Haberler

Son Dakika | Çad'da gözaltına alınmak istenen muhalif cumhurbaşkanı adayı Dillo, yakınlarınca kaçırıldı

Güncelleme:

Edinilen son dakika haberine göre Çad Başsavcılığı, cumhurbaşkanı adayı ve Eski Bakan Yaya Dillo'nun 28 Şubat Pazar günü polisler tarafından evine düzenlenen operasyon sırasında yakınlarınca kaçırıldığını bildirdi.

Çad Başsavcılığı, cumhurbaşkanı adayı ve Eski Bakan Yaya Dillo'nun 28 Şubat Pazar günü polisler tarafından evine düzenlenen operasyon sırasında yakınlarınca kaçırıldığını bildirdi.

Başsavcı Yusuf Tum, gazetecilere yaptığı açıklamada, muhalif lider Dillo'nun birkaç yakınının yardımıyla evinden alınarak bilinmeyen bir yere götürüldüğünü söyledi.

Mahkemenin Dillo hakkındaki 8 Ekim 2020 tarihli tutuklama kararının uygulanabilmesi amacıyla polisler tarafından evine operasyon düzenlediğini aktaran Tum, bu operasyonda direniş gösterilmesi ve ateş açılması üzerine çatışma yaşandığını ifade etti.

Başsavcı Tum, Dillo ve ona yardım edenler hakkında "saldırı, darp ve cinayete iştirak" suçlarından soruşturma başlatıldığını kaydetti.

Yargı kaynakları, Dillo hakkında Cumhurbaşkanı İdris Debi'nin eşine hakaret ve zimmetine araç geçirmekten dava açıldığı bilgisini paylaştı.

Güvenlik güçlerinin hakkındaki tutuklama emrini uygulamak üzere 28 Mart 2020'de evine operasyon düzenlediği Dillo'nun yakınları ve korumaları ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, muhalif liderin annesi ve oğlunun da aralarında bulunduğu 5 kişi ölmüştü.

Yaya Dillo kimdir?

Dillo, ordudan ayrılan bazı askerlerle birlikte 2005'te Değişim, Birlik ve Demokrasi Platformu SCUD'u kurdu.

Diğer bazı ayrılıkçı silahlı gruplarla Debi'yi devirme ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı ele geçirme girişimi başarısız olan Dillo, 2006'da Debi'nin kabinesinde bakanlık görevini kabul etmiş ve silahlı mücadeleyi bırakmıştı.

Nisanda yapılması planlanan cumhurbaşkanı seçimlerinde Debi'ye karşı yarışacağını açıklayan 16 isimden biri olan Dillo, Orta Afrika Ekonomik ve Parasal Birliğinde (CEMAC) Çad'ı temsil etmişti.

Mevcut Cumhurbaşkanı İdris Debi'ye sert muhalefetiyle bilinen Dillo, 11 Nisan'da yapılması planlanan cumhurbaşkanı seçimlerinde 13 muhalif Çad partisinden oluşan koalisyonu temsil ediyor.

Çad'da 2018'deki anayasa değişikliğiyle 1990'dan beri iktidarda olan Çad Cumhurbaşkanı Debi'nin 2033'e kadar görevini sürdürebilmesinin yolu açılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Başsavcı 28 Şubat Çad Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title