Haberler

Sodev: "Cumhurbaşkanı Çoğunluğun Onayını Almalı"

Sosyal Demokrasi Vakfı Başkanı Aydın Cıngı, Cumhurbaşkanlığı'na Ancak Seçmenlerin Büyük Çoğunluğunun Onayını Alabilecek Kimlikte Birinin Seçilmesi Gerektiğini Dile Getirdi. Cıngı, "Varlığı Yedi Yıl Boyunca Gerilim Unsuru Olacak, Kitleleri Uzlaştırmak Yerine Ayrıştıracak Bir Kişinin Cumhurbaşkanı Olması Ülkemizi Yakın Gelecekte Çok Sıkıntıya Sokabilecektir" Uyarısında Bulundu.

Sosyal Demokrasi Vakfı Başkanı Aydın Cıngı, Cumhurbaşkanlığı'na ancak seçmenlerin büyük çoğunluğunun onayını alabilecek kimlikte birinin seçilmesi gerektiğini dile getirdi. Cıngı, "Varlığı yedi yıl boyunca gerilim unsuru olacak, kitleleri uzlaştırmak yerine ayrıştıracak bir kişinin cumhurbaşkanı olması ülkemizi yakın gelecekte çok sıkıntıya sokabilecektir" uyarısında bulundu.

Cıngı yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı'nın, belirli bir siyasal anlayışın simgesi konumunda olup toplumun o anlayışa muhalif kesimini karşısına alacak bir kişi olmaması gerektiğini savundu.

TBMM'nin gerekirse kendi dışından birisini de Cumhurbaşkanı seçilebileceğini belirten Cıngı, bu kişinin, solcuların, demokratların, liberallerin, ılımlı sağda konumlananların yanı sıra muhafazakar ve dindar seçmenlerin de kabul edebileceği biri olmasının önemine işaret etti.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title