Haberler

BM acı gerçeği ortaya koydu! Korona turizmde 1,2 trilyon dolar kaybettirecek

Güncelleme:

Koronavirüs nedeniyle dünya genelinde turizm sektöründe yaşanan ekonomik krizin büyüklüğünü Birleşmiş Milletler gözler önüne serdi. Buna göre gelir kaybı 1,2 trilyona ulaşacak, 120 milyon kişi ise işsiz kalacak.

Birleşmiş Milletler (BM) turizmde gelir kaybının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 1,2 trilyon dolara ulaşabileceğini vurgulayarak 120 milyon kişinin işini kaybetme riskiyle karşı karşıya olduğu uyarısında bulundu.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, koronavirüsün dünyanın en önemli ekonomik sektörlerinden biri olan turizme etkilerine ilişkin raporunu açıkladı.

"TURİZMDEN GELEN İHRACAT GELİRİNDE 320 MİLYAR DOLAR KAYIP VAR"

Turizmin her 10 kişiden 1 kişiye istihdam sağladığına ancak salgının turizm sektörünü de vurduğuna dikkati çeken Guterres, "2020'nin ilk beş ayında uluslararası turist girişleri yarıdan fazla azaldı ve turizmden elde edilen ihracat gelirlerinde 320 milyar dolarlık bir kayıp yaşandı." dedi. Turizmde gelir kaybının 1,2 trilyon dolara ulaşabileceği uyarısı yapan Guterres, "120 milyon kişi işini kaybetme riskiyle karşı karşıya." dedi.

KÜÇÜK ADA DEVLETLERİ VE AFRİKA ÜLKESİ İÇİN ACİL DURUM YARATTI

Guterres, koronavirüs salgınının turizm sektöründe gelişmiş ekonomiler için büyük bir şok etkisi oluşturduğuna işaret etti. Salgının özellikle gelişmekte olan ve birçok küçük ada devleti ile Afrika ülkesi içinse acil durum yarattığını ifade etti.

Turizm gelirlerindeki düşüşe dikkati çeken Guterres, bunun aynı zamanda koruma altındaki alanlarda kaçak avlanma ve tahribatı artırdığı uyarısında da bulundu.

Guterres, turizm sektörünün yeniden inşasının güvenli ve geri kazanımın iklim hedefleriyle uyumlu olması gerektiğini belirtti. Turizm sektöründe teknoloji kullanımının en üst düzeye çıkarılması gerektiğini kaydeden Guterres, sürdürülebilirlik ve yeşil büyümenin teşvik edilmesinin önemine değindi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Birleşmiş Milletler Antonio Guterres Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (18)

Eğitimde fırsat eşitsizliği:

Eğitimde fırsat eşitsizliğine geçit VERmeyECEZ diye hergün bağıranlara Sadece şunu sorayım. Bu hafta kolejler eğitime başladımı? Kim izin verdi? Devlet okulları ne yapıyor? Seminermi? Sınava girecek olan 8.sınıflar devlet okulunda kaç gün okula gidecek? Özeldeki 8.sınıf kaç gün okula gidecek? Deli sorular var kafamda.

9
5
yanıtYanıtla
Hamza:

Egitim srttıkça Akp oyları eriyor

yanıt4
yanıt2
Ali:

daha iyi milletin parası cebinde kalmış..

9
3
yanıtYanıtla
ali:

Truzimden ekmek yiyen milyonlarca insanda aç kalır. Güzel kafa adaş. Yönetici olsan ülkeyi 1 senede batırırsın.

yanıt1
yanıt0
Eğitimde fırsat eşitsizliği:

Doğru olan tek şey dünya için para virüsten daha önemli. Herşeyi bu açıklıyor. Her tarafı başı boş bırakıp virüsü besledik. Tatil Kredileri verdik tatile gönderdik virüsü. Toplu cemiyetlerin hali, sokakların hali ortadaydı yazın.Para değil virüsle mücadele önemli ise fabrikaların haline bakın. Covid yığılı ama denetlemeye geleni biz görmedik. Kolojler açık devlet okulları kapalı gelsin maaşlar. Bu ne çelişki.

5
3
yanıtYanıtla
Eğitimde Fırsat Eşitsizliğinin Babası:

''Doğru olan tek şey dünya için para virüsten daha önemli. '' Günaydın canım.

yanıt2
yanıt1
CORÇ:

biz kazanacağız, neyseki Antalyamızda turizmi aksatacak herhangi bir katı kural yok. gelsin ruslar, gelsin paralar, dolsun cukkalar, gitsin ruslar

3
1
yanıtYanıtla
aylardır tek dertleri turizm:

bu kadar üzülmeyin turizmcilerin serveti yıllardır kazandıkları 100 sene yeter onlara zaten sayelerinde vakalar her yerde zirve yaptı avrupaya bile bakın vakası en çok artan ülkeler en çok turizm olan ülkeler bir şu turizmcileri birde dügünlerde hala halay çekenler vakaların artmasının tek nedeni bu umursamaz ruhsuz insanlar. doktorlar da eve gitmeden uyumadan tedavi etmeye çalışıyor bunlar her gün eğlenirken adalet dünyada sıfır

3
1
yanıtYanıtla
İkilem:

Her taraf, her adım çelişkilerle dolu olduğu için işin mutfağındakiler (sokaktakiler) için inandırıcılığı kalmıyor. Zengine ayrı fakire ayrı, devlet okuluna ayrı koleje ayrı, yazın ayrı sonbaharda ayrı olunca olmuyor.

3
0
yanıtYanıtla
Gakko:

İnşallah korona gelişmiş ülkeleri batıracak daha büyük zararlara yol açacak bir uyanıp sağınızı solınuza bakın milyarlarca insan savaş yoksulluk zülüm açlık içinde boğuşuyor kimsenin tıkında değil daha büyük belalar gelecek inş başlarına

0
2
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title