Haberler

Sakık'tan Tartışma Yaratacak Teklif: TSK ile PKK Güç Birliği Yapmalı

Güncelleme:

Ağrı Belediye Başkanı Sakık, "Türkiye'de barış sağlandıktan sonra TSK, Ortadoğu'daki tehditlere karşı PKK ile ortak bir güç birliği kurabilir." dedi.

Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, çok tartışılacak bir öneride bulundu. Sakık, Türkiye'de barış sağlandıktan sonra Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Ortadoğu'daki tehditlere karşı PKK ile ortak bir güçbirliği kurmasını önerdi. Sakık, peşmergenin de buna katılabileceğini belirtti.

Rûdaw'a konuşan Sırrı Sakık, Barzani ile son gelişmeleri tüm ayrıntılarıyla görüştüklerini belirterek, "Son dönemlerdeki saldırıların artık Kürtler arasındaki birliğin kaçınılmaz olduğunu ortaya çıkardığını konuştuk" dedi.

"HAYAT BİZE BUNU EMREDİYOR"

IŞİD saldırılarının ardından Kürt grupları arasında birlik görüşmeleri yapılmış ve Rojava (Suriye Kürdistanı) partileri Duhok Anlaşması'nı imzalamıştı. Sakık, Kürt siyasetindeki birlik tartışmalarına ilişkin olarak şöyle dedi:

"Kürtler'in kimsenin toprağında gözü yok ama kendi topraklarına saldırılar var. Kürt'e hayat hakkı bile tanımak istemiyorlar. Bunun için Kürt siyasetinin birleşmesi bir zorunluluk. Kürt hareketleri arasında kırgınlıklar ve kızgınlıklar olabilir ama gün, bunları yeniden tartışma konusu yapma günü değil. Bunların hepsini bir kenara koyup özeleştiri yapmamız, insanlık dışı güçlere karşı birleşmemiz lazım. Çünkü hayat bize bunu emrediyor. Kobani'ye peşmergenin gidişi birlik adına çok önemli bir adımdır."

"KONGRE KÜRTLER İÇİN KAÇINILMAZ"

Yaşanan saldırılar daha önce yapılması planlanan ancak ertelenen Kürt Ulusal Kongresi'nin de yapılması gündeme getirdi. Sakık bu konuyla ilgili olarak da, "Ulusal kongrenin hayat bulması için çok çaba gösterdik ama ne yazık ki belki de günün ruhuna uygun olmadığı için herkes kendi penceresinden baktı. Artık kongrenin toplanması Kürtler açısından kaçınılmaz" dedi.

Sakık, Barzani'nin de kendisi gibi düşündüğünü ve bu düşüncelerin hayat bulması için çaba gösterdiğini kaydederek "Dünün kırgınlıklarını bir kenara koymaktan başka çaremiz yok. Umarım siyasal aktörler ve kurumları bir an önce kongrenin altyapısını oluştururlar" diye konuştu.

ÇOK TARTIŞILACAK ÖNERİ: TSK VE PKK GÜÇ BİRLİĞİ YAPMALI

Sakık, çok tartışılacak şu öneride de bulundu:

"Türkiye'de barış süreci bir aşamaya geldi. Silah artık Türkiye'de bir tehdit olmaktan çıkmalı. Kürtler'in Ortadoğu'da kendisini savunması ve varlıklarını tehdit eden diğer güçlere karşı ciddi bir birlik oluşturması lazım. PKK'nin 30 yıllık bir savaş deneyimi var. Türk Silahlı Kuvvetleri de Türkiye'de barış sağlandıktan sonra Ortadoğu'nun güvenliğini tehdit eden güçlere karşı PKK ile ortak bir güçbirliği kurabilir. Tehdit kapsamlı bir tehdit olduğu için peşmerge ve PYD de buna katılabilir."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Sırrı Sakık Türkiye Ağrı Tsk Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (162)

musa dunya:

yahu sakık efendi neden sadece pkk ki yani kürtlerin hakkınımı savunuyorlar pkklılar sence nasıl bir mantık bu pkk silah bırakmadan TSK ile işbirliği yapmaz . zaten TC suan desteğini veriyor kürt halkını kobanidekileri bağrına bastı anlayın bunu

60
5
yanıtYanıtla
türk:

SIKIŞINCA KOBANİDEN ETEKLE FİSTANLA KAÇAN pkk DEN. . . ANCAK OLSA OLSA KUMA OLUR. . .

46
14
yanıtYanıtla
ccc:

hiç aslanla çakal işbirliği yaparmı. siz kimsiniz ki mehmetçikle eşkıyayı aynı kefeye koyuyosunuz. . .

40
11
yanıtYanıtla
devranmobilWeb@haberler.com:

Dogru soyluyur sununda da oyle olacak

12
37
yanıtYanıtla
Ancak Laf:

Kürtler olmasa askere yollayacak adam bulamazsınız be bide kalkıp burada hala kürt lere laf söyleyen gerizekalılar var

19
30
yanıtYanıtla
tolga:

En iyi askerlerimizi bile, İŞİD rehin aldı, bordo bereliler. . Hem de konsolosluğumuzda. . Kabul edelim, PKK gibi savaşmayı bilen askerlere ihtiyaç var. Bence iyi olur. .

14
31
yanıtYanıtla
bombacı mülayim:

bence TSK ve IŞİD güç birliği yapsın, ortadoğuyu yeniden fethedelim, Osmanlıyı yeniden kuralım, oradanda balkanlara açılalım, bütün ege adaları ve balkanları yeniden fethedelim, Viyanayı yeniden kuşatalım, yalnız bi şartım var Esir alınacak, Rus ve Sırp kızlarını cariye olarak ben alacağım. . . .

31
14
yanıtYanıtla
mantikli:

Gerçeği konuşalım. PKK savaşmayı biliyor. Biz birkaç ay eğitimle savaşçı mı olduk sanki. . Çok mantıklı, ama PKK Kabul eder mi? Bu adam kendi kafasından konuşuyor. .

17
27
yanıtYanıtla
dino gunes:

yuh be tc ye halen´güvenebiliyorsaniz yuh

12
31
yanıtYanıtla
hayel görmüş:

yine köşeye sıkışmış gibi geldi bana neyin planını yapıyor acaba lan git işine dangalak başka bir sıkıntın varmı uyan be sabah oldu

35
8
yanıtYanıtla
Tüm 162 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title