Haberler

Malatya'da deprem sürecinde 12 sağlık çalışanı hayatını kaybetti, 560 bin kişiye sağlık hizmeti verildi

Güncelleme:

Malatya'da deprem sürecinde 12 sağlık çalışanı hayatını kaybetti, 560 bin kişiye sağlık hizmeti verildi Malatya'da 6 Şubat depremleri sürecinde 560 bin kişiyi sağlık hizmeti verildi.

Malatya'da deprem sürecinde 12 sağlık çalışanı hayatını kaybetti, 560 bin kişiye sağlık hizmeti verildi

MALATYA - Malatya'da 6 Şubat depremleri sürecinde 560 bin kişiyi sağlık hizmeti verildi.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkım yaşayan Malatya'da 12 sağlık görevlisi de hayatını kaybetti.

Malatya'da depremlerin ilk anından itibaren bugüne kadar sağlık hizmetlerinde herhangi bir aksaklığın yaşanmadığını kaydeden Malatya İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Erhan Berk, " 6 Şubat depremlerinde sonra bütün sağlık tesislerimiz hizmete devam etti. Depremde etkilenen Doğanşehir ve Akçadağ Devlet hastanelerinde de hizmete devam ettik. Bu güne kadar 420 bin hastanelerimizde 140 binde birinci basamakta olmak üzere insanımıza hizmet verdik. Şuan da 75 Aile Sağlığı Merkezi'mizi tekrar il genelinde açtık. Konteyner ve çadır kentlerde sağlık hizmeti veriyoruz. Şuan da Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanemiz haricinde Akçadağ, Battalgazi, Yeşilyurt ile Darende devlet hastanelerimizde tadilat çalışmalarını bitirdik ve normal hizmetlerine başladı bu hastanelerimiz" dedi.

"12 sağlık çalışanımızı kaybettik"

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin son 10 yılda 25 milyon hastaya sağlık hizmeti sunduğunu belirten Berk," Hastanemiz belli bir yıpranma sürecine girmişti, depremle beraber detaylı bir proje hazırladık. Hazırlanan proje ile hastanemizi daha lüks hale getireceğiz. Her şeyini gözden geçiyoruz. Aynı zamanda sağlık hizmetlerimizde devam ediyor. Deprem sürecinde hiçbir vatandaşımızı mağdur etmedik.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Malatya Deprem Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title