Haberler

SÖYLEŞİ - Blockchain'in yaygınlaşması için işbirliği gerekli

– Bahçeşehir Üniversitesi Blockchain Araştırma ve Uygulama Merkezi Direktörü Bora Erdamar, Türkiye'de blockchain projelerinin yaygınlaşması için kurumların işbirliği yapmaları gerektiğini söyledi.

– Bahçeşehir Üniversitesi Blockchain Araştırma ve Uygulama Merkezi Direktörü Bora Erdamar, Türkiye'de blockchain projelerinin yaygınlaşması için kurumların işbirliği yapmaları gerektiğini söyledi.

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği ve İstanbul Kalkınma Ajansı Yenilikçi ve Yaratıcı İstanbul Mali Destek Programı kapsamında Habitat Derneği, Perşembe günü İstanbul Blockchain Okulu Projesi'ni tanıttı.

Etkinliğe TSPB Genel Sekreteri İlkay Arıkan, Habitat Derneği yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır, Kimlic ortak kurucusu ve CEO'su Gökhan Seçkin ve Bahçeşehir Üniversitesi Blockchain Araştırma ve Uygulama Merkezi Direktörü Bora Erdamar katıldı.

Etkinlikte DHA'nın sorularını yanıtlayan Erdamar, blockchain projelerinin Türkiye'de yaygınlaşması için daha fazla ortak proje yapılması gerektiğine dikkat çekerken, söz konusu teknolojiye yönelik düzenlemelerin proje sayısının artmasıyla mümkün olabileceğini söyledi ve ekledi:

"Blockchain teknolojisinin Türkiye'de yaygınlaşabilmesi için kurumların öncelikle işbirliğine açık olmaları gerekiyor; çünkü, tek bir kurumun blockchain projesi yaparak herkesi kapsaması mümkün değil.

"Dolayısıyla burada bir anlayış değişikliği de gerekiyor. Burada kurumların bir araya gelerek ortak projeler üretmesi gerekiyor.

"Türkiye'de kurumların bir araya gelmelerine rağmen kendi projelerini yaptığını, hatta projelerini diğer kurumların kullanması için teşvik ettikleri bir yaklaşım var.

"Ortak proje geliştirme anlayışı ne kadar artarsa Türkiye'de blockchain projelerinin de artacağını söyleyebiliriz. Bu arada olumlu gelişmeler de oluyor, bakanlıklarımızda yeni gelişmeler görüyoruz.

"Ticaret Bakanlığı altında Kurumsal Davranışlar ve Yeni Teknolojiler Dairesi kuruldu. Bu dairenin birçok yeni blockchain proje fikri ve eylemi var. Blockchain projelerinin yaygınlaşması için belki bir devlet kurumunun lokomotif olması belki de etki sahibi olacaktır.

"Yaptırım ve projelerin birlikte yürümesi şart. Kanunsal ve toplumsal düzenlemelerin yapılabilmesi için öncelikle nerede bir kurumsal düzene ihtiyaç var onu tespit etmek gerekiyor. Bu ihtiyaç da ortaya çıkan projelerle görülebilir.

"Eğitim alanındaki projeler buna örnek olarak gösterilebilir; mesela, diplomaların blockchaine aktarılması gibi bir proje söz konusu.

"Dünyadaki diğer üniversiteler gibi Bahçeşehir Üniversitesi'nde de bununla ilgili çeşitli projeler var. Bizim projemizin bir geçerliliği var mı, işte bunun için çeşitli adımlar atılması gerekiyor.

"Proje oluşturulmuş olmasına rağmen geçerli olması için bazı düzenlemeler yapılması gerekiyor diyoruz.

"Aynı örneği diğer sektörler, kimlik bilgileri gibi alanlarda da verebiliriz.

"Türkiye'de aslında şu an hızla çeşitli blockchain projeleri geliştiriliyor, bunlar somutlaştıkça ve netleştikçe bu projelere yönelik kurumsal düzenlemelerin de hızlıca geleceğini düşünüyorum."

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Bahçeşehir Üniversitesi Bora Füzesi Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title