Haberler

Şehirler arası otobüslerde yüzde 50 koltuk sınırlaması kaldırıldı

Güncelleme:

Koronavirüs salgını nedeniyle şehirler arası otobüslere getirilen yüzde 50 koltuk sınırlaması kaldırıldı. Buna göre otobüsler artık ruhsatlarında belirtilen yolcu kapasitesi oranında yolcu kabul edecekler.

Normalleşme sürecinin ardından belirlenen bölgelerde, şehirler arası otobüslerde yüzde 50 koltuk sınırlamasının kaldırıldı. Bu gelişme, iç turizmde canlanmanın önünü açtı.

KORONA NEDENİYLE GETİRİLMİŞTİ

Salgının başladığı ilk günlerden itibaren toplu ulaşım araçlarında sosyal yaklaşma mesafesi kapsamında %50 kapasite ile çalışma zorunluluğu getirilmişti.

"TÜM TEDBİRLER UYGULANIYOR"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım, "Son olarak İçişleri Bakanlığının 8 Mart 2021 tarihinde yayınladığı genelgeyle 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu kapsamındaki taşımacılık faaliyetlerinde kapasite kısıtlaması kaldırılmıştır. Yolcular otobüsler HES kodu kontrolü yapılarak alınıyor. Otobüsler her seferinde dezenfekte ediliyor. Otobüslerde yolcular için dezenfektan ve maske bulunduruluyor. Yolcuların maske kullanımı zorunluluğu denetleniyor. Personelin her seferde ateş ölçümü yapılıyor. Ayrıca sağlık bakanlığı tarafında hazırlanan Salgın Yönetimi Çalışma Rehberi'nde tüm tedbirler uygulanıyor." dedi.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Koronavirüs Haberler

500

Yorumlar (15)

A. Hastası:

Hükümet neyi başarmış ki bugüne kadar. Şu saçma kararlara bak

12
4
yanıtYanıtla
koroniye:

eeee korona bitti de benim mi haberim yok ? hükümetin işi insanları öldürmek ya da buna sevketmek. . Başka yaptıkları bir şey yok. . Seçim zamanı yine aynı teraneler döner bizim millete müstehak ne diyim.

13
3
yanıtYanıtla
Muhammed:

Bilet Ücreti 2 katına çıkmıştı, halen öyle devam ediyor ücretler.

16
0
yanıtYanıtla
Faruk:

Vay bee günde aşı yapma oranı 50.000 lere kadar düştü bu gidişle 1.5 senede toplum bağışıklığı ancak sağlanabilir . Mutasyonlu varyantlar cirit atıyor 15.000 e yakın vaka çıkıyor günde ve neredeyse tüm tedbirler kaldırılıyor . Pandemiden şiddeti nasıl artırılır diye sorulsa ancak bu kadarı yapılabilirdi daha da bir şey demiyorum

10
4
yanıtYanıtla
Erdemli:

Mükemmel olmuş esnaf para kazansın kardeşim. Kaç aydır sıkıntılıydı zaten. Korkanlarda binmesin kardeşim.

4
8
yanıtYanıtla
Anıl:

Esnaf kazanması için halk kazanmalı ki esnaf kazansın millet aç diyene kuru ekmek yiyorsa doyuyorlar diyorsa olmaz

yanıt0
yanıt0
ahahaha:

koronayı kafalarda bitirdik allaha şükür zaten her şey kafada başlar kafada biter

5
0
yanıtYanıtla
Mustafa:

Butun yasaklari kaldiriyosunuz sonrada millete laf ediyosunuz vaka sayisi artti diye artar tabi bide asi calasmalari cok yavas ilerliyor hani gunde 1 milyon asi olacaktı

4
1
yanıtYanıtla
kapalı esnaf:

hani esnafa 2 bin tl ile 40 bin tl arasında ciro yardımı yapılacaktı ne oldu lastikmi patladı

3
1
yanıtYanıtla
fethi:

yolculukla ilgili hes mumarasınında kaldırım

3
0
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title