Haberler

Samsun'un Yeni Stadı, Dünyanın En İyileri Arasına Girdi

Güncelleme:

Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu, geçen yıl inşa edilen statlar arasında ilk 10'a girdi.

Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu, 2017 yılında hizmete giren statlar arasında yapılan değerlendirmede, ilk 10'a girdi. StadiumDB.com tarafından her yıl yeni tamamlanan statlar arasında internet üzerinden yapılan değerlendirmeyle dünyanın en iyi statları belirleniyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından TOKİ'ye yaptırılan 33 bin 919 kişilik Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu da 2017 yılında hizmete giren statlar arasında sekizinci sırada yer alarak dünyanın en iyileri arasına girmeyi başardı.

62 BİN LED IŞIK VAR

Etrafı 62 bin led kullanılarak ışıklandırılan Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu, görsel bir şölen de sunuyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk, AA muhabirine, son dönemde ülke genelinde 36 stadın yapımının planlandığını söyledi.

"BU SENE 3 STAT BİTTİ"

Bunlardan 16'sının tamamlandığını belirten Türk, "Dünyada her yıl yeni biten stadyumlarla ilgili farklı sosyal medya mecraları üzerinden beğenilme açısından farklı kriterler konulan yarışmalar yapılıyor. Bu sene Türkiye'nin bitirdiği 3 stadyum vardı. Bunlar yarışmada ilk 20 içindeydi. Bu, bizim açımızdan çok sevindirici bir gelişme çünkü bu statlarımızın dünyada sosyal medya üzerinden tanınırlığı, bizim açımızdan çok önemli." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin ABD'den sonra dünyada bir dönemde en fazla stat yapan ülke konumunda bulunduğuna dikkati çeken Türk, yeni hizmete girenlerle statların yaş ortalamasının 2-3 yıl olduğunu dile getirdi.

Kaynak: AA / Spor

Diyarbakır 19 Mayıs Samsun Spor Haberler

Bakmadan Geçme

GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 25 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NİSAN 2024: Faiz kararı CANLI YAYIN! MB faiz oranı yüzde kaç oldu? Konyaspor Başkanı Fenerbahçe ile ilgili ne söyledi? Fenerbahçelileri kızdıracak sözler! DİLAN POLAT ÇIKTI MI? Dilan Polat, tahliye edildi mi? Dilan Polat aylık kazancı ne? SON DAKİKA: Merkez Bankası faiz kararı ne oldu? MB Faiz oranı açıklandı mı? Merkez Bankası faizi sabit tutarsa altın ne olur? Faiz sabit kalırsa altın düşer mi, yükselir mi? SON DAKİKA: PPK kararı ne? PPK kararı ne oldu? Merkez Bankası faiz kararı sonrası açıklama geldi mi? FAİZ SABİT KALIRSA DOLAR NE OLUR? Merkez Bankası Nisan ayı faizi sabit tuttu; Peki dolar ne olacak? Faiz sabit kalırsa ne olur? MB Nisan ayı faizi sabit mi bıraktı? SON DAKİKA: Faiz artarsa altın ne olur? #129689 Merkez Bankası faiz kararı kuru etkiler mi? Altın ne olur? MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI AÇIKLANDI! Nisan ayı faiz oranı ne oldu? Faiz arttı mı? FAİZ KARARI AÇIKLANDI MI SON DAKİKA! TCMB faiz kararında son durum ne? Faiz kararı ne oldu? Reynmen Renklensin şarkı sözleri | Reynmen'in yeni şarkısı ne? Yeterince düşmanım var benim şarkısının adı ne? Merkez Bankası faizi ne zaman açıklayacak? Merkez Bankası faiz kararını saat kaçta açıklayacak? Green Card ne zaman açıklanacak? Green Card sonuçları ne zaman belli olacak? Green Card 2024 sonuçları nereden, nasıl öğrenilir?
500

Yorumlar (26)

ali:

bu iş şuna benzemiş yol yaptım köprü yaptım herşeye zam asgari ücret yerlerde dünyanın en iyi stadınıda yapsanız boş klüplerin avrupada kendini göstermedikleri sürece stadlara el atıcağınıza klüp yönetimlerine el atın harcanan gereksiz paralara el atın köprü yol yapıcağınıza askerimiz ölmesin insanların refah düzeyini arttırın dimi!!

