Haberler

Karatay Mutfağı'ndan Ekim Ayına Özel Mönü

İşte mevsimine göre sebzelerle sağlıklı beslenmek isteyenlere, Türkiye'yi Zayıflatan Profesör Canan Efendigil Karatay'ın Ekim ayı için hazırladığı mönü!

Kahvaltı (8.00 – 09.00)


Karatay kahvaltı tabağı


Az pişmiş 2 adet yumurta


Bir avuç içiniz kadar az tuzlu peynir


Bir ince belli çay bardağı ceviz, fındık, fıstık, badem veya yerfıstığı içi


Az tuzlu 10-15 adet zeytin


Domates, biber, salatalık, turp, maydanoz, nane, roka


Limonlu çay veya süt içilebilir


Öğle yemeği (13.00 – 14.00)


Çömlekte incik haşlama


Siyah turp salatası


Ayran


Çömlekte incik haşlama


Malzemeler


4 adet kuzu incik


4 su bardağı sıcak su


1 adet kereviz


1 adet havuç


2 adet kuru soğan


2-3 adet kuru kırmızı biber


1 tatlı kaşığı kadar tane karabiber


1 tatlı kaşığı kadar tane yenibahar


2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı


2 yemek kaşığı üzüm sirkesi


Kristal kaya tuzu, pul biber


Hazırlanışı


Soğanları soyun ve piyazlık doğrayın. Kerevizi temizleyin ve iri küp şeklinde doğrayın. Havucu kazıyın ve iri küp şeklinde doğrayın.

Bir çömleğin içine incikleri koyun, üzerine doğradığınız soğan, kereviz ve havucu koyun. Tane karabiber ve yenibaharı, kuru kırmızıbiberi, sirke ve zeytinyağını ilave edin. En son sıcak suyu dökün ve çömleğin kapağını kapatıp kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin. Ateşten indirmeye yakın tuz ve pul biberi serpin.


Ateşten alınca sıcak olarak servis edin.

Siyah turp salatası


Malzemeler

 

4 adet siyah turp (orta boy)

 

1 demet maydanoz

 

15-20 adet siyah zeytin

 

Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı

 

Yarım çay bardağı elma sirkesi

 

Kristal kayatuzu


Hazırlanışı


Turpları yıkayın ve köklü, lekeli kısımlarını alacalı bir şekilde soyup rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Maydanozları yıkayıp ince ince doğrayın ve turpların üzerine ilave edip, geniş bir salata kasesinde harmanlayın.

Zeytinyağı, sirke ve tuzu koyup güzelce karıştırın. Üzerini zeytinlerle süsleyip servis edin.

Akşam yemeği (18.00 – 19.00)


Dana nuar

 

Yoğurtlu patlıcan salatası


Dana nuar


Malzemeler

 

1 bütün dana nuar


Sızma zeytinyağı

 

100 gr tane karabiber

 

50 gr kekik


Hazırlanışı


Kasaptan bütün bir dana nuar alın.Tane karabiberleri, bir tepsi içinde ya da havanda döverek kırın ve ufalayın, değirmende çekmeyin. Kırılmış biberleri, ufalanmış kekiği ekleyin ve karıştırın.

Nuarı tepsiye yerleştirin ve üzerine zeytinyağı sürün. Daha sonra nuarın her tarafını karabiber ve kek karışımıyla kaplayın. (Elle bastırarak)


200 derecede ısıtılmış fırında 40-60 dakika kadar pişirin. (Nuarın büyüklüğüne göre pişirme süresi ayarlanır)

Nuar suyunu çekip piştikten sonra dilimleyerek, salata ve yoğurtla birlikte servis edin.Yoğurtlu patlıcan salatası


Malzemeler

 

4 adet orta boy bostan patlıcanı

 

1 limonun suyu

 

Yarım çay bardağı zeytinyağı

 

Kristal kayatuzu

 

1 su bardağı süzme yoğurt

 

2-3 diş sarımsak havanda ezilmiş

 

4-5 dal maydanoz ince doğranmış


Hazırlanışı


Patlıcanları bir közlemecin üstüne koyun ve orta ısıdaki ateşte, yanmamasına dikkat ederek, çevirerek közleyin. ( İçleri yumuşayıncaya kadar) Patlıcanlar sıcakken, sapından tutup bir bıçak yardımıyla kabuklarını soyun. Sonrada sap kısmını kesin ve kabuğunu soyduğunuz her patlıcanı bir kasenin içine koyun.


Daha sonra patlıcanların üzerine süzm

Kaynak: Hastane.com.tr / Sağlık

Canan Efendigil Karatay Türkiye Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title