Haberler

Son Dakika: Süper Lig ve 1. Lig ekiplerinden yayıncı kuruluşa tarihi protesto

Güncelleme:

Son dakika: Süper Lig ve 1. Lig takımları, bu hafta oynanacak maçlarda ilk 60 saniye boyunca mücadele etmeyerek gerekli ödemeleri yapmaması nedeniyle yayıncı kuruluşu protesto edecek.

Kulüpler Birliği, yazılı olarak yaptığı açıklamada yayıncı kuruluşun yükümlülüklerini yerine getirmemesinden dolayı Süper Lig ve TFF 1. Lig kulüplerinin bu durumu protesto edeceğini açıkladı.

Maçların başlangıcında 60 saniye boyunca takımlar mücadele etmeyecek ve tepkilerini bu şekilde yansıtacak.

Kulüpler Birliği'nden yapılan açıklama şöyle;

"Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı ve TFF 1. Lig Futbol Kulüpleri Birliği Derneği Ortak Açıklaması

Türk futbolunun en temel paydaşı konumundaki Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı ve TFF 1. Lig Futbol Kulüpleri Birliği Derneği olarak, yayıncı kuruluşun yapması gereken ödemelerde uzun zamandır aksaklıklarla ve ciddi sorunlarla karşılaşmaktayız.

Yaşanan sıkıntılı süreçte gelirlerimizden önemli derecede indirim yapmamıza, bütün gayretlerimize ve anlayışımıza, TFF'nin yayıncı kuruluşla yaptığı tüm görüşmelere, temaslara, istişarelere ve üstelik de taraflar arasında uzlaşı sağlanmasına rağmen yayıncı kuruluşun yükümlülüklerini yerine getirmemesi her geçen gün biz kulüpleri endişeye ve batağa sürüklemektedir.

Bu kapsamda Süper Lig Kulüpleri ve TFF 1. Lig Kulüpleri olarak Süper Lig'in 13. haftasında ve TFF 1. Lig'in 15. haftasında oynanacak tüm müsabakalarda başlama düdüğüyle birlikte bütün futbolcular 60 saniye süresince mücadele etmeyerek protesto eyleminde bulunacaktır.

Uzun yıllardır iş ortağımız olan Digiturk beIN Media Group'un yukarıda belirtiğimiz maddi sorunlarımızı ivedilikle çözmesini bekliyoruz.

Mevcut belirsiz durumun sona ermesi ve kulüplerimizin sözleşme koşulları gereği hak ettikleri şartların yerine getirilmesi için gerekirse hukuk çerçevesinde ve benzeri bu tarzda aksiyonların alınacağından kimsenin şüphesi olmasın.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

BAKAN KASAPOĞLU ÖNDERLİĞİNDE ANLAŞMA İMZALANMIŞTI

Kasım ayında Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun da katıldığı toplantı sonrası TFF ile yayıncı kuruluş beIN SPORTS arasında anlaşma imzalanmıştı.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sosyal medya hesabından konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "TFF Başkanı Nihat Özdemir ve beIN Media Group CEO'su Yousef Al-Obaidly ile Bakanlığımızda bir araya geldik. TFF ile beIN SPORTS arasında anlaşma sağlandığı bilgisini paylaşmak isterim. Her iki tarafa da teşekkür eder, Türk futboluna hayırlı olmasını dilerim" demişti.

TFF YAYINCI KURULUŞA İHTARNAME GÖNDERMİŞTİ

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir daha önce yaptığı açıklamada yayıncı kuruluş beIN Sports ile aylardır süren görüşmelere rağmen henüz bir bir anlaşma olmadığını söylerken "Yayıncı kuruluş ile olan anlaşmada 3 yılı tamamladık. Bu sene 4'üncü yıldayız. Sözleşmemizde maalesef şu ana kadar herhangi bir anlaşma noktasına gelemedik. Son 3 yılda yayıncı kuruluş üzerine düşen bütün vecibelerini son kuruşuna kadar yerine getirmiştir. Ancak bu yıl sadece ödeyeceği yüzde 25 avansa mahsuben 500 milyon lira vermiştir. Bu parayı hakları nispetinde kulüplerimize aktarmış bulunmaktayız. Yayıncı kuruluşun TFF ile yaptığı sözleşmeye harfiyen, bütün maddelerine uymasını istiyoruz. Bununla ilgili dün noterden gerekli ihtarnameyi gönderdik. Şimdi beklediğimiz ve istediğimiz, yayıncı kuruluşun aramızdaki bütün maddelerine uyması" ifadelerini kullanmıştı.

