Haberler

GittiGidiyor kapanıyor mu? eBay Türkiye'den çekiliyor mu?

Güncelleme:

e-Ticaret devi eBay, Türkiye'de faaliyet gösterdiği GittiGidiyor.com'u kapatma kararı aldı. 18 Temmuz'dan sonra satış yapmayacak olan GittiGidiyor.com 5 Eylül'de tamamen faaliyetlerini sonlandıracak. Peki, GittiGidiyor kapanıyor mu? eBay Türkiye'den çekiliyor mu? GittiGidiyor neden kapanıyor?

Ebay açıklamasında, Ebay'in 2011 yılında GittiGidiyor'un çoğunluk hissesini satın aldığı ve şirketi bağımsız bir platform olarak işlettiği hatırlatıldı. Peki, GittiGidiyor kapanıyor mu? eBay Türkiye'den çekiliyor mu? İşte detaylar haberimizde...

EBAY TÜRKİYE'DEN ÇEKİLİYOR MU?

eBay, Türkiye'deki iştirakı GittiGidiyor'u kapatacağını duyurdu. eBay, 2011 yılında GittiGidiyor'un çoğunluk hissesini satın aldı ve bağımsız bir platform olarak yürüttü.

eBay tarafından yayınlanan açıklamada, "eBay, küresel olarak ticari operasyonlarını düzenli olarak gözden geçirmektedir ve bu zor ama stratejik kararı pazarda süregelen rekabet dinamiklerine dayalı olarak almıştır" ifadelerine yer verildi.

Şirket GittiGidiyor'un kapatılmasının ikinci çeyrek veya mali yıl bilançosuna somut etki yaratmasını beklemiyor. GittiGidiyor birinci çeyrek sonu itibarıyla eBay'e yaklaşık 4 milyon aktif alıcı kazandırdı. Bugünden itibaren satıcılar GittiGidiyor platformuna yeni ilanlar veremeyecek, 18 Temmuz'dan itibaren alıcılar yeni satın almalar yapamayacak. Alıcılar ve satıcılar 5 Eylül 2022'ye kadar Hesabım sayfalarına erişebilecekler.

GittiGidiyor kapanıyor mu? eBay Türkiye'den çekiliyor mu?

GİTTİGİDİYOR NE ZAMAN KAPANACAK?

Hesaplara 5 Eylül'e kadar erişim sağlanabilecek

Bugünden itibaren satıcıların yeni ürün listeleyemeyeceği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"18 Temmuz'dan itibaren alıcılar yeni satın alımlar yapamayacak. Alıcılar ve satıcılar GittiGidiyor'daki 'Hesabım' sayfalarına 5 Eylül 2022'ye kadar erişim sağlayabilecek. GittiGidiyor'un kapatılmasının eBay'in 2. çeyrek veya tüm yıla ait sonuçları üzerinde önemli bir etkisi olması beklenmiyor. Referans olarak, GittiGidiyor, eBay'in 2022 yılının ilk çeyreği sonundaki konsolide aktif alıcı sayısına yaklaşık 4 milyon aktif alıcı ile katkıda bulunmuştur."

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Ekonomi eBay Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title