaray, Süper Lig'deki performansıyla Avrupa'da da "en iyi 4 ekip" arasına girdi.

Fanatik gazetesinin haberine göre, önce Bordeaux, sonra da Helsingborg şokları geldi. UEFA Kupası’nda kuralar çekildiğinde 'bu gruptan namağlup lider çıkar' denilen Galatasaray maalesef ilk 2 maçında sıfır çekti. Avrupa’da bir türlü bekleneni veremeyen sarı-kırmızılılar, buna karşın Süper Lig’deki performansıyla kendini affettirdi. Geride kalan 12 haftada 8 galibiyet, 4 beraberlik alarak zirveye yerleşen; ezeli rakipleri Fenerbahçe’ye 6, Beşiktaş’a 7 puan fark atarak taraftarını sevindiren Cim Bom, bu performansıyla Avrupa’da da ‘en iyi 4 ekip’ arasına girdi.

En iyi 14 ligde ilk 4’e girdi

Avrupa'nın üst düzey 14 liginde (İngiltere, İtalya, İspanya, Fransa, Almanya, Türkiye, Hollanda, Avusturya, Danimarka, Yunanistan, İsveç, Belçika, İzlanda, Norveç) bir araştırma yaptık. İşte sonuç: Yoluna namağlup devam eden 4 lider var ve onlardan biri de Galatasaray... Aslan’ın Arsenal, İnter ve Ajax ile birlikte bu unvana layık olmasının nedeni ise şu: Ligin en çok atıp en az gol yiyeni, en çok pozisyona girip en az pozisyon vereni, en çok şut çekip en çok isabet bulan ekibi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title