Haberler

Paraşütçüler Rekor Atlayış İçin Son Denemesini Yaptı

Güncelleme:

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında bir araya gelen amatör paraşütçüler '29 Way Türkiye Çoklu Tutuşma Rekoru' için son hazırlıklarını tamamladı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında Türk Hava Kurumu'nun Selçuk'taki Eğitim Merkezinde bir araya gelen amatör paraşütçüler "29 Way Türkiye Çoklu Tutuşma Rekoru" için son hazırlıklarını tamamladı.

29 Ekim Cumhuriyet bayramında Ay yıldızlı Türk Bayrağı'nın "yıldızını" 29 paraşütçüyle oluşturmak için 3 aylık ön hazırlık yapan amatör paraşütçüler yarın gerçekleşecek rekor denemesi için hazır. Türkiye'ye, Cumhuriyet bayramı hediyesi vermek için yola çıktıklarını ifade eden amatör paraşütçüler, Türk Hava Kurumunun da desteğini alarak yoğun bir çalışma programına dahil oldu. Aralarında sanatçı Hayko Cepkin'in de olduğu 40 amatör paraşütçü Rusya'dan gelen özel eğitimcilerin eşliğinde (Eğitmen: Aleksei Khrulev / Kameraman Koç: Vladislav Dovgopol) 1 hafta süren zorlu bir eğitimden geçti. Amatör paraşütçüler, Türkiye rekoru kırmak için yerden yaklaşık 6 bin metre yükseklikten 220 km süratle düşerken buluşup, önceden belirlenmiş formasyonları gerçekleştirecekler. THK tarafından her aşaması titizlikle takip edilen rekor denemesinde Türk Silahlı Kuvvetlerine ait olan Casa tipi askeri uçak kullanılacak.

29 Ekim Günü yapılacak atlayışta rekor kırmak için yoğun çaba sarf edecek paraşütçüler 6 bin metre yükseklikte ay yıldızlı Türk bayrağının yıldızını gökyüzünde oluşturmaya çalışacak. Türkiye'de bir ilk olacak "29 Way Türkiye Çoklu Tutuşma Rekoru" yetkili gözlemciler tarafından onaylandığı taktirde, ulusal rekor olarak uluslararası havacılık federasyonu FAI tarafından tescillenecek. Konuyla ilgili bir açıklama yapan THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, amatör paraşütçülere yapmış oldukları çalışma nedeniyle teşekkür ederek, "Türkiye'nin gözü kulağı sizde, umarım 29 paraşütçüyle yıldız figürü oluşur ve bu anlamlı rekoru halkımıza hediye edersiniz" dedi.

Rekor denemesi ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında 29 Ekim 2013 Salı günü saat 11.30'da THK Selçuk Havacılık Eğitim Başkanlığı / İzmir'de bir tören gerçekleştirilecek. Hep birlikte İstiklal Marşını söyleyecek olan paraşütçüler daha sonra rekor denemesi için uçağa binecek. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

29 Ekim Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title