Haberler

Başkan bire dört kazandırdı

Güncelleme:

- Başkan bire dört kazandırdı Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler'in tarım ve hayvancılık projeleri vatandaşların yüzünü güldürdü.

- Başkan bire dört kazandırdı

ORDU - Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler'in tarım ve hayvancılık projeleri vatandaşların yüzünü güldürdü. Kentte, Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle dağıtılan toplam 4 bin kaz, 14 bine ulaştı. Kaz çiftliklerinin kapasitesi bir yılda 4 kat arttı.

Göreve geldiği günden bu yana kırsal kesimde hayvancılığa ve et-süt üretimine destek olmak, tarım alanında üretim ve verimliliği arttırmak amacıyla nitelikli tarım projeleriyle dikkat çeken Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler'in projeleri meyvelerini verdi. Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından başlatılan 'Damızlık Kaz Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi' kapsamında geçen yıl Ağustos ayında 40 çiftçiye 4 bin kaz dağıtımı gerçekleşti. Kısa sürede bölgeye uyum sağlayan kazlar, çiftçilerin yaptığı üretimle, bir yılda 14 bin rakamına ulaştı. Çiftlik kapasiteleri de 3.5 kat arttı.

İşletme kapasiteleri bir yılda 4 kat arttı

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, kısa sürede alınan etkili sonuçtan dolayı memnuniyet duyduklarını söyledi. Dağıtılan kazların vatandaşlara yeni bir gelir kaynağı oluşturduğunu belirten Başkan Güler, "Fındığın yanında, tarım ve hayvancılıkla da öne çıkmak istiyoruz. Geçen yıl Ağustos ayında 4 bin kaz dağıttık. Projemiz kısa sürede sonuç verdi. Dağıtılan kazlardan, tanesi 18 liradan 7 bin adet yumurta, tanesi 60 liradan 4 bin civciv satıldı. Her biri 250 lira olmak üzere 7 bin adet ise damızlık kaz yetiştirildi. Bir yılda 14 bin rakamına ulaştık. Bu çok büyük bir sayı" dedi.

Kaz yetiştiricileri Başkan Güler'e teşekkür etti

Altınordu ilçesinde, 200 kaz ile yetiştiriciliğe başlayan Mustafa Burak Kılıç, işletme kapasitesini bir yılda üç kat artırdığını söyledi. Kılıç yaptığı açıklamada, "Geçen yıl Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle 200 kaz ile yetiştiriciliğe başladım. Geçen yıl aldığımız kazlarla bu yıl kuluçka makinalarıyla ürettiğimiz kazlardan 600 kaz ürettik. Bunların bir kısmını etlik olarak yetiştiriyoruz. Bir kısmını da damızlık olarak ayırıp, gelecek yıllar için sayımızı arttırmayı hedefliyoruz. Şu an için sayımızı yerimiz kısıtlı olduğu için 2 bin rakamlarını hedefliyoruz. Desteklerinden dolayı başta Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler olmak üzere, İl Tarım Orman Müdürlüğü ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

(MAK-SLH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Mehmet Hilmi Güler Ordu Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title