Haberler

TFF, Süper Lig'in 12 Haziran'da başlaması kararını resmileştirdi

Güncelleme:

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig maçlarının daha önce belirlendiği gibi 12 Haziran'da başlamasına karar verdi. TFF ayrıca, Süper Lig'de 7 takımın 'küme düşme kaldırılsın' başvurusunu reddetti.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ara verilen ve 12 Haziran'da yeniden başlayacağını açıkladığı Süper Lig için hazırlıkların tamamlandığını duyururken, Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçlarının tarihlerini de belirledi.

TFF Yönetim Kurulunun Riva'daki TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirdiği toplantının ardından federasyonun internet sitesinde yapılan açıklamada, yeni tip koronavirüs salgını sonrasında ortaya çıkan olağanüstü süreçle ilgili gelişmelerin yakından takip edildiği ve futbola dönüş için çalışmaların yoğun bir şekilde sürdürüldüğü bildirildi.

Açıklamada, bu kapsamda Süper Lig'in 12 Haziran'da başlatılması ve kulüplerin talepleri ile ilgili TFF Yönetim Kurulu ve TFF Sağlık Kurulu tarafından bir değerlendirme yapıldığı vurgulanarak "Federasyonumuz ve 18 Süper Lig kulübünün sezonun geride kalan kısmının tamamlanmasına yönelik ortak mutabakat ve isteği ile 12 Haziran'da maçların başlatılması kararı sonrasında tüm hazırlıklar tamamlanmıştır. Bugünkü toplantıda, alınacak önlemler ve gerekli talimat değişiklikleri ile ilgili çalışmalar bitmiş olup detaylı bilgiler kamuoyu ile en kısa sürede paylaşılacaktır." denildi.

"KÜME DÜŞME KALDIRILSIN" TALEBİ REDDEDİLDİ

Kulüpler Birliği Vakfı ile gerçekleştirilen toplantıda 7 takım tarafından sözlü olarak gündeme getirilen "bu sezon küme düşmenin kaldırılması"na dair önerinin de değerlendirildiği, FIFA ve UEFA'nın her zaman altını çizdiği doğrultuda şampiyonun ve küme düşen takımların sportif sonuçlarla belirlenmesinin uygun bulunduğu ve yönetim kurulunun sezonun ilan edilen mevcut statüde tamamlanması yönünde fikir birliğine vardığı kaydedildi.

5 OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ HAKKI YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Yönetimin, futbolcu sağlığını korumak amacıyla IFAB tarafından kabul edilen ve ülke federasyonların takdirine bırakılan 5 oyuncu değişikliği konusunda talimat düzenlemesi yapılarak sezonun geride kalan lig ve kupa maçlarında söz konusu uygulamaya geçilmesi kararı aldığı belirtildi.

Bu değişikliklerin devre arası hariç olmak üzere oyunu kesintiye uğratmamak adına, müsabaka esnasında en fazla 3 defada yapılabileceği, böylece kulüplerin bir maçta daha fazla oyuncuyu kullanma şansına sahip olacağı aktarıldı.

SÜPER LİG EKİPLERİ REZERV TAKIM KURACAK

Açıklamada, federasyonun, kulüplerden gelen talep üzerine, Süper Lig takımlarının rezerv takım kurarak alt liglerde yarışması isteği doğrultusunda çalışmalara başladığı, konuyla ilgili Futbol Komitesi oluşturulması kararlaştırıldığı kaydedildi. 21 yaş altı oyuncuların değerlendirilmesini hedefleyen bu projeyle kulüplerin genç oyuncu yetiştirme çabalarının destekleneceği vurgulandı.

TFF Yönetim Kurulu, kalan 8 haftadaki bölümde kulüplere deplasman seyahatlerinde ekonomik kolaylık sağlanması konusunda ana sponsor Türk Hava Yolları (THY) ile yapılan görüşmenin olumlu sonuçlandığını da bildirdi.

Açıklamada, bu konuda destekleri için THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Mehmet İlker Aycı'ya da destekleri için teşekkür edildi.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (16)

YORGUN:

İSTEDİĞİNİZ TAKIM LİDER OLSAYDI TESCİLİ BASMIŞTINIZ. İNSAN SAĞLIĞI ÖNEMLİ DİYECEKTİNİZ.

15
14
yanıtYanıtla
BRO:

Şimdi takımı bu hale getiren Malatyaspor''un vizyonsuz başkanı düşünsün. .

23
0
yanıtYanıtla
AYDIN:

Hakikaten Malatya''ya yazık ettiler. Bir zamanlar ligin en güçlü takımları arasındaydı. Büyük ihtimal küme düşecek.

yanıt3
yanıt0
Vereri uzundal:

BeiN Mafyası sonunda ikna etti

14
7
yanıtYanıtla
ŞAMPİYON BELLİ BİR TAKIM ŞAMPİYON YAPILMAK İSTEN:

6saray lider olsa şampiyon ilan edilirdi. Sezon sonu yine hakemlerle, oyunlarla şampiyon ilan edilecek. Son 2 seneye bakmanız yeterli. Şampiyon belli, bir takım şampiyon yapılmak isteniyor. Açık açık söyleyin de diğer takımlar maçlara çıkmasın.

8
13
yanıtYanıtla
Manisali:

İstediğıniz takım 1 sırada olsaydı şimdi şampiyon ilan edilmişti

10
11
yanıtYanıtla
TURK:

futbol oynanacak ama basketbol ligi bitirildi. . adaletsizlik. . efes şampiyon olacaktı umrunuzda olmadı. . ama futbolda büyük kulüpler var diye korkudan bitiremiyorsunuz. . ya tüm müsabakalar devam etsin yada hepsini bitirin

6
4
yanıtYanıtla
metin:

Madem bir sezon iki devreden oluşuyor O zaman İlk yarı Şampiyonu Sivasspor Şampiyon ilan edilmeli

4
5
yanıtYanıtla
ÜST LİGLER TAMAMDA YA ALT LİGLER...:

Üst liglerin bu şekilde uygulanması kararı çok yerinde. Şartlar herkes için aynı, üst liglerde ekonomi bir şekilde dönüyor. Lakin alt liglerde işler çok zor. Deplasman için bir otobüs bile bulamayan takımlar var. Şimdi bunlara en az bir otobüs daha, Otel giderinin artması, yeme içme giderleri, oyuncu giderleri ve artan tüm giderler. Alt ligler için çok daha can yakmayacak kararların alınması elzem. Kimse unutmamalıdır ki. Arka olmadan ön tarafta olmaz. Alt liglere mutlak destek verilmesi şart. .

7
0
yanıtYanıtla
Kolonya Başkan:

Şampiyon Samsunspor

4
3
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title