Haberler

Arjen Robben futbolu bıraktı

Güncelleme:

Almanya Ligi ekiplerinden Bayern Münih'in sözleşme yenilemediği Hollandalı oyuncu Arjen Robben, futbolu bıraktığını açıkladı.

Kariyerinde Bayern Münih'in yanı sıra Real Madrid, Chelsea ve PSV Eindhoven gibi Avrupa'nın önde gelen kulüplerinde forma giyen 35 yaşındaki Robben, aktif futbol kariyerini noktalama kararı aldı.

Arjen Robben futbolu bıraktı

"SON HAFTALARDA ÇOK DÜŞÜNDÜM"

Emekliliğini "Son haftalarda çok düşündüm. Şüphesiz kariyerimin en zor kararı." ifadesiyle duyuran Robben, Almanya'da 8, İngiltere'de 2, İspanya ve Hollanda'da ise birer kez şampiyonluk sevinci yaşadı. 2000-2001 sezonundan itibaren forma giydiği takımlarla tüm kulvarlarda 606 maça çıkan Robben, 210 kez rakip fileleri havalandırdı.

ARJEN ROBBEN KİMDİR ?

23 Ocak 1984 doğumlu oyuncu futbol kariyerine Hollanda Eredivisie takımlarından Groningen'de başladı. Yıldız futbolcu daha sonra sırasıyla PSV Eindhoven, Chelsea, Real Madrid ve Bayern Münih takımlarında forma giydi.

Robben, 10 yıl formasını terlettiği Bayern Münih'te 18 kupa kazanmayı başarmıştı. Yıldız oyuncu kariyerinde bir Şampiyonlar Ligi, bir UEFA Süper Kupa, 8 Bundesliga, 5 Almanya Süper Kupası, 5 Almanya Kupası, 2 İngiltere Community Shield, 2 İngiltere Premier Lig, 2 Hollanda Süper Kupa, bir Hollanda Eredivisie ve bir İspanya La Liga şampiyonluğu kazandı.

Bundesliga tarihinde 99 gol ile en fazla gol atan Hollandalı futbolcu olmayı başaran Arjen Robben, aynı zamanda 31 gol ile Şampiyonlar Ligi'nde en çok gol atan ikinci Hollandalı oyuncuydu.

Kaynak: AA / Spor

Bayern Münih Arjen Robben Almanya Futbol Haberler

500

Yorumlar (12)

Bu Adam Tam Bir Türk Düsmani:

Kendim Hollandada Yasiyorum Burdaki Spor Haberlerinde Okumustum Muhabir Bu Sormus Türkiyede iki Takim Sizinle ilgileniyor GS BJK Bayernden Ayrilip Türkiyede Futbol Oynarmisiniz Verdigi CVB Ben Türkiyede Asla Futbol Oynamam Akilmdan Bile Gecirmem Baska iyi Bir Avrupa Takimi Teklif Getirirse Düsünürüm

6
0
yanıtYanıtla
duran tekerlek:

adam efsane. daha oynasa oynar be!

3
2
yanıtYanıtla
tespit:

elveda sola çekip vurup gol atan reis.

4
0
yanıtYanıtla
Hukukçu bey:

Şu adamı bu yaşında bile olsa keşke Fenerbahçe akıllı olsa da alsa bir sene bile oynatsa süper olur. . .

3
0
yanıtYanıtla
Galatasaray:

Adam yaşında bırakıyor niye gelsinn Türkiye’ye , zaten paraya doymuş ve parayı düşünmüyor

yanıt0
yanıt2
ONE OF US:

halısahaya çağırıcam arjen bekle takım kuruyoz

3
0
yanıtYanıtla
Aydınfb:

Allahtan Aziz Yıldırım başkan değildi Robben aşkı debreşir futbolu bırakacak adama 5 milyon avro imza parası seneliği 5 milyon avro garanti ücretten 3 yıllık anlaşma yapardı,ucuz yırttık.

1
0
yanıtYanıtla
keşke...:

pes13 te kalsa bari

1
0
yanıtYanıtla
azo:

Adam Belhanda denyosunun 10 numaralı formayı giydiği ülkede top oynayacak kadar acze düşmemekte çok haklı !!!!

0
0
yanıtYanıtla
vatandaş.:

kim diyordu türkiyeye gelecek diye sizin gibi yalancılardan başka okunsun diye aspargas haberleri yapıyorsunuz böyle işte

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title