Haberler

    Solano: "Farfan, G.saray'a Transfer Olsaydı Çok Başarılı Olurdu."

    Dünya Kupası'na 36 yıl sonra katılma başarısını gösteren Peru Milli Takımı'nın yardımcı antrenörü ve efsane futbolcularından Nolberto Solano, "Farfan ve Galatasaray haberlerini duydum. Farfan, Galatasaray'a transfer olsaydı çok başarılı olurdu." dedi.

    Peru Milli Takımı'nın Moskova'da kamp yaptığı otelde, AA muhabirinin  sorularını yanıtlayan Solano, Jefferson Farfan'ın Peru Milli Takımı'nın en önemli  isimlerinden biri olduğunun altını çizerek, "Farfan çok büyük bir oyuncu.  Lokomotiv Moskova'da bu sezon şampiyonluğa ulaştı. Önümüzdeki yıl Şampiyonlar  Ligi'nde oynayacaklar. Farfan gibi büyük oyuncular hangi takıma giderse gitsin  fark oluşturur. Bence transferi gerçekleşseydi Farfan Galatasaray'da çok başarılı  olurdu. Ancak bildiğim kadarıyla Lokomotiv Moskova ile sözleşmesini uzattı."  ifadelerini kullandı.
    "Belçika sürpriz yapmaya aday bir takım"
    Solano, C Grubu'nda Fransa, Danimarka ve Avustralya ile mücadele  eden Peru'nun ilk maçını kaybetmesine rağmen gruptan çıkacaklarına inandığını  söyleyerek, "Şu gerçeği kabul etmek gerek. Fransa bu kupanın ve her turnuvanın  favori takımlarından biridir. Yine bu gruptan birinci olarak çıkacak gibi  gözüküyor ama bu futbol. Sonuçta Avustralya ve Danimarka var. Futbol bu  sürprizlere açık. Ben bu gruptan başarı ile çıkacağımıza inanıyoruz. Gruptan önce  Fransa çıkar, sonra diğer takımlar ikincilik için mücadele edecektir. Milli  Takımımıza güveniyoruz." yorumunda bulundu.
    Perulu efsane futbolcu, dünya kupalarında her zaman şampiyonluğa yakın  bazı takımların olduğunu aktararak, "Almanya, Brezilya, İspanya, Fransa ve  Arjantin öne çıkan takımlar. Belçika sürpriz yapmaya aday bir takım. Genç bir  takım ve iyi oyuncuları var. Teknik direktörleri çok başarılı. Güçlü adaylar var  ama tabii ki bir sürpriz de çıkabilir." değerlendirmesini yaptı.
    "Başarımızın sırrı futbolun içinden bir federasyon başkanın gelmesi"
    Nolberto Solano, "Peru 36 yıl Dünya Kupası'na katılamadı. Bu uzun  aranın sebepleri nelerdi?" sorusunu ise şöyle yanıtladı:
    "Bu dediğiniz 36 yıllık sürecin içinde ben de 15-20 oyuncu olarak yer  aldım. O yüzden bu farkı çok rahatlıkla görebiliyorum. Başarımızın sırrı futbolun  içinden bir federasyon başkanının gelmesi. Eski başkanın gidip yerine futbolun  içinden bir başkanın gelmesi ve hocamız Ricardo'ya verdiği destek çok önemli. Biz  eleme maçlarına çok kötü başladık ancak bu desteği hep arkamızda hissettik ve  bugünlere geldik."
    Solano, "Peru futbolunun en önemli isimlerindensiniz. Ancak Dünya  Kupası'nda forma giyemediniz. Bunun bir üzüntüsü var mı?" sorusunu ise, "Üzüntüm  yok. Tabii ki bir futbolcu olarak Dünya Kupası'nda oynamak isterdim ama şu anda  bu takımın hoca olarak bir parçası olduğum için kendimle gurur duyuyorum. Bunun  bir örneği de Ryan Giggs. Bazen mücadele verirsiniz, uğraşırsınız ama  istediklerinizi elde edemezsiniz. Çok büyük bir oyuncu olmasına rağmen Ryan Giggs  de Galler Milli Takımı ile Dünya Kupası'nda oynayamadı. Keşke oynayabilseydim ama  bir üzüntü yaşamıyorum." şeklinde yanıtladı.
    "Guerrero'nun Dünya Kupası'nda yer alabilmesi bizim için çok çok  değerli"
    Solano, cezası dondurulan Paolo Guerrero'un kendileri için değerli  bir oyuncu olduğunu vurgulayarak, "Tabii ki Guerrero'nun Dünya Kupası'nda yer  alabilmesi bizim için çok değerli. Sadece oyuncu olarak değil, takım içindeki  etkisi açısından da bizim için çok önemliydi. Tekrar onu takımımızda gördüğümüz  için çok mutluyuz." ifadelerini kullandı.
    "Emre Belözoğlu ile oynamanın ayrıcalığına eriştim"
    Nolberto Solano, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Newcastle  United'da takım arkadaşı olan Emre Belözoğlu'ndan da övgü dolu sözlerle bahsetti.
    Emre'ye sevgilerini ileten Solano, deneyimli futbolcu hakkında şu  sözleri kullandı:
    "Emre, müthiş bir profesyonel, müthiş bir insan ve müthiş bir oyuncu.  Emre Inter'de oynarken, ona karşı rakip olarak da oynadım. Ondan sonra Emre  Belözoğlu ile oynama ayrılacalığına da Newcastle United'da eriştim. Müthiş bir  oyuncu, 37 yaşında hala bu seviyede oynayabiliyorsa bu herkesin alkışlaması  gereken bir şey. Ben de Emre'ye sevgilerimi yolluyorum. Çok tutkulu bir oyuncu,  duygularını futbola yansıtan bir insan. Ben 36 yaşıma geldiğimde artık o isteğim  kalmamıştı ama Emre yanında 20-21 yaşında çocuklarla hala idman yapabiliyorsa  hatta onlardan daha iyi idman yapabiliyorsa sadece saygı duymak gerekiyor. Emre  özel bir oyuncu."
    Futbolculuğunun son dönemlerinde Türkiye'den teklifler aldığını da  açıklayan Solano, şu ifadeleri kullandı:
    "Oyuncuyken böyle teklifler olmuştu. Türk takımları beni aramaya  başladığında ben Yunan takımı ile anlaşmıştım. Her zaman Türkiye'de oynamış  oyuncularla ilgili Türkiye hakkında mükemmel şeyler anlatıyorlardı. İstanbul  zaten başlı başına mükemmel bir şehir. İngiltere'de oynarken Tugay'ı görmüştüm. O  da Emre gibi biraz kısa boylu ama mükemmel bir oyuncuydu. Türkiye'den her zaman  kaliteli oyuncular çıkmıştı. Oyuncu olarak Türkiye'de oynama şansım olmadı ama  belki ileride hoca olarak yer alırım. Futbolumun son zamanlarında olduğu için  büyük takımlardan biri değildi.

    Kaynak: Skorer / Spor

    Galatasaray Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title