Haberler

Spor spikeri Melih Şendil, cinsiyetçi yorumları nedeniyle tepki topladı

Güncelleme:

Şampiyonlar Ligi'nde oynanan Real Madrid ve Manchester City arasındaki maçın ardından ünlü spor spikeri Melih Şendil'in yorumları gündeme oturdu. Cinsiyetçi ifadeleri nedeniyle tepki toplayan deneyimli isim, Real Madrid'in pembe formasını eleştirdi ve "Kadınlar futbolda olmamalı. Başkan olsam asla pembe forma yaptırmam" dedi.

Ünlü spor spikeri Melih Şendil, Real Madrid ile Manchester City'nin oynadığı karşılaşmanın ardından yaptığı yorumlarla eleştirilere maruz kaldı.

Real Madrid'in pembe formasını eleştirdiği konuşmasında "Kadınlar futbolda olmamalı" ifadesini kullanıp "Başkan olsam asla pembe forma yaptırmam" diyen deneyimli isim, cinsiyetçi ifadeleri nedeniyle Twitter'da gündem konusu oldu. Şendil'e sosyal medyadan yoğun bir tepki geldi.

Spor spikeri Melih Şendil, cinsiyetçi yorumları nedeniyle tepki topladıMelih Şendil

"BASKETBOL DA ERKEK OYUNU"

Şendil, futbolun yanı sıra basketbolun da erkek oyunu olduğunu savundu ve "Futbol o kadar ataerkil bir oyun ki mesela kadınlara voleybol oynamak çok yakışıyor ama benim şahsi düşüncem kadınlar futbolda olmamalı. Basketbol da bence erkek oyunu" dedi.

"ALIŞIĞIZ"

Yayıncı kuruluşta çalışan spiker, tepki toplayan yorumları hakkında "Ayrımcılık yapıyor gibi olmayalım, topa tutarlar ama önemli değil, alışığız" diyerek gelebilecek eleştirilere yanıt verdi.

Melih Şendil için atılan bazı tweetler şu şekilde:

"Melih Şendil, kadınların futbolda yeri yok diyor, duramıyor basketbol da erkek oyunu diyor. Kendisi kadınlara voleybolu yakıştırıyormuş. Ve tüm bunlar Real Madrid'in pembe formasından hareketle konuşuluyor."

"Renklerin ve sporun cinsiyeti yoktur yazmak bile beni beş sene geriye götürdü. Melih Şendil'in kafası kaç sene geri siz hesaplayın."

"O cahil, iğreti yorumlarınızı ve zihinlerinizi çekin artık üzerimizden. Biz kadınlar istediğimiz sporu, mesleği kendimizin süzgecinde yakıştırdığımıza göre yaparız."

"Çevremde o kadar çok kadın var ki futbol oynayan ve futboldan anlayan. TV'de görev alsa futbol yorumunu saatlerce dinleyeceğin kişiler var. Boş reyting çabası. #Heforshe önemini anlıyoruz."

Kaynak: Haberler.com / Spor

Real Madrid Haberler

500

Yorumlar (14)

NURAN TEK:

AL BIR HOKKABAZIN TEKI DAHA . SANKI FUTBOL BASKET BUNDAN SORULUR GIBI AHKAAM KESMIS . COK BILIYORSUN SEN MELIH SENDIL HOKKABAZI . DEMEKKI DÜNYA SPOR ALEMI SENIN KADAR BILMIYORMUS YAZIK .

6
6
yanıtYanıtla
futbol:

erkek oyunudur bunda sonuna kadar haklı futbol oynayan kadınların fiziği bozuluyor futbol sakatlıkların ve fiziksel temasın çok olduğu bir spor türkiyede neyseki fazla yok ama dünyada kas yapmakla övünen kadınlar da çıktı o kadar kötü görüntü ki bizim ülkede en ufak şey desen ayrımcılık diyen grup var voleybolda erkeklere hiç yakışmıyor mesala onu diyince sorun olmuyor ama futbol erkek oyunu diyince hemen bağırıyorlar

6
4
yanıtYanıtla
KONUKÇU:

ADAM HAKLI

6
2
yanıtYanıtla
TEAM SYSTEM:

Melih ŞENDİL sen önce bi maç anlatım şeklini düzelt futbolcu isimlerini ve golleri o ruhsuz uzatmalı bağırmanla anlatıyorsun ya çok kıl oluyorum anlatımına !

3
3
yanıtYanıtla
Punhyj:

Bende

yanıt0
yanıt0
erkekler:

her rengi giymez erkeklere yakışan renkler bellidir moda diye sunulan şeylerin çoğunu erkekler giymiyor zaten giyenler belli marjinal çok küçük bir grubu artırmak gençleri çocukları kötü etkilemek için her şeyi yapıyorlar özellikle sosyal medyada hatta televizyonda bile bu tarz insanlara sıkça yer verilmeye başlandı

2
3
yanıtYanıtla
Nirvana:

erkek adam her rengi giyer . erkekliğinden şüphe eden , bunu belli etmemek için pembe giymez .

1
3
yanıtYanıtla
FB Lİ:

birmilyon haklı

2
2
yanıtYanıtla
Müslüman Türk:

"Cinsiyet eşitliği" adı altında insanlığı kaosa sürüklüyorlar.Allah ıslah etsin. İlahi kelimetullah davası muzaffer olacak biiznilllah. Fıtratı, nesli, ekini bozmaya çalışan ifsat odakları arzı küreden kazınıp yok olacak. Batıl yok olmaya mahkumdur. Hak geldi batıl zail oldu.Vesselam.

4
0
yanıtYanıtla
Paris:

Müslüman Türk yazmışsın , yazdığın metnin yüzde doksanı Arapça, çevirisini yazda bizde anlayalım hacı.

yanıt3
yanıt1
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title