Haberler

Son Dakika: Fitch, Türkiye'nin notunu teyit etti, görünümünü "Negatif"e çekti

Güncelleme:

Son dakika: Derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin kredi notunu BB- olarak teyit ederek, görünümünü "Durağan"dan "Negatif"e revize etti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin BB- seviyesindeki kredi notunu teyit etti, görünümünü "Durağan"dan "Negatif"e çekti. Foreks anketinde beklenti, görünüm ve notun değişmeyeceği yönündeydi. Ancak karar farklı çıktı.

Fitch'ten yapılan açıklamada, Döviz rezervlerinin azalmasının, zayıf para politikasına ait kredibilitenin ve kısmen güçlü bir kredi teşviki ile beslenen büyük bir cari açığın dış finansman risklerini daha da artırdığı belirtildi.

FITCH, GEÇEN YIL TÜRKİYE'NİN GÖRÜNÜMÜ DURAĞAN'A YÜKSELMİŞTİ

Fitch, 3 Mayıs 2019'da Türkiye için yaptığı değerlendirmede kredi notunu BB, görünümü Negatif olarak teyit etmişti. Kuruluş, 12 Temmuz'da ise kredi notunu BB-'ye düşürmüştü.

1 Kasım'da ise 'Negatif' olan görünüm 'Durağan'a yükseltilirken, kredi notu 'BB-' olarak korunmuştu. Fitch bu kararla 7 yıl aradan sonra ilk kez Türkiye'ye dair bir iyileştirmede bulunmuştu. Kuruluş, iyileştirmeye gerekçe olarak aşağı yönlü risklerde rahatlama olduğunu faizlerin indirilmesine rağmen TL'nin değerlenmesi ve ABD'nin yaptırımları rafa kaldırmasını göstermişti.

DİĞER KREDİ DEĞERLENDİRME KURULUŞLARININ TÜRKİYE NOTLARI

Diğer uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarında Türkiye'nin not ve görünüm durumu şöyle; Moody's: Kredi notu B1 ve görünüm negatif, Standard & Poor's: Kredi notu B ve görünüm "durağan."

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Durağan Türkiye Ekonomi Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı?
500

Yorumlar (125)

Ver mehteri:

Akp yine gaz verdi.

26
12
yanıtYanıtla
Fatih:

Büstçüler yine harekete geçtii

yanıt6
yanıt22
Yele:

atinadamisın

yanıt2
yanıt4
Osmanlı:

Senin neyivar

yanıt2
yanıt2
Bankacı:

Demek ki herşey balon. Ortada güven artırıcı bir gelişme yok.

15
9
yanıtYanıtla
akp''li:

arkadaşlar kullandığımız gaz hiçbirzaman ucuzlamayacak onlar birileri yine yine cebini dolduracak biz alkış tutacağız Türkiye burası yani halkın cebine yansıyacak bir olmayacak .

15
8
yanıtYanıtla
Eski Chp li:

Sanki 85 milyon açlıktan ölüyor bu ülkede patangoyadami yaşıyorsunuz pandemi döneminde kredi kartı harcaması ne kadar bir bakarmisiniz

yanıt4
yanıt6
3:

Yanlis zaman hangi parti oldugun bellu

yanıt4
yanıt0
CHP''li:

Arkadas, galiba sen bu vatani sevmiyorsun, sadece cep onemli?

yanıt4
yanıt1
chp.li:

bedava verdi kaddafi araba ev benzin maaş noldu.

yanıt3
yanıt0
Tüm 125 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title