Haberler

Yunanistan, 2020 savunma bütçesindeki silahlanma payını 5 kat artırdı

Güncelleme:

Türkiye ile Ege ve Doğu Akdeniz'de gerginlik yaşayan Yunanistan gelecek yıl için 2,5 milyar euro askeri harcama yapmayı planlıyor. Bu meblağ, 2020'deki harcamanın beş katına yakın.

Yunanistan, 2021 savunma bütçesi kapsamındaki silahlanma payını, bu yıla göre 5 kat artırarak 2,5 milyar avroya yükseltti.

Yunanistan Parlamentosu'nda yapılan oylama oturumunda, savunma bütçesinin de yer aldığı 2021 devlet bütçesi kabul edildi. Ülkenin savunma bütçesi, 5,49 milyar avroya yükseltilirken, savunma bütçesi dahilindeki silahlanma harcamaları için ayrılan pay ise 2,5 milyar avroya çıkartıldı.

18 RAFALE TİPİ SAVAŞ UÇAĞI İÇİN FRANSA İLE ANLAŞMA İMZALANACAK

Başbakan Kiryakos Miçotakis, parlamentoda milletvekillerine yaptığı konuşmada, Fransa'dan satın alınması planlanan 18 Rafale tipi savaş uçağı için anlaşmanın birkaç gün içinde Atina'da imzalanacağını kaydederek, bu uçakların gelecek yıl teslim alınmaya başlanacağını belirtti.

Ülkesinin tüm zorluklara rağmen askeri harcamalarını artırması gerektiğini savunan Miçotakis, hükümetin, Rafale uçaklarının yanı sıra yeni fırkateynler, helikopterler, insansız hava araçları satın almak ve mevcut F-16 filosunu güncellemeyi planladığını dile getirdi.

10 YILDA 10 MİLYAR AVRO HARCANACAĞI AÇIKLANMIŞTI

Atina yönetimi, gelecek 10 yılda 10 milyar dolarlık silahlanma harcaması yapacağını açıklamıştı. Ülkenin 10 yılı aşkın süredir içinde bulunduğu ekonomik kriz nedeniyle 2008'de 7,24 milyar avro olan askeri bütçesi, 2018'de 3,74 milyar avroya kadar düşmüştü.

2019 savunma bütçesini 3,38 milyar avro olarak belirleyen Atina yönetimi, buradaki silahlanma payını 542 milyon 779 bin avro düzeyinde tutmuştu.

Yunanistan'ın 2020 savunma bütçesi 3,97 milyar avro olurken, silahlanma harcamaları için ayrılan pay ise 540 milyon 692 bin avro seviyesinde kalmıştı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Yunanistan Fransa Atina Dünya Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (19)

Adalet:

Başlık yanlış 2020 yılı 5 kat artırılmış denilmiş oysa 2021 yılı için 5 kat artırılmış.haberibyazani kovun sürekli yanlış yazıyor anlatım bozukluklarını kulaniyor.bu haksızlıktır biz gençlere iş arıyoruz cahiller işe alınmış.lutfen işin hakkını veren kişiler haber yazsın diğerlerini kovun onun maaşının yarısına çalışırım ve ondan daha iyi yazarım bu ne vurdumduymazlık bu ne lahana tursusu

16
1
yanıtYanıtla
yorum:

daha kurduğun paragrafı doğru yaz

yanıt1
yanıt0
YORUM:

Bu işin sonu savaş

4
4
yanıtYanıtla
cekirge bisicrar:

lan dogudan batidan kuzeyden guneyden heryanimizdan dusman sarmis gelin ullllaaaasnnnn korkagin olumu hergun cesaretlinin olumu birgun ya allahhhh

6
1
yanıtYanıtla
Hatiro:

Bu haber caresizligin sesi, olmayab para konusu da.. yunanistanin Bizi oldurmeyin ses inlemesimm ve onlar o sesi duymaya basladilar n ¦ Her turk Asker dogan...

3
2
yanıtYanıtla
CEVAP:

Boş palavralar senin dediğin bak kum tanesi İsrail altı yüz milyonluk arap islam devletlerini tarihe gömdü iki yakaları bir araya gelmiyor müslümanların öyle asker dogmakla falan olmuyor son ikiyüzelli senede her savaştan yenik çıkmışsın askerlerinle ilimle bilimle uygarlıkta yol almakla ekonomiyle cagdaş ileriye halkını taşıyan devletin idarecilerin olmasıyla olur o dediklerin

yanıt2
yanıt0
yahehehe:

israili oguyonda araplar biraz kivircik azkaldi dunyamiliyetcilige donmeye basladi buyuk turk devleti kuruluyor

yanıt0
yanıt1
REALİST:

kötü komşu mal sahibi yapar derler atasözü bu

2
2
yanıtYanıtla
GERÇEKÇİ:

Eeee , şimdi kötü komşu Türkiye mi oluyor ? Mal sahibi olan Yunanistan , biz de kötü oluyoruz öyle mi ?

yanıt4
yanıt0
Rambo:

Yunan yine bir ders almaya daha çalışıyor gibi.

2
2
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title