Haberler

Petrol fiyatları neden düşüyor? Petrol fiyatları daha düşecek mi? Petrol fiyatlarındaki düşüşten Türkiye nasıl etkilenecek? OPEC fiyatları nedir?

Güncelleme:

Uluslararası petrol piyasaları düşüş yaşayarak seyrediyor. Özellikle OPEC ve OPEC+ gurubunda Rusya ile yaşanan anlaşmazlık petrol fiyatlarının düşmesine neden oldu. Petrol fiyatları neden düşüyor? Petrol fiyatları daha düşecek mi? Türkiye düşüşten nasıl etkilenecek?

Suudi Arabistan OPEC (Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ) ve OPEC+ Grubunda çıkan anlaşmazlıklar ve sorunların çözülememesi petrol fiyatlarında düşüşe neden oldu. Petrol fiyatları ve düşüş ile ilgili merak edilen soruların yanıtlarını sizler için kaleme aldık.

PETROL FİYATLARI NEDEN DÜŞÜYOR?

OPEC+ görüşmelerinde Rusya'nın üretim kısıtlarına yanaşmaması nedeniyle uzun zamandır süren anlaşmazlıklar sonuçlandırılamıyor. Yapılan OPEC+ görüşmelerinden sonuç çıkmayınca Suudi Arabistan petrol üretimini günlük 10 milyon varilin üzerine çıkaracağını açıkladı. Suudi Arabistan'ın petrol politikalarından dolayı petro fiyatı yüzde 30'dan çok daha düşerek 31.92 dolara kadar gerilemiştir.

Petrol fiyatları neden düşüyor? Petrol fiyatları daha düşecek mi? Petrol fiyatlarındaki düşüşten Türkiye nasıl etkilenecek?Petrol indeksi

PETROL FİYATLARI DÜŞMEYE DEVAM EDECEK Mİ?

OPEC+ gurubundaki anlaşmazlıklar devam ederse, corono virüs uluslararası ticareti etkilemeye devam ederse petrol fiyatları düşmeye devam edecektir. Ayrıca Suudi Arabistan'da Prens Selman'ın diğer velihatları tutuklaması ve Kral Selman bin Abdülaziz'in öldüğü iddiaları petrolün düşmesini devam ettirecektir.

Petrol fiyatları neden düşüyor? Petrol fiyatları daha düşecek mi? Petrol fiyatlarındaki düşüşten Türkiye nasıl etkilenecek?Aylık ve günlük düşüş tablosu

PETROL FİYATLARINDAKİ DÜŞÜŞ TÜRKİYE'Yİ NASIL ETKİLER?

Petrol konusunda uzman isimlerin yaptıkları açıklamalara göre petrol fiyatlarındaki düşüş ilk etapta petrolü üreten ülkelerin ekonomisini etkilemeye başlayacak. Dolayısı ile Türkiye petrol üreten değil tüketen bir ülke olduğu için ilk etapta fiyatların düşmesinden faydalanacaktır. Fakat petrol üreten ülkeler fiyatların düşmesi nedeni ile daha az petrol üretmeye veya piyasaya satmaya başlayacaklar dolayısı ile uzun vadede Türkiye'nin de alacağı petrol azalacağı için fiyatlar artabilir.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Türkiye Rusya Opec Haberler

500

Yorumlar (1)

Mehmet:

Petrol fiyatları varil başına %30un üstünde bir düşüş kaydetti,. Buna rağmen ülkemizdeki indirim sadece ve sadece %8 lik bir orana karşılık geliyor. Devlet petrolden aldığı vergi +ötv den kolayca vazgeçecek gibi görünmüyor. Gerçek anlamda bir indirim olsaydı benzinin pompadaki yeni fiyatı ortalama 5.10 tl litre olması gerekirdi, ama ne hikmetse indirimden sonra benzinin pompa fiyatı sadece 6.03 civarında olacağı anlaşılıyor. Sonuçta litrede 1 tl nin üzerinde bir soygun var.

5
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title