Haberler

Aıps Kongresi'nde Euro 2016 Rüzgarı

Tff Başkanı Özgener "Avrupa'ya Benzersiz Bir Turnuva Yaşatmak İçin Hazırız" Dedi.

Antalya'da düzenlenen 73. AIPS kongresinde EURO 2016 oturumu gerçekleştirildi. 300'ü aşkın yabancı basın mensubunun katıldığı oturumda konuşan TFF Başkanı Mahmut Özgener, bu organizasyonun ülkemiz açısından büyük önem taşıyan 2016 UEFA Avrupa Şampiyonası ev sahibinin açıklanacağı 28 Mayıs 2010'dan önce gerçekleşmesinin ayrı bir önem taşıdığını söyledi.

TFF Başkan vekili Lutfi Arıboğan'ın da katıldığı oturumda desteklerinden dolayı AIPS Başkanı Gianni Merlo'ya, AIPS Asbaşkanı ve TSYD Başkanı Esat Yılmaer'e ve AIPS yönetim kuruluna teşekkür eden Başkan Özgener şöyle devam etti: "Türk futbolu, Avrupa'nın önde gelen beş büyük ülkesinin hemen arkasında yer buluyor. Bu noktaya sadece sportif başarısıyla değil, liglerinin ve Milli Takımı'nın yarattığı ekonomik değer, uluslararası organizasyonları düzenleme başarısı ve yönetimiyle ulaşıyor. Amacımız daha da ilerlemek ve Türk futbolunu Avrupa'nın önde gelen markaları arasına sokmaktır.Bu amaç doğrultusunda geleceğe dönük büyük yatırımlar yapıyoruz. A Milli Takımımız 4 yıl boyunca dünyaca ünlü Hollandalı teknik adam Guus Hiddink tarafından çalıştırılacak. Altyapı organizasyonlarını yeniden planlıyoruz. TFF tarihinde bir ilk olan 4 yıllık Stratejik Planımızı kamuoyu ile paylaştık ve bu planda koyduğumuz hedefleri hayata geçirmek için çaba gösteriyoruz.

"EURO 2016'DA SIRA BİZDE"

Türkiye'de futbolun gelişmesine katkıda bulunacak en önemli hedefin 2016 Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yapma hakkını kazanmak olduğunu belirten TFF Başkanı Mahmut Özgener "2009 Mart ayında başladığımız adaylık sürecinde, dünyanın üçüncü büyük spor organizasyonunu ülkemize kazandırmak için planlı, istekli ve yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Adaylıktaki rakiplerimiz olan Fransa ve İtalya'nın daha önce ev sahipliği yaptıkları bu turnuvanın ilk kez bu topraklarda oynanmasını çok istiyoruz. Bu sadece bizim değil, 70 milyonluk ülkemizin dileğidir. Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan adaylığımızın en büyük destekçileri. Bakanlar Kurulumuzun değerli üyeleri, başta Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız Faruk Nafız Özak olmak üzere mesailerinin önemli bir bölümünü adaylığımıza ayırdılar" dedi

"ANTALYA'YI FUTBOL CENNETİNE DÖNüŞTüRMEK İSTİYORUZ"

Başkan Özgener aday şehirler ile ilgili de şunları söyledi: "Bugün 2016 Avrupa Şampiyonası'nın en önemli şehirlerinden birisi olmasını beklediğimiz Antalya'dayız. Antalya, doğal güzellikleri, konaklama kapasitesi, her bütçeye uygun tatil olanakları ve konumuyla bizim için özel bir şehir. Ayrıca dünyanın her kış dört bir yanından binin üzerinde takıma ev sahipliği yapan bir futbol merkezi. Bu merkezi daha da geliştirecek dünya çapında bir stat projesiyle Antalya'yı tam bir futbol cennetine dönüştürmek istiyoruz. Antalya'nın yanı sıra aday 5 şehrimize de yeni stadyumlar yapacağız. Bu projelerin her biri Avrupa'nın önde gelen mimarları tarafından çizildi. Bu stadyumların finansmanları Türkiye Cumhuriyeti hükümeti tarafından karşılanacak. Bunu garanti eden 920 milyon Euro'luk bir devlet garantisi Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalandı.

ALTI YILDA 27 MİLYAR EURO'LUK YATIRIM

ülkemiz büyük bir ulaşım hamlesine sahne olmaya devam ediyor. Yeni otoyollar, hızlı tren hatları ve havaalanları aday şehirlerimizi birbirine daha etkin biçimde bağlıyor.2016'ya kadar 27 milyar Euro'luk bir yatırım, ev sahipliği kazanılsa da kazanılmasa da yapılacak. Bu sözü, 2012 Avrupa Şampiyonası dosyasında söz verilen statlardan Kayseri Kadir Has ve İstanbul Türk Telekom Arena'yı; ev sahipliğini kazanmamamıza rağmen inşa eden bir ülkenin Futbol Federasyonu Başkanı olarak içim rahat bir şekilde dile getiriyorum.

"AVRUPA'YA BENZERSİZ BİR TURNUVA YAŞATMAK İçİN HAZIRIZ"

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener sözlerini şöyle tamamladı: "Adaylığımızın son dönemecindeyiz. Bu ev sahipliğini kazanmak için başarısız olan önceki iki adaylığımızdan öğrendiklerimizi uluslararası danışmanlarımızın deneyimleriyle birleştirdik. çok çalıştık, çok iyi bir adaylık dosyası hazırladık. Şimdi bu çalışmalarımızın karşılığını almamızın zamanı geldiğine inanıyoruz. Avrupa'ya benzersiz bir turnuva yaşatmak için hazırız ve bekliyoruz."Daha sonra söz alan EURO 2016 Proje Direktörü Orhan Gorbon, İngilizce bir sunum gerçekleştirdi. Gorbon, Türkiye'nin 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası finallerini düzenlemek isteğini en üst seviyede ortaya koyduğunu belirtti. Orhan Gorbon, 'Türkiye'de çok önemli değerler var. Bunlardan bir tanesi kültürel davranışlar. Burada Türk insanının dost canlılığı, uyum sağlama özelliğinin yanı sıra, futbol bilgisi var Türkiye'de. Bizler UEFA'ya, bu turnuvayı Türkiye'ye vererek, Avrasya'ya açılma imkanı, yeni bir marka imkanı yaratma imkanı sunuyoruz. Artık Türkiye'nin zamanı. Türkiye, birçok tarihi ve kültürel güzellikleri barındırıyor" dedi.

Antalya DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Binaya asılan 'Allah belanı versin Nurettin' yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Binaya asılan "Allah belanı versin Nurettin" yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Bakmadan Geçme

Emekliye refah payı verilecek mi? SON DAKİKA! Emekliye refah payı ne zaman, Temmuz'da mı verilecek? Nicolo Zaniolo, EURO 2024'te neden yok? Zaniolo sakat mı, 2024 Avrupa Şampiyonası'nda niye yok? Uğurcan Çakır Galatasaray'a gidecek mi? Transfer iddiası! 15-16 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 15-16 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Yağdan kilo vermek için ne yapmak gerekir? Yağdan kilo vermenin püf noktaları İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya mı uğradı? İşte Robert Fico'nun yaşadığı panik anları... Yağ çözücü evde nasıl yapılır? Evde doğal yağ çözücü yapımı İSTİKLAL CADDESİ'NDE YANGIN MI ÇIKIT? İstiklal Caddesi'nde yangın paniği! Ne oldu, olay ne? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title