Haberler

7. Harika

İzmir'deki Finalin Normal Süresi Sessiz Bitti. Uzatmalarda Sahneye Çıkan Sambacı Kafa Golüyle Beşiktaş'a Kupayı Getirdi. Bir İlki Gerçekleştiren Erciyes, UEFA İçin Siyah Beyazlıların Ligdeki Durumunu Beklemeye Başladı.

İzmir’deki finalin normal süresi sessiz bitti. Uzatmalarda sahneye çıkan sambacı kafa golüyle Beşiktaş’a kupayı getirdi. Bir ilki gerçekleştiren Erciyes, UEFA için siyah beyazlıların ligdeki durumunu beklemeye başladı.

İŞTE TARİHİ AN / Foto-galeri

KUPA FİNALİNDEN NOTLAR

KUPA FİNALİNDEN KARELER / Foto-galeri

İZMİR’deki Fortis Türkiye Kupası finali Beşiktaş ve Erciyesspor için bir anlamda teselli niteliği taşıyordu. F.Bahçe derbisinden boynu bükük ayrılarak şampiyonluğu zora sokan siyah beyazlılar ile ligde can derdine düşen Kayseri temsilcisi, kupanın 45. sahibi olabilmek için ter döktü. Normal süresi berabere biten ve uzatmalara giden maçta Beşiktaş, Bobo’nun kupadaki 7. golüyle 7. kez mutlu sona ulaşıp, taraftarının da gönlünü aldı: 1-0. Özellikle F.Bahçe yenilgisiyle eleştirilerden fazlasıyla nasibini alan teknik direktör Jean Tigana eksikler nedeniyle kadroda mecburi değişikliğe giderek dün gece ofansif bir takım sahaya sürdü.

İlerideki Nobre-Bobo ikilisine Burak ve Ricardinho destek verse de siyah beyazlılar, rakibine karşı büyük baskı kuramadı. G.Saray ve Trabzon gibi iki güçlü takımı dize getirip, ilk kez finale kalarak tarihi başarıya imza atan Erciyes, hırslı oyunu ve etkili savunmasıyla direnç gösterdi. Ancak Kartal, geçen sezon F.Bahçe önündeki gibi yine uzatmalarda kupanın sahibi oldu. Bülent Korkmaz’ın ekibi, UEFA Kupası vizesi için Beşiktaş’ın ligi ilk ikide bitirmesini beklemeye başladı.

Son söz sambacıdan

7. dakikada Emre topu soldan ortaladı. İlhan’ın vuruşunda meşin yuvarlak auta çıktı. 47. dakikada sağ kanattan etkili gelen Burak, topu kale önüne çevirdi. Bobo dokundu, top üst direkten döndü. 77. dakikada maçın en net pozisyonunda Erciyesspor golü bulamadı. Soldan Mehmet ceza alanına topla beraber hızlı girdi. Lazarov’a "Al da at" dedi. Bulgar futbolcunun vuruşunda top az farkla direğin dibinden dışarı çıktı. Normal sürede iki takım birbirine üstünlük sağlayamayınca, uzatmaya gidildi ve Beşiktaş aradığı gole 101. dakikada ulaştı. Siyah beyazlıları bu sezon golleriyle sırtlayan Bobo, Serdar’ın ortasında kafayla klasını bir kez daha konuşturarak, Beşiktaş’a kupayı getirdi: 1-0.

BEŞİKTAŞ

1 Runje(6)

22 A.Tandoğan(4)

78 (Dk. 62 İ.Kaş 5)

5 Gökhan Zan(7)

8 Baki(6)

19 İ.Üzülmez(7)

7 Burak(6)

41 Koray(5)

3 (Dk. 53 M.Sedef7)

2 Serdar(8)

17 Ricardinho(7)

13 Bobo(8)

11 Nobre(6)

55 (Dk. 91 İ.Akın 7)

Şut: 19 / Kaleyİ Bulan ŞUT: 8 Serbest AtIŞ: 31 / PenaltI: 0 Korner: 5 / ORTA: 29 Faul: 14 Ofsayt: 4 / Gol Pozisyonu: 4 Topla Oynama ORANI: %55

KAYSERİ ERCİYES

1 Orkun(7)

18 Jabi(5)

4 Kürşat(6)

38 Ali(4)

63 Ergün(7)

66 İlhan(6)

39 (Dk. 105 İlkem 5)

5 Emre(7)

10 (Dk. 108 Timuçin 4)

15 Mustafa(5)

26 Mehmet(6)

11 Lazarov(6)

21 Cenk(3)

9 (Dk. 24 Djaloviç5)

Şut: 11 / Kaleyİ Bulan ŞUT: 3 Serbest AtIŞ: 18 / PenaltI: 0 Korner: 9 / ORTA 18 / Faul: 27 Ofsayt: 4 / Gol Pozisyonu: 2 Topla Oynama ORANI: %45

STAT: İzmir Atatürk HAKEMLER: İsmet Arzuman (5), Bahattin Duran (5), Serkan Akarca (5) GOL: Dk. 101 Bobo SARI KARTLAR: Dk. 18 Emre, Dk. 27 Jabi, Dk. 34 Ergün, Dk. 100 Ali (K.Erciyes), Dk. 27 İbrahim Üzülmez, Dk. 113 İbrahim Kaş, Dk. 118 İbrahim Akın (Beşiktaş)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Hititler Türk mü? Hititler günümüzde hangi devlet, millet? 1 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Şampiyonlar Ligi yarı final tek maç mı, rövanş var mı? 1 Mayıs Çarşamba Taksim'de hava nasıl olacak? 1 Mayıs 2024 Beyoğlu hava durumu Ankara amblemi, logosu mu değişecek, yeni logo ne olacak 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title