Haberler

Sobacılar çarşısında kış hareketliliği

Güncelleme:

Sobacılar çarşısında kış hareketliliğiVAN - Van'da yarım asırlık Sobacılar Çarşısı'nda imalat yapan esnaf, soğuk havaların başlamasıyla yılın en hareketli sezonu yaşıyor.

Sobacılar çarşısında kış hareketliliği

VAN - Van'da yarım asırlık Sobacılar Çarşısı'nda imalat yapan esnaf, soğuk havaların başlamasıyla yılın en hareketli sezonu yaşıyor.

İpekyolu ilçesinde yer alan ve kentin en eski çarşısı olarak bilinen Sobacılar Çarşısı'nın esnafı, geçen yıla oranla daha yoğun bir sezon geçiriyor. Sobacılar Çarşı'nda büyük bir hareketlilik dikkat çekerken, satışlar ise esnafın yüzünü güldürüyor.

Kent merkezinde son yıllarda doğalgazın yaygınlaşması soba imalatı ve tamiratı yapan esnafın işlerini geçmiş yıllara oranla yarı yarıya düşürdü. Ancak doğalgazın ulaşmadığı kırsal mahallelerde yoğun bir taleple karşılaşan esnaf, hareketli bir sezon yaşıyor. 35 yıldır soba imalatı yapan Mesut Anter, yılın en hareketli sezonunu yaşadıklarını belirtti. Geçen yıl yaşadıkları yoğunluğun bu yıl da devam ettiğini ifade eden Anter, "İşlerimiz yarı yarıya değişti. 15-20 yıl önce bir sezonda 100 adet soba satılırken, şu an 50 adet satılıyor. Tabi eskiye oranla çeşit sayımız arttı. Hazır üretim sobalar çıkınca da kendi imalatımız olan sobalar etkisini kaybetti. Doğalgazın yaygınlaşması şehir bazında etkilerken, köy bazında etkisi olmadı. Geçen yılla oranla işlerimiz değişmedi. Aynı oranda satışlarımız devam ediyor" dedi.

"Şehirdekiler kar yağışını bekliyor"

İşlerinin geçen yıla oranla daha yoğun olduğunu ifade eden Metin Akcan isimli bir diğer soba üreticisi ise, "İşlerimiz bir yıl yoğun olurken, diğer yıl daha az olur. Soba alım ve üretim sezonumuz eylül ayından aralık ayına kadar devam eder. Köyde yaşayan insanlar sobalarını alıp, kış hazırlıklarını tamamlamışlardır. Şehir merkezindeki bazı bölgelerde sobalar kurulmamış, onlar da kar yağışını bekliyorlar" diye konuştu.

(YLM-MSA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İpekyolu Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title