Haberler

Sındırgı'da Meydanlar Güzelleşiyor

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde ilçeye prestij kazandıracak meydan düzenleme ve peyzaj çalışmaları hızla devam ediyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Sındırgı ilçesine Cumhuriyet Meydanı altına kapalı otopark kazandırılarak üzerindeki alana da on binleri bir araya toplayan resmi törenleri kutlama, konser ve birçok etkinliğe ev sahipliği yapan bir meydan düzenleme çalışması gerçekleşmişti.

70'li yıllarda kamulaştırma kararı alınan ancak bir türlü yıkılamayan ve ilçe merkezinde kangren olmuş bina meydan düzenleme çalışmaları kapsamında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırma ile geçtiğimiz aylarda yıkılarak meydana yeni bir soluk kazandırılmıştı.

Atatürk caddesi üzerinde başlatılan çalışma ile araç park ceplerinin çoğaltıldığı, engelli ve yayaların rahatlığı düşünülerek kaldırımların geniş tutulduğu düzenleme ve peyzaj çalışmaları gerçekleştiriliyor. Çalışmaların yanında Sındırgı Belediyesine ait aynı alanda bulunan Necip Fazıl Kültür Merkezi ve Noter binasında da büyükşehir belediyesi işbirliği ile tadilat ve cephe sağlamlaştırma çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Esnafları ziyaret ederek çalışmalar hakkında istişarelerde bulunan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş " İlçemizdeki görünmeyen sorunları ortadan kaldırmak için zorlu günler geçirdik. Sağlığımızı tehdit eden alt yapı çalışmalarını tamamladık. Ufak tefek sorunlar ve yenilemeler haricinde yer altında işimiz kalmadı. Zoru birlikte başardık. Artık meydanlarımızdan başlayarak ilçemizi daha da güzelleştiriyoruz. Bugüne kadar yürüttüğümüz peyzaj ve düzenleme çalışmalarına daha da hız kazandırıyoruz. Cumhuriyet Meydanını güzelleştirdik, birçok etkinliği bu alanda gerçekleştiriyoruz. Esnaflarımızla işbirliği içerisinde tabelalarımızı yeniliyoruz. İlçe merkezine nefes aldıracak çalışmalarımız devam ediyor. Turizmle gelişen ilçemizde şehirleşme ve meydan kültürünü ön planda tutuyoruz. Cumhuriyet Meydanı düzenleme çalışmaları kapsamında geçtiğimiz ay yıkılan Atatürk Caddesi üzerindeki atıl binanın yerine Sındırgı'nın kalbine yeni bir meydan kazandırıyoruz. Araç cepleri ile park alanları çoğalırken, engelli ve yayaların güvenliğini de önemsiyor geniş ve engelsiz kaldırımlarla rahatça alışveriş yapabilecekleri bir ortam sağlıyoruz. Peyzaj çalışmaları ile de yeşil ve estetik bir görünüme kavuşuyoruz. Büyükşehir Belediyemiz işbirliği ile belediyemize ait binalarımızın dış cephelerini de renklendiriyoruz. Bunun yanında sokaklarımızda parke taşı döşeme ve tamirat çalışmalarını da hızlı bir şekilde yürütüyoruz. Biz Sındırgı'mızı seviyoruz. Daha da güzelleştirmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Sizler de Sındırgı'mızın güzelleşmesine evlerinizde, dükkanlarınızda yaptığınız küçük dokunuşlarla katkı sağlayabilirsiniz. Vatandaşlarımızdan en önemli ricamız bu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Zekai Kafaoğlu'na, katkı ve destek sağlayan başta esnaflarımıza ve tüm vatandaşlarımıza teşekkürler. Biz Birlikte Kocaman Bir Aileyiz. Sındırgı bizim evimiz, evimizi güzelleştirmeye, tanıtmaya ve geliştirmeye devam edeceğiz. " dedi.

Yapılan çalışmalardan dolayı meydan esnafı ve vatandaşlar oldukça memnun.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cumhuriyet Balıkesir Sındırgı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title