Haberler

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi! Kurban Bayramı tatili 9 güne çıkarıldı

Güncelleme:

Son dakika: Kabine Toplantısı sonrası kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı tatiliyle ilgili konuştu. Bayram tatilinin 9 gün olacağını söyleyen Erdoğan, "Kurban bayramı tatilini takip eden günler ile 15 Temmuz'u takip eden Çarşamba ve Perşembe günleri idari izin sayılacak." dedi.

Tüm Türkiye'nin odaklandığı Kabine Toplantısı sonrası kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Asgari ücrete ara zam yapılması için talimat verdiğini ve en kısa sürede müjdeyi vereceklerini söyleyen Erdoğan, Kurban Bayramı tatilinin de uzatıldığını açıkladı.

"BAYRAM TATİLİ 9 GÜN OLACAK"

Bayram tatilinin 9 güne çıkarılacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayramı takip eden 13 ve 14 Temmuz'un idari izin olacağını söyledi. Erdoğan, "Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak. Kurban bayramı tatilini takip eden günler ile 15 Temmuz'u takip eden Çarşamba ve Perşembe günleri idari izin sayılacak." dedi.

"MEMUR, YAŞLI VE ENGELLİ MAAŞLARI BAYRAM ÖNCESİ ÖDENECEK"

Maaş ödemeleri konusunda da müjdeler veren Erdoğan, "Temmuz ayı memur maaşları, Kurban Bayramı öncesinde 8 Temmuz'da zamlı haliyle ödenecek. Yaşlı ve engelli maaşları da bayram öncesi ödenecek" ifadelerini kullandı.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı arefe günü 8 Temmuz Cuma gününe denk geliyor. Bayramın birinci günü ise 9 Temmuz'da idrak edilecek.

  • Kurban Bayramı 1. Günü: 9 Temmuz Cumartesi
  • Kurban Bayramı 2. Günü: 10 Temmuz Pazar
  • Kurban Bayramı 3. Günü: 11 Temmuz Pazartesi
  • Kurban Bayramı 4. Günü: 12 Temmuz Salı

BAYRAM İKRAMİYESİ KAÇ TL?

Bayram ikramiyeleri Ramazan ve Kurban Bayramlarında emeklilerin hesaplarına yatırılıyor. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı içinde emekliler hesaplarına 1100 TL ikramiye yatırılmıştı. Önümüzdeki Kurban Bayramı'nda da emeklilere 1100 TL ikramiye ödenecek.

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Kurban Bayramı Tatil Ekonomi Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (12)

Leda Gözübüyükoğlu:

Özel sektörde çalışanlar köle zaten. Memursan yaşarsın ama değilsen yandın..

19
12
yanıtYanıtla
murat bilir:

Hayat memura güzel

8
11
yanıtYanıtla
Ceyhun Ceyhan:

Bayram tatili 9 gün olsa ne olur 29 gün olsa ne olur. Ailece memlekete gitmek için kredi çeker hale geldik. Yol parasının acısı 9 gün sürüyor zaten.

10
4
yanıtYanıtla
Martin Sikertel:

Memura 9 gün... Olan yine biz gariban işçilere, kölelere olacak.

7
4
yanıtYanıtla
Panther Panthera:

Dunyanin hic bir yerinde bole sacmalik yok. 9 gun tatilmi olur. Tatil yapmak isteyen izin kullanir. Ulke 9 gun kapanmaz, Bole bir sacmalikta ekonomide duzende coker. Sacma bir uygulama. Bu tatiller yuzunden ulke 40 gun tatil sacmaligina giriyor senede

1
1
yanıtYanıtla
Martin Sikertel:

Evet 9 gün kısa; böyle bir saçmalık yok. Bakın İtalya'ya, her Ağustos ayında 20 gün acil ihtiyaç duyulan sektörler dışında tüm ülke tatil; bayramları da cabası. Bakın Tayvanın, Çinin tatillerine. Araştırıp konuşmak lazım.

yanıt0
yanıt0
Samet Can:

Duyduğum en guzel haber boyle mujdeleri ozlemistik reisim sen bir adim gel biz 10 adim geliriz sana bu ulkeyi senden baskasi yonetemez

0
2
yanıtYanıtla
Burak Ergül:

Neden Resmi tatil değil de idari tatil ? Resmi tatil yapsanıza özel sektörde faydalansa . İdari izin demek devlet çalışanına tatil gerisine çile ...

2
0
yanıtYanıtla
emmi:

bu ne yaa. hastası işi olan var sürekli tatil

1
0
yanıtYanıtla
Mutlu Sutcu:

Memur idari izinli sayılacak işçiler köle gibi çalışacak özel sektör devletin kölesi mi yok artık böyle bişey. Sandık bunun göstergesi olacak.

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title