Haberler

KPSS açıklandı mı? KPSS ne zaman açıklanacak? KPSS sonuçlarına nereden, nasıl bakılır?

Güncelleme:

Kamu Personeli Seçme Sınavı ya da kısaca KPSS, 18/3/2002 tarih ve 2002/3975 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı'na istinaden ilk olarak 2002 yılında ÖSYM tarafından hazırlanıp, uygulanmaya konmuştur. Peki, KPSS açıklandı mı? KPSS ne zaman açıklanacak? KPSS sonuçlarına nereden, nasıl bakılır?

Kpss açıklandı mı? KPSS ne zaman açıklanacak? KPSS sonuçlarına nereden, nasıl bakılır? merak ediliyor. 1999 yılında Kamu Personeli Yasası'nda yapılan düzenleme ile daha önce DMS adı ile uygulanan sınav, bu tarihten itibaren KMS olarak isim ve nitelik değiştirmiştir. KPSS sınavına giren adaylar KPSS sonuçlarını araştırıyor. KPSS açıklandı mı? KPSS ne zaman açıklanacak? KPSS sonuçlarına nereden, nasıl bakılır?

KPSS AÇIKLANDI MI?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca 6-13 Temmuz 2023 tarihleri arasında tercihleri alınan KPSS-2023/1 bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme işlemlerini tamamladı. Sonuçlar ÖSYM'nin sitesinde yayınlandı.

KPSS SONUÇLARINA NEREDEN BAKILIR?

KPSS sonuçları 26 Temmuz itibari ile açıklandı. Sonuçlar https://sonuc.osym.gov.tr/ adresinden erişime açıldı.

KPSS SONUÇ SORGULAMA EKRANI!

KPSS KAÇ KİŞİ GİRDİ?

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, sınava ilişkin yaptığı açıklamada, 81 il ve Lefkoşa'da 105 sınav merkezinde yapılacak Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumuna 924 bin 168, Eğitim Bilimleri oturumuna 572 bin 20 adayın başvurduğunu belirtti. Ersoy, "Sınavlar için 3 bin 576 bina, 70 bin 123 salon kullanacağız. Emniyet görevlisi dahil 178 bin 352 kişi sınavlarda görev yapacak." ifadesini kullandı. Ersoy, pazar günü başlayacak 2023-KPSS oturumlarına katılacak adaylara başarılar, bu süreçte emek verecek görevlilere de kolaylıklar diledi.

Haberler.com / Sumru Tarhan - Gündem

KPSS Ösym Gündem Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title