Haberler

Marketlerde yeni dönem 1 Temmuz 2022'de başlıyor! Sebze ve meyvelerin satışında sistem değişiyor

Güncelleme:

Marketlerde sebze ve meyve satışına yeni standartlar getiriliyor. Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile kapalı ve açık alanlarda satılabilecek ürünler belirlendi. İşte 1 Temmuz'da 2022'de yürürlüğe girecek uygulamanın detayları.

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan "Sebze ve Meyvelerin Toptan ve Perakende Ticaretinde Uyulması Gereken Standartlar Hakkında Tebliğ" Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, malların ambalajlanmasında tek kullanımlık veya tekrar kullanılabilir ambalajlardan yararlanılabilecek. Mallar, uygun şartlarda korunup taşınması sağlanacak şekilde ambalajlanacak. Ambalajlar bütün yabancı maddelerden arındırılacak. Tekrar kullanılabilir ambalajlar her kullanımda gıda güvenilirliğine uygun olarak dezenfekte edilecek. Dolu ambalajlar en fazla 30 kilogram ağırlığında olacak.

KAPALI VE AÇIK ALANLARDA SATILACAK ÜRÜNLER

Soğuk zincire tabi ürünler ahududu, böğürtlen, çilek, dut, erik, Frenk üzümü, incir, kabak çiçeği, kayısı, kızılcık, kiraz, kuşkonmaz, mango, mangostan, mantar, yaban mersini, nekdarin, çarkıfelek, ejder meyvesi, soya filizi, şeftali, Trabzon hurması, üzüm, vişne, yeni dünya ve zerdali olarak belirlendi.

Büyük mağaza ve zincir mağazalarda yıl boyu açık alanda satılabilecek ürünler balkabağı, beyaz lahana, karpuz, kavun, kestane, taze mısır, muz, taze nohut, patates, kuru sarımsak, kuru soğan, tatlı patates, üvez, yer elması, yeşil kabuklu fındık, zencefil ve badem olarak listelendi.

Greyfurt, limon, mandalina, nar, portakal, turunç, elma, armut ve ayva ise ekim-mart döneminde açık alanda satılabilecek.

SOĞUK ZİNCİR ÜRÜNLERİ KAPALI ALANLARDA SATILAMAYACAK

Soğuk zincire tabi ürünler, soğutulduktan sonra paket kullanımına uygun frigorifik araçlarla taşınacak ve büyük mağaza ve zincir mağazalarda kapalı alanların dışında satılamayacak. Diğer mallar ise belirtilen aylarda olumsuz hava koşullarından etkilenmeyecek şekilde gerekli tedbirlerin alınması kaydıyla kapalı alanların dışında da satılabilecek. Tebliğ, 1 Temmuz 2022'de yürürlüğe girecek.

Kaynak: AA / Ekonomi

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Suriyeli çoban, emekli zabıta amiri olan patronunu öldürdü

Suriyeli çoban, emekli zabıta amiri olan patronunu öldürdü

500

Yorumlar (6)

kadir bedir :

desene meyve, sebzelere ambalaj farkı gelecek.. yahu arkadaş bu ülkede niye her şey gün geçtikçe geriye gidiyor , ekonomi daha beter oluyor.. yani her şeyimiz bitti meyve sebzenin ambalajına mı kaldı sıra.. ilk önce üretim maliyeti nasıl düşer aradaki aracılara 3-4 kat para kazandırmanın önünü kezseniz.. tarladan 1 tl ye çıkan domates raflarda nasıl 5-6tl oluyor onun önüne geçin.. her şeye vergi getireceğiz diye uğraşacağınıza üretim ve maliyetlerini düşünseniz daha güzel olmaz mı ?

68
2
yanıtYanıtla
ekrem :

market maketciligini yapıcak kıyafet oyuncak kırtasıye ev esyaları elektironik esyaları satmaması gerekiyor esnafı koruyacaksanız bu urunlerin satısı yasaklansın oyuncak magzasımı kıyafet magzasımı marketmi belli degil

28
9
yanıtYanıtla
Mavi Kedi:

sana gelip daha pahalıya alalım diye mi?

yanıt12
yanıt1
Rocco Cocco:

alamanyada daneyle satılıyo yienim ,türkiye cennet cennet.biz de gelüdük de düzeinimiz burda yiğenim

16
15
yanıtYanıtla
Emin Alıç:

Sanki yeni zamcıklara kılıf geliyor

22
2
yanıtYanıtla
cemalettin acar:

market sahipleri de, çok merhametliydi çürük olanları atacak ve halka en güzel ürünleri verecekler.marketçilere gün doğdu,adamlar çürükleri alt tarafa dizecek üst kısıma güzelleri koyup millete kakalayacaklar.biraz da fiyat ayarlaması yapılacak,olan yine halka olacak

12
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title