Haberler

Çalışanlar meme kanserine karşı "Kontrol Sende" dedi

Güncelleme:

Meme Sağlığı Derneği ile işbirliğine giden Nestlé Nesfit, erken teşhisin büyük önem taşıdığı hastalığa ilişkin farkındalık çalışmalarını iç iletişim etkinliklerine taşıdı.

HER KADIN KENDİ PEMBE KURDELESİNİN YARATICISI

Meme Sağlığı Derneği (Memeder) Kurucusu ve Onursal Başkanı Prof. Dr. Vahit Özmen tarafından meme kanseri, kendi kendine muayenenin ve erken teşhisin önemi konularında bir sunum gerçekleştirildi. Nestle çalışanları tarafından ilgiyle karşılanan toplantıda Özmen, Türkiye'de her 8 kadından 1'inin meme kanseri ile mücadele ettiğine dikkat çekerken, meme kanseri ile mücadelenin 3 ana aşamasını kendini kontrol etme, doktor muayenesi ve mamografi olarak anlattı. Kendi pembe kurdelesini oluşturan kadınlar arasından Vahit Özmen ve Nestle Kahvaltılık Gevrekler Türkiye Müdürü Ayça Erkol'un çektiği kura ile 10 kişi Memeder'in merkezinde mamografi taraması kazandı. Sonrasında pembe tişörtler giyen kadın çalışanlar hep bir araya gelerek dev bir pembe kurdele oluşturdu.

MEME KANSERİNDE "KONTROL SENDE"

Nestlé Nesfit, meme kanserinin önüne geçilmesinde erken teşhisin önemine işaret etmek ve kadınları düzenli olarak kendi kendine muayenelerini gerçekleştirmeye teşvik etmek üzere "Kontrol Sende" hareketini başlattı.


Kaynak: Bültenler / Sağlık

Türkiye Nestle Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title