Haberler

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı: Öncelikli gündemimizde EYT ile ilgili bir çalışma bulunmuyor

Güncelleme:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çalışma takvimlerinde 3600 ek gösterge konusunda kapsam ve maliyet çalışması ile asgari ücret tespiti bulunduğunu belirterek, öncelikli gündemlerinde emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili çalışma bulunmadığını duyurdu.

Eyt'lilerle ilgili son günlerde üst üste çıkan haberlerin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, basın açıklaması yayınladı.

"EYT İLE İLGİLİ BİR ÇALIŞMA YOK"

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Son günlerde kamuoyuna yansıyan haberlere ilişkin bir düzeltme ihtiyacı oluşmuştur. Bakanlığımızın önündeki çalışma takviminde 3600 ek gösterge konusunda kapsam ve maliyet çalışması ile asgari ücret tespiti bulunmakta ve bu iki konuya ilişkin çalışmalar devam etmektedir. Bakanlığımızın öncelikli gündeminde EYT ile ilgili bir çalışma bulunmamaktadır" denildi.

BAKAN BİLGİN, EYT SORUSUNA YANIT VERMİŞTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçtiğimiz Kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlamış ve EYT ile ilgili soruya şu yanıtı vermişti: "Bu konular zaten işimiz, çalışıyoruz ama karar aşamasına gelince paylaşırız. Şu anda önümüzde olan konuların başında asgari ücret ve 3600 ek gösterge geliyor. Bakanlıkta bu çalışmalarımız bitince başka bakanlıkları da ilgilendiriyor. Ekonomi, devlet personel başkanlığı bir araya gelip ancak o zaman kamuoyuyla paylaşacağız."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Asgari Ücret EYT Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (25)

VATANDAŞ:

EYT YOK İSE OY DA YOK TAM 10 YILIM GİDİYOR. BUNUN VEBALİNİ ÖDEYEBİLECEKLERMİ ACABA?

22
3
yanıtYanıtla
HAKAN ARSLANOĞLU:

Asgari ücret imam maaşı kadar olsa, Hak' da beğenir Kul' da..

18
2
yanıtYanıtla
emre akan:

oh bize müstehak

17
1
yanıtYanıtla
soner keskin:

geçen seçimde de EYT sözü verildi secim biti EYT unutuldu . Bu sefer seçimlerden önce EYT çıkmasa bu seferde benden oy yok.

12
1
yanıtYanıtla
ferfer :

dünki haberlere bakıyosun eyt var diyolar bugün çıkıp öyle bi konu yok diyolar sandığa gömerler sizi haberiniz olsun çıksada çıkmasada bence bu iş bitti artık millet bıktı

12
0
yanıtYanıtla
ahmet iscan:

O zaman bizde sandıkta düşünürüz.

12
0
yanıtYanıtla
Erdoğan uslu :

Sorun yok. Oyda yok. Kendiniz kaç yaşında emekli oldunuz.sizin aldığınız emekli maaşı haram değil mi.size helaldır gerce. 65 yaş ve altı olan herkesin emekli maaşı kesin bari adalet olsun. Size haram.olsun benden kesilen vergiler

8
1
yanıtYanıtla
Eray Içkaya:

bende eyt liyim ama umutsuzdum adam dedi seçimde kaybettirse yapmayacağım daha dün gibi şimdi ne oldu da bir beklenti içine girdiniz ? iktidar değişse bile eyt mümkün değil 1 teneke yağ olmuş 100 tl . ülke ekonomisine kaymış zaten . bu yükü şu anda ülkeye yükleyecek adam yok . haa suriyelileri atarsak belki o zaman birşeyler olabilitr

5
3
yanıtYanıtla
Ali Ulu:

EYT Bir HAK tır dolayısı ile bu HAK hak sahiplerine en kısa zamanda verilmelidir. 3600 Ek gösterge ise bir Vaad dir. Önce Hakkı olana Hakkı verilmeli ardından vatandaşlar Vaad edilen 3600 Ek gösterge onaylanmalıdır

8
0
yanıtYanıtla
Fatih Saklı:

Yemin ederim ki! EYT çıksada oyumu alamazlar. Dalga geçersek daha etkili olur diyorlar sanırım. Seçimde boş oyları görünce neden bunları çeviremedik diye bol bol düşünecek zamanları olacak.

6
2
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title