Haberler

Siirt: Eruh'ta Bayanlara Ana Çocuk Sağlığı Ve Aile Planlaması Eğitimi Verildi

Siirt'in Eruh İlçesi'nde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (ESYDV) Başkanlığı ile İlçe Sağlık Grup Başkanlığı işbirliğiyle hazırlanan Sosyal Hizmet Projeleri ve Aile Birliği Projesi eğitimi başlatıldı.

Siirt'in Eruh İlçesi'nde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (ESYDV) Başkanlığı ile İlçe Sağlık Grup Başkanlığı işbirliğiyle hazırlanan Sosyal Hizmet Projeleri ve Aile Birliği Projesi eğitimi başlatıldı.

İlçeye bağlı Bağgöze, Çeltiksuyu, Kaşıkyayla, Savaş, Ekinyolu, Kemerli, Kavaközü, Karadayılar köylerinde 200 bayana, aile planlaması ve çeşitli sorunları kapsayan bilgilendirme eğitimi verildi. Siirt Ana Çocuk Sağlığı Şube Müdürü Doktor Suna Kara, Ebe Feride Kara ve Hava Aslan tarafından Bağgöze Köyü Öğrenci Yurdu salonunda gerçekleştirilen toplantıda, ana ve çocuk sağlığı ve ölümlerini anlatan bir sinevizyon gösterisi yapıldı. Eğitim toplantısına katılan bayanlar, aile planlamasına büyük ilgi gösterdi. Kaymakam Erhan Günay, ilçede aile planlamasının başlatıldığını ve bundan sonra ilçe halkı olmak üzere köylerdeki bayanlara aile planlamasının tanıtılacağını söyleyerek, "Eruh İlçesi ve bağlı köylerinde yaşayan bayanlara yönelik aile planlaması eğitimi toplantısını başlattık. İlk toplantıya bayanların katılımının oldukça fazla olması, bizleri sevindirdi. Bu tür toplantılarımızı sıklaştırıp, bayanlarımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title