Haberler

Sakarya: Ferizli Kültür Ve Sanat Merkezi'nin İnşası Başladı

Sakarya'nın Ferizli Belediyesi hizmet binası olarak temeli atılan, ancak yeterli ödenek gelmemesi nedeniyle atıl vaziyette duran binanın kültür ve sanat merkezine dönüştürülmesi için çalışmalar başladı.

Sakarya'nın Ferizli Belediyesi hizmet binası olarak temeli atılan, ancak yeterli ödenek gelmemesi nedeniyle atıl vaziyette duran binanın kültür ve sanat merkezine dönüştürülmesi için çalışmalar başladı.

Kültür ve sanat merkezi için binada gerekli proje çalışmaları tamamlandı ve İller Bankası'ndan bina inşaatı ile ilgili gerekli kredi sağlanarak çalışmalara başlandı. Bir yıl içerisinde bitirilmesi planlanan Ferizli Kültür ve Sanat Merkezi içerisinde 250 kişilik sinema salonu, 106 kişilik tiyatro ve konferans salonu, sergi salonu, kütüphane, teras kafeterya, düğün salonu gibi üniteler bulunacak. Ferizli Kültür ve Sanat Merkezi'nin ön cephesinde gerekli çevre düzenleme çalışmaları yapılarak içerisinde göletler bulunan su ve bitki parkı da oluşturulacak.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Ferizli Belediye Başkanı Hüseyin Kaşkaş, "Geçmiş belediye yönetimince belediye hizmet binası olarak planlanan ve İller Bankası'ndan gerekli kredi temin edilemediği için inşası yarım halde bırakılan binada, mevcut belediye binamız daha uzun yıllar hizmet verebilecek kapasitede olduğundan 28 Mart yerel seçimleri öncesi Ferizli halkına gerekli düzenlemeleri yaparak bir kültür ve sanat merkezi haline getirip hizmetlerine sunacağım sözünü vermiştim. Burayı kültür ve sanat merkezi olarak kullanacağız" diye konuştu.

Başkan Kaşkaş, atıl durumda bulunan ve çürümeye terk edilen binayı, kültür ve sanat merkezine dönüştürmek için binanın iç dizaynında gerekli proje çalışmalarını tamamladıklarını ve İller Bankası'ndan bina için gerekli olan krediyi temin ettiklerini belirterek, "Ferizli Kültür Merkezi için İller Bankası'ndan kredi temin ettik. Kredi temininde başta Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa İsen ve AK Parti Sakarya milletvekillerimizin gayretli çalışma ve destekleri olmuştur. Yine onların destekleri ile Ferizli Kültür ve Sanat Merkezi inşasını kısa süre içerisinde tamamlayıp ilçe halkımızın hizmetine sunacağız" ifadelerini kullandı.

Başkan Kaşkaş, "Ferizli Kültür Merkezi içerisinde sinema, tiyatro, sergi ve konferans salonları, teras kafeterya bulunacak. Bu üniteler dışında ilçe halkımıza sanat ve kültür dallarında eğitim alabilecekleri iş atölyeleri de kuracağız. Bireyin eğitim ve yaşamında kültür ve sanatın önemli bir katkısı bulunduğuna inanıyoruz. Binada iş atölyeleri dışında, ilçe için önemli bir ihtiyaç olan ve ilçe halkının aileleriyle birlikte gidebilecekleri bir kafeterya ile birlikte düğün salonu da olacak" dedi.

Merkezin inşasının bitmesiyle birlikte göreve geldikleri günden beri ilçede sürdürdükleri eğitim ve kültür faaliyetlerinin ivme kazanacağını söyleyen Kaşkaş, binanın tamamlanmasıyla birlikte merkezde ilçe halkına yönelik kültür ve sanat faaliyetlerini etkin bir şekilde düzenleyeceklerini belirtti. Kaşkaş, belediye olarak ürettikleri kültür ve sanat faaliyetleri sonucu Ferizli'nin ilde kültür ve sanatın önemli merkezlerinden birisi haline geleceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title