Haberler

Turkovac aşısı nerede üretiliyor? Türkovac nerede üretiliyor?

Güncelleme:

Türkiye'de ilk Kovid-19 vakasının görülmesinin ardından geliştirme çalışmalarına Nisan 2020'de başlanan TURKOVAC'ın, Faz 1 aşamasına Kasım 2020'de, Faz-2 aşamasına da Şubat 2021'de geçildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 3. doz hatırlatma aşısını Türkovac olmasının ardından Turkovac aşısı nerede üretiliyor? Türkovac nerede üretiliyor? sorularının yanıtı merak edildi.

Turkovac aşısı nerede üretiliyor? Türkovac nerede üretiliyor? sorularının yanıtı gündemin merak edilen konuları arasında yer alıyor. Gönüllüler üzerindeki çalışmalarda etkin ve güvenilir olduğunun kanıtlanmasıyla "Acil Kullanım Onayı" verilen yerli Kovid-19 aşısı Turkovac'ın seri üretimine geçildi.

TURKOVAC AŞISI NEREDE ÜRETİLİYOR?

Başvurudan 1 ay sonra onay alan Türkovac'ın üretim tesisini ziyaret eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, üçüncü hatırlatma dozunu da olduğunu açıkladı. Şanlıurfa'daki aşı üretim tesisinden yapılan programda Koca, Turkovac'ın seri üretimine başlandığını bildirdi.

TÜSEB Başkanı Akdoğan, yerli aşı Turkovac'ın 20 aylık serüvenini AA'ya anlattı:

"Acil kullanım onayı alan aşımıza yönelik ülkemizin başvurusu için gerekli girişimleri DSÖ nezdinde başlattık. DSÖ'den şu an geri dönüşler ulaşıyor, oradan talep edilen belgeleri de karşılayarak başvuru yapılacak"

"Farklı 3-4 komite çalışmaları inceledi, oradaki bilim insanlarımızın onayları ile aşı çalışmaları seri üretim aşamasına geldi. Bu Turkovac'ın güvenlik ve etkinliği noktasında herhangi bir tereddüt olmadığının göstergesidir"

" Turkovac'ın Delta varyantına karşı etkinliğine de bakıldı, diğer inaktif aşıya kıyasla daha iyi sonuçları gördük"

"Turkovac inaktif, neredeyse 100 yıllık bir teknolojiyle üretilmiş bir aşı. Bir bilim insanı olarak bu benim için güvenlilik demek aslına baktığımızda. O nedenle de üç doz Sinovac aşısı olmuştum, dördüncü dozumu TURKOVAC ile olacağım"

Şimal Güdüm
Haberler.com - Gündem

Koronavirüs Aşısı Koronavirüs TURKOVAC Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title