Haberler

Silivri'de Lavanta Hasat Şenliği Yapıldı: Gözü Dönmüş Arsa Rantçılarına 'Dur' Diyeceğiz

SİLİVRİ'de düzenlenen 2'nci Lavanta Hasat Şenliği'nde konuşan Belediye Başkanı Özcan Işıklar, tarımsal alanların üzerine bina kurulmasına karşı olduklarını vurgularken, "Üzerimize akıp gelen İstanbul'un gözü dönmüş arsa rantçılarına 'Dur' diyeceğiz" diye konuştu.

SİLİVRİ'de düzenlenen 2'nci Lavanta Hasat Şenliği'nde konuşan Belediye Başkanı Özcan Işıklar, tarımsal alanların üzerine bina kurulmasına karşı olduklarını vurgularken, "Üzerimize akıp gelen İstanbul'un gözü dönmüş arsa rantçılarına 'Dur' diyeceğiz" diye konuştu.

Silivri'de dün akşam düzenlenen Lavanta Hasat Şenliği'nde birbirinden renkli görüntüler ortaya çıktı. Kent ve kent çevresi tarımda yerel yönetimlere model olan Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi'ndeki 250 dönüm alandan sembolik olarak 5 dönümde ekilen, 1 dönümünden yaklaşık 200 kilo hasadı yapılan ve ortalama 12 kilo yağ alınan lavanta bitkisinin hasat programına akademisyenler, ilçe protokolü ve üreticiler katıldı. Belediye Başkanı Özcan Işıklar, "Tarım Yoksa Gelecek Yok" sloganıyla yola çıktıklarını, ilçe sakinlerini tarımsal üretime teşvik etmeyi, geleneksel tarımın yanı sıra alternatif bitkilerle bölge çiftçisinin katma değeri yüksek ürün yetiştirmesini amaçladıklarını anlattı. Başkan Işıklar, "Bu kadar büyük, verimli topraklara, bu kadar büyük zenginliğe sahip bir ülkede tarımdaki zenginleşmeden başka kurtuluş olmadığını görmemiz gerekiyor" dedi. Silivri Belediye Başkanı Işıklar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu topraklar, üzerine bina yapılarak feda edilemez. Değerleri birkaç kişinin cebine koyduğu ranttan çok daha fazladır. Gıdadan, tarımdan, üretimden kopmuş bir millet her türlü hastalığa belaya açık hale gelir. Günümüzde, 'Büyüyünce çiftçi olacağım' diyen bir çocuk kaldı mı? Oysa çiftçilik dünyanın en zengin, ve eski mesleğidir. Binlerce insanımıza aromatik bitkileri nasıl üreteceğini kurslarını veriyoruz. Bundan sonra bu kurslardan edinilen bilgi ile bu toprakları katma değeri yüksek hale getireceğiz. Dünyanın geleceğinin en önemli tarım sanayiini İstanbul'un yanı başına, Trakya'ya kuruyoruz. Üzerimize akıp gelen İstanbul'un gözü dönmüş arsa rantçılarına dur diyeceğiz."

Lavanta hasadı yapılan alana lavanta suları püskürtüldü.  Lavanta yağ damıtılması, lavanta sabunları, nikah şekerleri, takı tasarımlarının yapıldığı şenlikte, konuklara melisalı limonata, lavanta çayı, köy ekmeği ve köy peyniri ikram edildi.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Macit Özcan İstanbul Silivri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title