Haberler

Sağlam: "Svensson'un Iskası Bize Pahalıya Mal Oldu"

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Medical Park Antalyaspor maçının ardından düzenlediği basın toplantısında takımının aldığı mağlubiyeti değerlendirdi

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Medical Park Antalyaspor maçının ardından düzenlediği basın toplantısında takımının aldığı mağlubiyeti değerlendirdi. Sağlam, şunları söyledi:

"Öncelikle taraftarımıza teşekkür etmek istiyorum. Şampiyonluk şansını yitirmiş takımları için bugün stadın neredeyse tamamını doldurdular. Bunun yanında ilk devre bizim adımıza kötü geçmedi. Olumluydu. Pozisyon bulduk ve golü de bulduk. Rakibe pozisyon vermedik. İlk 45 dakikalık dönemde bir taraftan golü ararken pozisyon vermemek güzeldi. İkinci yarı, rakibin risk aldığı dönemleri değerlendirmeye çalıştık. Maalesef bir yan top, adam markajı yaptığımıza rağmen, oyuncumuzun bir anlık sıkıntısı bize pahalıya mal oldu. 1-1'den sonra yine golü bulduk. 2-1'lik skoru 5 dakika taşıyabilseydik farklı olabilirdi. Svensson'un ıskası bize pahalıya mal oldu. Sonra risk aldık. Daha sonra, rakibin büyük becerisi olan bir gol yedik. 3-2'den sonra yine baskı kurmaya çalıştık, ama çok organize atak yapamadık. Sonuçta 3-2 mağlup olduk. Geçen hafta şampiyonluk yarışından büyük ölçüde uzaklaşmış takımımız, 3'üncülük yarışını biraz daha heyecanlı hale getirdi. Olaylara olumlu bakmak zorundayız. Alttaki rakiplerin durumu ne olur kestiremiyoruz, ama aradaki farkın açılmamış olması bizim konsantrasyonumuzun üst düzey olmasını sağlayabilir. Rakibimizi tebrik ediyorum. İkinci yarı çok iyi ve akıllı oynadılar. Olayları olumlu değerlendirmemiz lazım. Bu mağlubiyetleri, bundan sonraki galibiyetlerin alt yapısı olarak kullanmamız lazım. "

KISIR BİR DÖNEM YAŞIYORUZ

"Takım 5 maçtır kazanamıyor. Mental bir yorgunluk mu var?" sorusunu yanıtlayan Sağlam, "Kazanabileceğimiz maçları oynadık. Bugünkü maçta da kazanabilirdik. Geçen haftaki Fenerbahçe maçında, her ne kadar tarafsız medyamızın olaylara bakışı farklı olsa da ben farklı değerlendiriyorum. Fenerbahçe'nin 2 net pozisyonuna karşı bizim de o kadar pozisyonumuz vardı. Bu maç farklı olabilirdi. Ondan önceki Ankaragücü maçı kötüydü. Karabükspor maçı ise direkten dönen toplarımız oldu. Ondan önceki 3 maçlık dönem bizim ligdeki kaderimizi belirledi. Puan açısından kısır bir dönem yaşıyoruz. Dünyanın büyük takımları bile bunları yaşıyor. Bizim yaşamamız da çok doğal. Bu sıkıntılı dönemi en azından kalan haftalar için anahtar olarak kulanmamız lazım. İyi takımlar, iyi futbolcular ve iyi antrenörler bunu yapar. 5 maçlık seri var ve bizim en kısır dönemimiz. Daha istekli, arzulu, kazanmayı isteyen görüntüyü çizmemiz lazım. Bugünkü eksiklerden biri buydu bizim adımıza. Maçları tekrar tekrar seyrediyoruz. Ama böyle bir yapımız var. Hakem Yunus Yıldırım'a taraftarımızın tepkisi vardı. Bu tepki sonucunda bir sıkıntı yaşanmaması için hakemi ben götürdüm. Ülkemizde son dönemde birçok sorumlu insan, sorumlukları gereği açıklamalar yapıyor ve hakemlerimiz çok rahat ortamda karar veremiyorlar. Hakem hata yapmış olabilir. Yapılıyor. Bize sene başından beri çok oldu. Bizim için anormal bir durum değil. Ülkede futbol adına bu gibi değerler son dönemde kaybolduğu için insanlara anormalmiş gibi gösteriliyor. Bu ülkemizdeki futbol adına yaşanan sıkıntılardan en büyüğü. Bunu düzeltmek lazım. Herkes sorumluluğu yerine getirmek zorunda. Herşeyi kazanmak adına yapmamak lazım. Kazanmak için her yolu mübah saymamak lazım. Kaybetmeyi hazmetmek, kazanmaktan daha zor demişler" diye konuştu.

