Haberler

Sanayi Sicil Belgesi ve Yıllık İşletme Cetveli GTO'da anlatıldı

Güncelleme:

Üretim faaliyetlerinde "Sanayi Sicil Belgesi" ve "Yıllık İşletme Cetveli" hakkında bilinmesi gerekenler Gaziantep Ticaret Odasında düzenlenen bir toplantıyla anlatıldı.

Üretim faaliyetlerinde "Sanayi Sicil Belgesi" ve "Yıllık İşletme Cetveli" hakkında bilinmesi gerekenler Gaziantep Ticaret Odasında düzenlenen bir toplantıyla anlatıldı.

GTO ve Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında, Sanayi Sicil Belgesi, Yıllık İşletme Cetveli işlemleri, vize işlemleri ve idari para cezası gerektiren durumlar uzmanlar eşliğinde ele alındı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan GTO Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Yılmaz Duman, planlı ekonomi, kayıtlı ekonomi, verimli ekonomi, istihdam oluşturan ekonomi, kazanan ekonomi ve kaliteli bir sosyal yaşam için üreticilerin alması gereken bazı belgeler, bu kapsamda uygulaması gereken bazı sistemler olduğuna dikkat çekti.

Sanayi Sicil Belgesi'nin de 6948 sayılı kanun gereği alınması gereken belgeler içerisinde olduğunu ekleyen Duman konuşmasına şöyle devam etti:

"Sanayi Sicil Belgesine sahip imalatçı üyelerimiz Yıllık İşletme Cetveli ile de önceki yılın üretim ve tüketim bilgilerini beyan etmek zorunda.Almamız gereken bu belgeler işletmelerimiz için bazı kamusal faydalar da sağlıyor. Örneğin Sanayi Sicil Belgesi sahibi işletmeler, KDV muafiyeti, enerji fiyat indirimi gibi bir takım kamusal desteklerden yararlanma imkanına sahip. Sizlerin temsilcisi komitelerimiz sektörlerinize yönelik sıkıntıları yönetimimize iletiyor, biz de ilgili kurum ve kuruluşlar ileterek çözüm üretmeye çalışıyoruz. Yani üretirken, ihracat yaparken, hizmet sunarken, kısacası ticari faaliyetlerimizi yürütürken mümkün olduğu kadar az bürokrasiye muhatap olmanız için çalışıyoruz."

"Bilmediklerimizi konuşalım, öğrenelim ki zaman bize kalsın. Çözüme giden yol kısalsın." diyen ve mümkün olduğu kadar üyelerinin yollarındaki taşları temizlemeye gayret gösterdiklerini aktaran Yılmaz Duman, bu temizliğin bazen resmi makamlarla istişareler yoluyla, bazen direkt çözüm odaklı bir proje yoluyla bazen de bugün olduğu gibi bilgilendirme toplantısı yoluyla yapıldığını ekledi.

Toplantıya Sanayi ve Teknoloji İl Müdür Vekili İbrahim Ataş'ın yanı sıra İl Müdürlüğü uzmanları ve çok sayıda ilgili katıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Gaziantep Ticaret Odası Yılmaz Duman Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title