Haberler

2023 Türkiye Motokros Şampiyonası'nda birinciler ödüllerini alacak

Güncelleme:

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Asbaşkanı Ogün Baysan, 2023 Türkiye Motokros Şampiyonası'nda birincilerin hafta sonu yapılacak 5. ayak yarışları sonrası Afyonkarahisar'da ödüllerini alacağını belirtti.

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Asbaşkanı Ogün Baysan, 2023 Türkiye Motokros Şampiyonası'nda birincilerin hafta sonu yapılacak 5. ayak yarışları sonrası Afyonkarahisar'da ödüllerini alacağını belirtti.

Baysan, AA muhabirine, TMF'nin faaliyet takvimindeki şampiyonanın finali olan 5. ayak yarışlarının Afyonkarahisar Motor Sporları Merkezi'nde 25-26 Kasım'da yapılacağını söyledi.

Dünya Motokros Şampiyonası'nın (MXGP) yapıldığı Afyonkarahisar'daki parkurda, Türkiye'nin de şampiyonlarının belirleneceğini dile getiren Baysan, şöyle konuştu:

"Bu mevsimde altyapı olarak Türkiye'de en uygun parkurumuz burası olduğu için tercih ettik. Afyonkarahisar Valiliği ve belediyemizin destekleri de federasyonumuzun elini güçlendiriyor. Yine, sporcularımız da Afyonkarahisar'ı çok seviyor. Buradaki parkurumuz 2 yıl üst üste birincilik aldı. Şu anda MX, MX1, MX2, MX2 gençler, MX senior, kadınlar, veteran, 50cc, 65cc ve 85cc sınıflarındaki final yarışlarına 80'in üzerinde kayıt var, 100'ü yakalamasını bekliyoruz. Gayet güzel parkur hazırladık. Burada çok keyifli, heyecanlı ve çekişmeli final yarışları yapacağız."

-"Afyonkarahisar'da 2024'te 4 eğitim kampı planlıyoruz"

Baysan, Afyonkarahisar'da sporseverlerin 5 yıldır motokros yarışlarını desteklediğini belirterek, 2023 Türkiye Şampiyonası'nın final yarışlarına da ortak olmalarını istedi.

Herkesi yarışlara davet eden Baysan, "Bizim 65cc ve 85cc sınıflarında çok sayıda gelecek vadeden ve Avrupa şampiyonalarında dereceler getiren sporcularımız var. Burada çok güzel yarış sergileyecekler. Özellikle gençlerimiz bu yarışları kaçırmasınlar, izlesinler. Afyonkarahisar'da 2024'te 4 eğitim kampı planlıyoruz. Türkiye'nin en güzel parkurunda gençlerimiz için eğitimler ile kamp organizasyonları yapacağız." ifadelerini kullandı.

Baysan, final yarışlarında dereceye giren sporcuların Türkiye'yi Avrupa şampiyonalarında temsil edeceğini kaydetti.

Kaynak: AA / Spor

Motosiklet Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title