Haberler

Sigortacılık Sektörüne Özel Kuluçka Merkezi

Sigortacılık sektöründe, teknolojilerin ve inovasyon çalışmalarının önünü açmayı ve Insurtech girişimlerini desteklemeyi amaçlayan Insurtech HUB, faaliyetlerine start verdi.

Sigortacılık sektöründe, teknolojilerin ve inovasyon çalışmalarının önünü açmayı ve Insurtech girişimlerini desteklemeyi amaçlayan Insurtech HUB, faaliyetlerine start verdi.

Sigortacılık sektöründe, teknolojilerin ve inovasyon çalışmalarının önünü açmayı ve Insurtech girişimlerini desteklemeyi amaçlayan Insurtech HUB, faaliyetlerine başladı. Yıldız Teknopark bünyesinde bulunan Kuluçka Merkezi'ne bağlı olarak çalışmalarını sürdürecek olan Insurtech HUB, start-up'lardan sigortacılara, broker'lardan kamuya kadar, tüm ekosisteme katma değerli servisler sunulmasına yardımcı olacak.

Bu kapsamda şirketin hedeflerini, Insurtech Kuluçka Merkezi'nin faaliyetlerini, Insurtech Startup Programının ve Global Insurtech Zirvesi'nin detaylarını paylaşmak ve programa başvuru yapan start-upların bir kısmını sektör ile buluşturmak amacıyla Insurtech HUB açılış etkinliği düzenlendi. Yıldız Teknopark Genel Müdür Yardımcısı İsa Turgut İnci, Türkiye Sigorta Şirketleri Birliği Genel Müdürü M.Akif Eroğlu, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Fintech İstanbul Kurucu Ortağı Prof. Dr. Selim Yazıcı, Sigorta Medya Genel Müdürü Can Kantar gibi önemli isimlerin konuşmacı olarak katılım sağladıkları toplantıdan sonra ilk aşamada program kapsamına alınan start-uplar'ın sektör ile etkileşim kurması sağlandı.

Şirket başlatmış olduğu Startup Programı ile yurt içi ve yurt dışından yapılan 'Kuluçka' ve 'Hızlandırma' programı başvurularını almaya başladı. Yenilikçi startup projelerinin her birine yaklaşık 1 milyon euroya varan yatırımlar bulmayı amaçladıklarını kaydeden Insurtech HUB Genel Müdürü Andrew Warburton, dünyadaki Insurtech uygulamalarından örnekler verdi. Dünyada bu güne kadar Insurtech girişimlerinin yaklaşık 250 milyar dolar yatırım çektiğini ifade eden Warburton, "Bu güna kadar Insurtech HUB Türkiye'ye 30'dan fazla start-up programı başvurusu aldık. Bunlardan yaklaşık 10 tanesi kuluçka ve hızlandırma programlarına alındı. Sigorta sektörü ile girişimciler arasında ve girişimci ile yatırımcı arasında bir köprü görevi görecek olan start-up 5 yılda 100'ü aşkın başarılı start-up'ı desteklemeyi hedefliyor. Insurtech HUB'a hali hazırda seçilmiş olan startup'ların bir kısmını düzenlediğimiz bu toplantı ile sektör temsilcileri ile bugün buluşturuyoruz" diye konuştu.

İlk 4 ayda 30 başvuru

Inturtech Türkiye Direktörü Elif Çetin ise "4 ay önce başladığımız bu projeye gece gündüz çalıştık. Değişen müşteri talepleri, yeni teknolojiler ve ekonomik gelişmelerin bir sonucu olarak sigortacılık ekosistemi değişime zorlanıyor. Bu değişim, Insurtech HUB'un faaliyetleriyle hızlanacaktır. Dünya'da ve Türkiye'de sigortacılık dikeyinde ilk Insurtech Kuluçka Merkezi'ni kurmuş olmaktan gurur duyuyoruz. Kuluçka ve Hızlandırma programınıza özellikle sigortacılıkla ilgili her türlü fikri olan girişimcileri bekliyoruz" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

İstanbul Sigorta Türkiye CEO Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title