SVENSSON: ÖZÜR DİLİYORUM

Karşılaşmada yaptığı hatayla takımının gol yemesine neden olan Svensson, "Çok özür diliyorum. Açıklaması zor bir pozisyondu. Top hızlı geldi ve topu ıskaladım. Defansımızı iyileştirmemiz gerekiyor. Verdiğimiz hataların hepsini kalemizde gol olarak görüyoruz" dedi.

Yeşil-beyazlı formayla ilk golünü kaydeden Altidore ise, "İlk golü attığım için sevinmem gereken yerde üzündüm. Çünkü maçı kaybettik. Çok büyük defansif hatalar yaptık. Kazanmamız gereken maçı kaybettik" şeklinde konuştu.

TEKNİK DİREKTÖR MEHMET ÖZDİLEK: HAKEDİLEN BİR GALİBİYET OLDU

Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, Bursa deplasmanında aldıkları 3 puanı değerlendirdi. Özdilek, "Deplasmanda Bursaspor gibi bir takımdan 3 golle 3 puan almak bizim için önemli. Galatasaray maçında ortaya koyduğumuz performanstan sonra, bir sonraki maç sıkıntıya sokabiliyor ama biz çok hazırlıklıydık. Geçen haftaki iştihamız ve kararlılığımız sürecekti ve gösterdik. İleride çoğalma adına istediklerimizi sahaya yansıtamadık. İkinci yarı gerçek kimliğimize kavuştuk. Bireysel performanslar ön plana çıktı. Bursaspor gibi bir takımdan 3-2'yi yakalamak kolay değil. Seyircisiyle bütünleşen, iyi bir kadroya karşı kazanmak önemli. Yolumuza devam ediyoruz. Sonuçta bir tane maç kazandık. Sevinci de üzüntüyü de çok yaşamayacağız. Hedefimiz ilk 10 içinde bitirmek. Bunun için de çalışmaya devam edeceğiz. Biz kendi gücümüzü biliyoruz. Hakedilen galibiyet oldu" diye konuştu.

SÖZLEŞMELERE BAĞLI KALMAM

Sözleşmesiyle ile ilgili yöneltilen soruyu yanıtlayan Özdilek, "Ben sözleşmelere bağlı kalan bir adam değilim. Bunu saha başarısıyla bütünleştirmeniz gerekiyor. Çok büyük problem olacağını sanmıyorum. Biz iki buçuk senedir bizim ne yaptığımızı belki kimse bilmiyor ama, yerel medya daha iyi biliyor. Her yıl üzerine koyarak, ciddi yol kateden bir görüntümüz var. Amacımız bunu daha yukarılara taşımak. İnsanların yapamaz dediğini yapmak hoşumuza gidiyor. Özgüvenin ne kadar önemli olduğunu bir kere daha gördük. Belki kamuoyunda farklı değerlendiriyorlar bizi ama biz 4 haftadır kaybetmiyoruz. Bilgi dahilinde yorum yapmak futbolda çok önemli" dedi.

ÖMER: BEN HAKEM DEĞİLİM

Antalyaspor'un deneyimli file bekçisi Ömer, "Çok önemli bir rakibi burada mağlup ettik. Bursaspor çok iyi bir takım. Oyunun başlamasından sonra defansın topla oyuna çıkmasına izin vererek, o şekilde kaptıkları toplarla gol bulmaya çalıştılar. Son dakikada yediğimiz gol bizi geriye düşürse de ikinci yarı oyunu bırakmadık ve kazanmasını bildik" dedi. Ömer Miller'ın düşürülmesiyle ilgili ise, "Ben hakem değilim. O hakemin işi" cevabını verdi.

NECATİ ATEŞ: BURAYA KAZANMAYA GELDİK

Necati Ateş ise şunları söyledi:

"Geçen haftaki galibiyetten sonra bu maçın önemli olduğunu biliyorduk. Buraya kazanmaya geldik. İlk yarı istediklerimizi yapamadık. Mağlup olunca daha iyi oynadık. iki kere mağlup düşmemize rağmen kazanmayı bildik. Gerçekten iyi takımız. Her takımı yenebilecek güçte olduğumuzu biliyoruz. Hedefimiz ilk 10 takımın içinde olabilmek. Bu çıkışı devam ettirmek istiyoruz. Geçen seneki başarımızı elde etmek istiyoruz. "

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title