KULÜPLER BİRLİĞİ: SÖZLEŞME KOŞULLARINA UYMALARINI TALEP EDİYORUZ

Kulüpler Birliği Başkanı Sepil ise konuyla ilgili olarak, "Son birkaç saattir ne kadar zor bir futbol ekonomisi olduğunu tartışıyoruz. Koronavirüs salgını ile kulüplerin gelirlerinde çok önemli bir azalma oldu. Sadece Türkiye'de değil maalesef dünyanın bütün ülkelerinde var. Kulüplerin iki ana gelir kalemi var. Bir tanesi yayın geliri diğeri de maç günü gelirleri. Ligde 5'inci haftayı oynamamıza rağmen yayıncı kuruluş ile anlaşmamıza göre almamız gereken paranın tamamını alamadık. Bu konuda rakamlarla ilgili bir uzlaşma sağlanamadı. Anlaşma 3 yıl önce imzalandığında yarısı dolar, yarısı da Türk Lirası olarak belirlenmişti. Yayıncı kuruluşun geçen sene haklı bir talepleri vardı. Salgınla ilgili uğradıkları zararın tanzimini istediler. Bu konuda da TFF ile Kulüpler Birliği'nin onayıyla anlaşıldı. Ancak onun üzerine ekonomik olarak indirim verebilecek durumumuz yok. Biz, yayıncı kuruluşun kontratın koşullarına uyulmasını talep ediyoruz"" sözleriyle tepkisini dile getirmişti.

Kaynak: Haberler.com / Spor

beIN Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (17)

SERKAN:

Maçları TRT de verin de millet evinde bedava izlesin maçları.

8
0
yanıtYanıtla
mustafa yedekçi:

Kulüplerin parasını cebimden mi vereceksin?

yanıt0
yanıt0
TOPALLARİN MEMMET:

Dikkat edin anlaşmaya göre ilk 60 saniye robot gibi duracaksiniz fenev e dikkat edin valla topu onlara vermeyin gider gol atarlar benden söylemesi Gaziantep herhalde sana karşı oynuyormuş duyduğuma göre aman dikkat bu Rumlara guvenilmez

4
2
yanıtYanıtla
Canmen:

Karektersiz her millette karektersizdir. . .

yanıt0
yanıt0
COŞKUN:

Fazla stres yapmasın kulupler daha önce olduğu gibi ödemelere bir devlet sponsoru bulunur yeterki kataristanlı abiler üzülmesin bi gece tası tarağı toplayıp toz olurlar konu kapanır gider devamında 3-5 bankaya aldırırlar işi 85 milyon farkında olmadan sponsor olur kulüplere

4
1
yanıtYanıtla
adaletsiz yerde hiç bir şey olmaz:

bein sport fiyatları üyeliklerini aylık 50-60 tl ye düşürsün bak bakalım herkes alıyor mu almıyor mu aylığı 150 lira olan üyeliği adam aylık nasıl ödesin zaten bir çok kişi askari üceretle zor geçiniyor milleti zorla kaçağa yönlendiriyorlar bide bein sport tek takıma yalakalık yapmaktan vazgeçsin malum hanımefendi tüm takımlara eşit olursa herkes alır herkes izler kulüpler de parasını kazanır. . .

1
2
yanıtYanıtla
Erhan:

İlk beş dk gol olmaz diyelim 1.05 den 100 bin TL atalım

2
0
yanıtYanıtla
Akçaabatlıselçuk:

Hırsızlık yapılıp ligde birde para versin Beinspor öylemi.DOĞRU YAPIYOR yayıncı kuruluş

1
1
yanıtYanıtla
burak:

katarlının umrunda bile olmaz. Fersah fersah memleketi satanlarınsa hiç hiç umrunda değil.

2
0
yanıtYanıtla
görkem yazıcı:

adamlar haklı devletin bu işe el atması lazım ülkede kaçak izlenme olduğu sürece ne digiturk fiyatları düşer nede klüpler para kazanabilir

0
2
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title