Haberler

Semt pazarlarında yaşanan ürün bolluğu nedeniyle sebze ve meyve fiyatları düştü

Güncelleme:

Yaz aylarının sonu gelirken hasatlar yapılmaya başlandı. Havaların da mevsim normallerinde seyretmesiyle semt pazarlarında ürün bolluğu yaşanması nedeniyle sebze ve meyve fiyatları düştü.

Yaz aylarının sonu gelirken havalarında iyi gitmesiyle tarlalarda hasat bolluğu yaşanıyor. Yaşanan bolluk semt pazarlarını da etkiledi. Semt pazarlarında sebze meyve fiyatlarının düşmesi dikkat çekti.

Meyve ve sebze fiyatlarıyla ilgili görüşlerini belirten esnaf Murat Çelebi "Genel olarak meyve, sebze fiyatları ucuzladı. Bazı mevsimi geçmek üzere olan meyvelerin fiyatları yüksek olabilir. Bu dönemde hasat başladı, ürünler bollaştı. Ürünlerin bol olması meyve ve sebzelerin çoğunda fiyatların düşmesine neden oldu" dedi.

Semt pazarlarında yaşanan ürün bolluğu nedeniyle sebze ve meyve fiyatları düştü

FİYATLAR UCUZ, TALEP YÜKSEK

Ürünlerin bol olmasının fiyatlara yansıyacağını söyleyen pazar esnafı Mülazım Soldurucu ise "Ortalama fiyat olarak domates 2 lira, salatalık 2 lira, çarliston biber 4 lira civarında satılıyor. Şu an hasat zamanı havalar güzel, bu durum fiyatların ucuzlamasına neden oluyor. 1 ay önce fiyatlar daha pahalıydı, şu an en ucuz dönemde. Konserve yapmak isteyenlerde bu dönemde ürünlere talep gösteriyor. Kışa hazırlık için konserve yapan vatandaşlar bu dönemde kilo olarak fazla meyve sebze alıyor. Bu dönemde fiyatlar ucuz, talep yüksek" diye konuştu.

Yaz sonu geldi, semt pazarlarında sebze meyve fiyatları düştü

Sabahattin Yakışır isimli pazar esnafı ise konserve zamanı talebin arttığına değinerek "Şu an ürün bolluğu var, konserve yapmak isteyen vatandaşlar konservelik ürünlere talep gösteriyor. 10 kilo, 20 kilo alıp kışa hazırlık amacıyla konserve yapıyorlar" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

İstanbul Çelebi Haberler

Bakmadan Geçme

Mehmet Ali Yılmaz'ın ölüm nedeni ne? Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın ölüm nedeni belli oldu mu? Merkez Bankası'nın faiz kararı açıklandı mı? MB Faiz kararı ne zaman açıklanacak? Survivor Berna elendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek?
500

Yorumlar (9)

MEMET33:

TARIMIN SEBZENİN MEYVENİN GÖBEĞİ OLAN MERSİNDE MUKİMİZ, DAHA DÜN AKŞAM; 1 KARPUZ, 6 ŞEFTALİ, 6 ARMUT, 4 ANAMUR MUZU VE 2 SALKIM ÜZÜME 60 TL VERDİM. ORDAN MASA BAŞINDAN TUİKİN AĞZIYLA ZIRVALAMAYIN.

7
1
yanıtYanıtla
mehmete cevap:

sen pazara diye yanlışlıkla migrosa gitmişsin anlaşılan yalan 1 karpuz 10 kilo olsa taş çatlasa 7 lira 6 armut 1, 5 kilo 9 lira 4 anamur muz yerli 9 lira 2 salkım üzüm 1, 5 kilo 6 lira topla 7 9 9 6 = 31 lira siz direkt her şeyi abartıp 2 yle çarpıyorsunuz karalama vve propaganda yapmak için

yanıt1
yanıt0
MEMET33:

YEMİNLE BERABER DÜN ALDIKLARIM VE ÖDEDİĞİM PARA. KARPUZ 17 LİRAYDI. 1, 75 DEN 8-10 KG GELİR. HA PAZARDAN DEĞİL AMA MİGROSTANDA ALMADIM, NORMAL BİR SURİYELİ DERME ÇATMA MANAV.

yanıt1
yanıt0
REİS:

O ZAMAN BİR DE SEN YETİŞTİR DE BAKALIM NASIL UCUZA SATACAKSIN ÜRETİM MALİYETİNİN ALTINDA SATTA GÖRELİM KLAVYE DE SALLAMAK KOLAY TABİİ

yanıt0
yanıt0
GÜNEŞ BAY:

ALLAHA ŞÜKÜR, ÜRETİCİ ÜRETİYOR-NAKLİYECİ TAŞIYOR-ANBALAJCI KOLİLİYOR-USTALAR, KOLİYE DİZİYOR-PAZAR YERLERİNR GELİYOR-İSTANBULDA BİR GÜNDE 400 PAZAR YERİ KURULUYOR-PAZARCILAR SABAH ALTIDA TEZGAHLARINI HAZIRLIYOR-GÜNDE 16 SAAT ÇALIŞIYORLAR-İSTANBUL 17 MİLYON NÜFÜS İHTİYACINI PAHALIDA OLSA KARŞILIYOR-ÜRETİCİ ANBALAJ TOPLAYICI KOLİ VE KOLİYE DİZİCİ KAMYONA YÜKLEYİCİ-İST. HALE KAMYONU- HAL KOMİSYONCUSU KARI BELEDİYE RÜSMÜ-STOPAJ VE GİDER VERGİSİ HAL HAMALLIK TAŞIMASI KAMYONET BEDELİ- SATICI KARI FİRE

4
0
yanıtYanıtla
oguz:

yalandan kim ölmüş

1
0
yanıtYanıtla
burusli:

harbı bolluk var kım ne derse desın her sey var masallah turıye tarımda dunya devi

0
0
yanıtYanıtla
şirin teyze:

bolluk var da . . . alan var mı acaba. . . . . yalandan yere haber yapıyorsunuz. . . . sebze ve meyvelerin bu ucuzluktan haberi var mı

yanıt0
yanıt1
burusli:

ne demek alan varmı pazar carsı ınsan kaynıyor herkes butcesıne gore alıyor ben 6 tane palamut aldım 50 tl misss balık var kıvırcık lımon marul sogan zebılle bu ımkanlara sahıp olmayan ulkeler var ve mılyonlarca ınsan dunya almanya fransa abd den ıbaret degıl

yanıt0
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title