Haberler

Şehit Polisi 5 Bin Kişi Uğurladı

Şemdinli'de şehit düşen polis memuru bugün memleketi Kayseri'de yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit düşen polis memuru 29 yaşındaki Mustafa Eyüp Darendelioğlu bugün memleketi Kayseri'de yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. Tören sırasında bir kişi "Şehitler ölmez vatan bölünmez" diyerek Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Doğan Kılınç'ın üzerine yürüyünce olay çıktı.

Şehit polis memuru Mustafa Eyüp Darendelioğlu için bugün öğle namazı ardından tarihi Hunat Camii'nde tören düzenlendi. Cenaze törenine Vali Mevlüt Bilici, TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, AK parti Grup Başkan vekili Mustafa Elitaş, AK Parti Kayseri milletvekililleri Ahmet Öksüzkaya ve İsmail Tamer, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Doğan Kılınç, Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın ile Emniyet Müdürlüğü personeli, şehidin yakınları ve büyük bir kalabalık katıldı.

Şehit polis Mustafa Eyüp Darendelioğlu'nun tabutunun camiye getirilişi sırasında omuz veren babası Ahmet Darendelioğlu, oğlunun İstanbul'da görev yaptığı sıradaki ev arkadaşı polis memuru Hakan Şahin'e sarılarak ağladı. Şehit babası Ahmet Darendelioğlu ve şehidin erkek kardeşi Burak Darendelioğlu, Türk bayrağına sarılı tabutun yanına gelerek veda ederken, annesi Meral Darendelioğlu ve Şanlıurfa'da öğretmenlik yapan kız kardeşi Emine Nural, tabuta sarılıp gözyaşı döktü. Oğlunun tabutu üzerindeki Türk bayrağını öpen ve okşayan anne Meral Darendelioğlu, "Oğlum nereye gidiyorsun? Bu tabut sana yakıştı mı?" diye ağladı. Ağabeyinin tabutunun başında fenalaşan öğretmen Emine Nural ise sağlık görevlilerince ambulansa alındı.

CENAZE OLAY ÇIKTI

Şehit polis Mustafa Eyüp Darendelioğlu'nun cenaze namazının kılınmasının ardından törene katılan kalabalık tekbir getirip, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Şehide uzanan eller kırılsın' sloganları atmaya başladı.

Bu sırada akli dengesi yerinin olmadığı öne sürülen bir kişi, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" diye bağırarak, törende bulunan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Doğan Kılınç'ın üzerine yürüdü. Görevliler müdahale edip bu kişiyi durdururken Kayseri Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın'ın polislere "Bunu göz altına alın" dedi.

Ortalık bir anda karıştı ve çevredekiler bu kişinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Bu sırada Türkiye Kamu- Sen Kayseri İl Başkanı Ali İhsan Öztürk ile polisler arasında arbede çıktı. Polislerin kendisini tartakladığını söyleyen Öztürk'e çevrede bulunanlar destek verdi ve polislere tepki gösterdi.

Olayın yatışmasının ardından Türkiye Kamu- Sen İl Başkanı Ali İhsan Öztürk, polislerin kendisini dövdüğünü ve şikayetçi olacağını söyledi. Öztürk, "Polislere bu kişini akli dengesinin yerinde olmadığını söylemek istedim. Beni dinlemeden saldırdılar" dedi.

Şehit polis Mustafa Eyüp Darendelioğlu'nun bayrağa sarılı tabutu törenin ardından Asri Mezarlık'a götürülerek Polis Şehitliği'nde toprağa verildi.

DÖ, MÖ - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

title