13
6
yanıtYanıtla
Adını Bilen Yazsın:

Ali kardeş keşke bunların neden yapıldığını azıcık düşünse idin. Hani beynini laf sokmaya odaklı değil de, ya bu adamlar süper ligde bile olmayan ya da iddiası olmayan takımlara neden böyle statlar yapıyora odaklasaydın. Şimdi gelelim bu statlara neden bu kadar para harcandı. Çok basit. WORLD CUP yani dünya kupası hazırlıkları. Senin ülkende dünya kupası oynanabilmesi için statlarının standartlar üzerinde olması gerekiyor. Yani Ali kardeş aldığın nefesi boşa yakma azıcık düşün çaba göster.

yanıt6
yanıt1
Cahillik Başa Bela:

Bu gibi stadyum, avm, sosyal merkez vs. vs. olimpiyat dünya kupası vs gibi organizasyonların Türkiye''de olması için başvurduğumuzda elimizi güçlendirir. Senin ülkende silahlanmaya ayrılan para sel olarak baktığında dünyada sıralamaya çok rahat girer. Bu kadar olayın içinde biraz da şükretmeyi öğrenmek gerek. Avrupayla kıyaslamayın bizi biz kimseyi sömürmedik. Türkiye''nin önceliği güvenliktir, Refah seviyesi diyorsun asgari ücretle çalışan adam bile gayet iyi standartlarda yaşıyor yerine göre.

yanıt4
yanıt2
Grande:

AMAN NE BÜYÜK BİR OLAY. İÇİNDE OYNAYAN TAKIM BORÇ BATAĞINDA. ÜLKENİN HALKI EVİNE EKMEK GÖTÜREMEZ, DOLAR ALMIŞ BAŞINI GİDİYOR, ZAM ÜSTÜNE ZAM, VERGİLER ÜLKESİ OLMUŞUZ, HERŞEYİ YURTDIŞINDAN İTHAL EDİYORUZ. BRAVO

12
4
yanıtYanıtla
Ceyhanlı:

Eve ekmek götüremiyorum ama dünya da ilk 10a giren stadımız var gurur duyuyorum

16
0
yanıtYanıtla
IYI OKUYUN:

2 CESIT STAD VAR 1 CISI DIYARBAKIR STADI 2 CISI DIGERLERI

5
9
yanıtYanıtla
IYI OKUYUN:

EN IYI STAD DIYARBAKIR STADIDIR 9 MAYISTA GÖRÜCÜYE CIKACAK

6
8
yanıtYanıtla
Bedirhan:

Ne gerek var 35 bin kişilik stadlara .. hangi stad ful doluyor ki.. 15-16 bin kişilik yetiyor yazık paramiza

5
2
yanıtYanıtla
kutaybe:

BAŞKA ÜLKEDE YAŞAYAMAM GÜLDÜRMEYİN BENİ PARA LAZIM PARA BU NE LA STADMIŞ BİR AN ÖNCE ASGARİ ÜCRETİ 5000 TL YAPIN GECEDEN SABAHA KARAR ALIYORSUNUZ ANINDA YAPIN ŞU İŞİ ÖPÜN ELİMİ HEMEN. OYLAR CHP YE BU DEFA ONUN SAYESİNE ASGARİ ÜCRET ZAM ALDI BU NE LA MAN ADASI KAFALILAR.

3
3
yanıtYanıtla
ACI AMA GERÇEK:

DÜNYANIN EN İYİ STATLARINI ARASINA GİRMEK ÖNEMLİ DEĞİL DÜNYANIN EN İYİ TAKIMLARI ARASINA GİRMEK BU OYUNCULARI YETİŞTİRMEK ÖNEMLİ BENCE BİNALAR KUPA KAZANMAZ UNUTMAYALIM. . .

5
0
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title