Haberler

Sakarya'nın Doğal Güzellikleri Emitt’e Sergileniyor

Güncelleme:

Sakarya Emitt Fuarı'nda Yerini Aldı Sakarya Stantlarından Renkli Görüntüler Valiler Birbirlerine İllerinin Tatlarını İkram Etti

Bu yıl 15'incisi gerçekleşen ve bu yılki konuk ülkesi Yemen olan "Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT): TÜYAP'ta düzenlenen muhteşem törenle açıldı. Sakarya; bu yıl Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'nı (MARKA) oluşturan 4 il ile birlikte kendi doğal güzellikleri ile kültürel özelliklerini sergileyecek.

10. Holdeki 5 İlden Biri

15'inci Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT): Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen muhteşem açılış töreniyle başladı. Sakarya; bu yıl fuara Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'nı (MARKA) oluşturan 4 il ile birlikte katıldı. EMİTT'in 10 holündeki 2 bin 200 metrekare alan içerisinde "Kocaeli, Bolu, Düzce ve Yalova illeri ile birlikte stand açan Sakarya; burada kendi doğal güzellikleri ile kültürel özelliklerini sergilemeye başladı. Fuarda; her şeyi ile ''Deniz-Kum-Güneş'', ''Kültür'', ''El Sanatları'', ''Gastronomi ve Günü Birlik'', ''Doğa ve Outdoor'' ile ''Termal'' kategorilerinde tanıtım yapan Sakarya; fuar alanında, Adapazarı HEM, Atatürk İlköğretim Okulu, Karaosman İlköğretim Okulu, Şehit Abdullah Ömür İlköğretim Okulu, Taraklı Belediyesi ve Karasu Belediyesi'ne ait halk oyunları ekipleri gösterileri yaptı. Ayrıca Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası muhteşem bir konser verdi.

Sakarya Standına Büyük İlgi

İlk günü düzenlenen açılış törenine; Sakarya Valisi ve MARKA Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Büyük, Uşak Valisi Özdemir Çakacak, Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Düzce Valisi Vasip Şahin, Adapazarı Kaymakamı Akın Yılmaz, Karasu Kaymakamı Murat Duru, Kocaali Kaymakamı Necmi Akman, Mersin Vali Yardımcısı Suphi Olcay, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu, Kaynarca Belediye Başkanı Zeynur Özel, Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Başkanı Akgün Altuğ, Sakarya Esnaf ve Sanatkârları Odası Başkanı (SESOB) Hasan Alişan, Oda Başkanları, Daire müdürleri ve ile Fuar Organizasyonu temsilcileri katıldı.

Sakarya'dan Dünya Güzelli Tanıtım

Fuara SASA Delux Tesisleri'nin sponsorluğunda katılan ve stadında tanıtım yapan 2008 Miss Globe Dünya Güzeli Abazi, ayrıca Şaban Mergül'ün kurduğu Yaşayan Sakarya Örgü Kadınları'nın ördüğü kıyafetleri de sergiledi. Güzelliği ile Sakarya'nın güzelliğini bir kat daha güzellik katan Abazi; ziyaretçilerin tüm dikkatlerini üzerine topladı. Bolu Valisi İbrahim Özçimen ve Düzce Valisi Vasip Şahin ile birlikte Sakarya'nın standlarını eşi ile birlikte tek tek gezen Sakarya Valisi Mustafa Büyük; misafirlerine Sakarya'nın doğal güzellikleri ile kültürel özelliklerini tanıtarak, yöresel yemeklerini de birlikte tattı.

Köfteci İsmail'in Kabak Tatlısını, Tuna Tan'ın kabak lokumu çeşitlerini, Yaşayan Sakarya Örgü Kadınları'nın minik patiklerini ve Karasu'nun enişte fındığının dağıtıldığı fuarda; Adapazarı Juntinyas Köprüsünü, Büyükşehir Belediyesi, Yer Değirmenini, Hendek Belediyesi Yöresel kıyafetlerini, Serdivan Belediyesi Projelerini, Kuzuluk Kaplıcaları'nı, Kocaali Belediyesi Kum ve Plajını, Sapanca Belediyesi Yelken, Göl ve yeşilliğini, SASA Tesislerini tanıttı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
title